Samenvatting

Dordrecht – Van de zes Dordtse zondagclubs kwamen alleen derdeklasser Dubbeldam en vijfdeklasser GSC ODS tot winst. Dubbeldam maakte met name na rust gehakt van het Rotterdamse Besiktas (12-0). Koningsschutter Dennis Geschiere (foto) nam vijf treffers voor zijn rekening.

Dubbeldam

“Een makkelijk potje”, zo typeerde Dubbeldams Jerry van Ingen de monsterzege op het arme Besiktas dat na rust volledig werd weggespeeld. Het duel aan de Schenkeldijk eindigde na een 2-0 ruststand in een 12-0 zege voor Dubbeldam.
“In de tweede helft had de tegenstander er kennelijk geen zin meer in. Toen was het uitzoeken wie er kon scoren”, aldus Jerry die zelf vanmiddag twee keer succesvol was. Dé grootmeester van de Dubbeldamse schutterij was opnieuw Dennis Geschiere die er 5(!) in het Besiktas-net deponeerde. Hij evenaarde daarmee een clubrecord, zo meldt Dubbeldam op z’n site. Tot nu toe was alleen de geblesseerde aanvoerder Rory van der Weijden vijf keer succesvol in één wedstrijd. Rory liep twee weken geleden een zware knieblessure op en is zeker tot augustus uitgeschakeld.
De totaalproductie van Dubbeldam staat dit seizoen op 80 treffers, een gemiddelde van 4 per wedstrijd. De ploeg heeft nog vier wedstrijden om dat op te vijzelen naar de magische 100. Jerry van Ingen optimistisch en duidelijk vol zelfvertrouwen: “Ik en Dennis staan al bijna op 50 samen. Dus als het zo doorgaat moet het lukken toch… We gaan er in elk geval alles aan doen” Dubbeldam ontmoet dit seizoen nog OHVV (u), Charlois (t), Virtus (u) en HWD (u).
Dat Dubbeldam bij rust slechts met 2-0 leidde was vooral te danken aan goed keeperswerk, het houtwerk en enige nonchalance bij de afwerking. Na rust raasde Dubbeldam als een orkaan door de Besiktas-afweer. Met tien treffers achter de oren kwamen de bezoekers nog goed weg.
De Dubbeldamse schutterij van vanmiddag op rij: Dennis Geschiere (5 goals), Stan van Pelt (3), Jerry van Ingen (2), Enzo van de Vossenberg en Jürgen Abrahamse.
*Van het leidende trio in de derde klas won ook FC IJsselmonde. Koploper Meeuwenplaat was vrij. De stand bovenaan luidt nu: Meeuwenplaat 18-49, Dubbeldam 20-44, FC IJsselmonde 18-40, Virtus 16-34.
Foto Fred van Dongen

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
08/0414:003e klasse2017 - 2018

Resultaten

Club1e Helft2e HelftDoelpuntenUitslag
Dubbeldam 121012Win
Besiktas 1000Loss

Dubbeldam 1

9Dennis Geschiere Aanvaller
Enzo van de Vossenberg Middenvelder
Rick de Graaf Verdediger
Jerry van Ingen Aanvaller
Wesley Borsboom Middenvelder
Fabian Kaljée Verdediger
Jordy Wouters Middenvelder
Mischa Brassien Middenvelder
Kevin Bosman Verdediger
Stan van Pelt Verdediger
Max Bresser Verdediger
Robin van Dijk Keeper
Ricardo Arkes Verdediger
Jurgen Abrahamse Aanvaller
  12 4

Besiktas 1

Goals
12
0
Assists
4
0
Yellow Cards
0
0
Red Cards
0
0

Live

12 - 014:00
Dubbeldam 1
  Besiktas 1

    Dub KO FT

    Locatie

    Sportpark Schenkeldijk
    Zuidendijk 487, 3328 LE Dordrecht, Nederland