Samenvatting

ALLIANCE ONMACHTIG TEGEN FEL DUBBELDAM

Hij is irritant, hij zuigt, provoceert, deelt uit en laat zich telkens theatraal vallen. Maar ook kan hij fantastisch voetballen, is hij snel, heeft een goed schot en kan bovendien prima koppen. Over wie ik het heb ? Charles de Vries, de spits van Dubbeldam die zowat in zijn eentje zijn team op sleeptouw neemt en de absolute x-factor is bij de Dordtse ploeg. Juist zo’n speler die de verdedigers opjaagt, de boel op scherp zet en een tikkeltje gemeen is, mist Alliance voorin en dat bleek vanmiddag want het verschil deze middag tussen beide ploegen was Charles de Vries.

Werner Hopstaken en hij waren deze middag op papier de beste spelers op het veld in Dordrecht iets wat ook was opgemerkt door de tegenstander want al na tien minuten werd hij ( al dan niet bewust) uit de wedstrijd geschopt en moest trainer Van Buuren noodgedwongen wisselen.

Gedurende het hele duel was Dubbeldam de ploeg die het felst de duels inging en deze dan ook meestal won. Zodoende was het ook niet vreemd dat de thuisploeg op 1-0 kwam na vijfentwintig minuten voetballen. In het resterende gedeelte van de eerste helft was Alliance nog dicht bij de gelijkmaker maar de inzet van Mark van der Wegen werd van de doellijn gehaald. Ook Mike Bodelier moest nog een keer gestrekt gaan om een afstandschot tot corner te verwerken.

Na rust was het Dubbeldam dat de wedstrijd grotendeels controleerde en ook nu weer de meeste persoonlijke duels won. Het begon steeds meer te regenen en de wedstrijd leek af te stevenen op een 1-0 overwinning want Alliance had nog drie wedstrijden kunnen doorspelen zonder te scoren. Ook vandaag waren de spitsen onzichtbaar en hielden ze de bal voorin niet vast , alleen Hans Rops speelde ditmaal wel goed. Dubbeldam ging wel op zoek naar de 2-0 maar echte grote kansen kon het ook niet scheppen.

Toch werd het 1-1. Uit het niets kwam de bal in de zestienmeter bij Nicky Duyvelaar en terwijl alle honderdvijftig mensen zagen dat een handsbal aan de goal voorafging , keurde de scheidsrechter de treffer goed en leek Alliance een punt mee te nemen uit Dordrecht.

Alliance liet zich terugzakken en tot zeven minuten voor het einde leek een punt haalbaar maar toen werd balverlies op het middenveld fataal en uit een mooie aanval scoorde de andere Dordtse spits Van der Weijden de 2-1 alhoewel dit doelpunt nooit had mogen vallen want de spits mocht wel erg vrij inschieten. De tegentreffer in de slotfase was zuur maar gezien het wedstrijdbeeld en de kansenverhoudingen terecht en dus haakt Alliance voorlopig af in de strijd bovenin.

Tegenstander Dubbeldam is net als Alliance ambitieus en dat bleek ook uit de teamspirit bij de mannen uit Dordrecht. Hun trainer die net als Paul van Buuren eerder trainde bij een eersteklasser heeft de boel goed georganiseerd en de sfeer en gastvrijheid op hun sportpark is van een indrukwekkend niveau. Na de nare ervaringen bij Amstelwijck ben je geneigd om alle clubs uit Dordrecht over één kam te scheren maar Dubbeldam bewees het tegenovergestelde. Net als Alliance houden zij tot nu toe alle punten in eigen huis en als Charles de Vries fit blijft en ook hun boomlange nummer 10 weer terugkeert van zijn buikblessure dan is Dubbeldam dé grote concurrent van Roosendaal. Het is geen groots team maar het ‘staat’ goed en iedereen is bereid keihard voor elkaar te werken. De spitsen hebben zelfkritiek en zeuren niet als een bal niet in de voeten gespeeld wordt maar lopen er achteraan. Ze nemen initiatief en gebruiken hun lichaam perfect zodat de bal voorin vastgehouden wordt en iedereen kan aansluiten. Ook trekken zij hun been niet terug in de duels en zijn zij fel en meedogenloos.

Trainer Van Buuren gaf hetzelfde team als bij de nederlaag tegen Zundert het vertrouwen maar het vijftal dat toen zo matig speelde was ook vanmiddag weer onzichtbaar. Zoals al gezegd revancheerde alleen Hans Rops zich goed. Helaas waren Cabenda Joao en enkele andere selectiespelers ziek zodat er geen aanvaller op de bank zat om voor wat creatieve impulsen te zorgen. De verdediging was vanmiddag weer betrouwbaar en ook nu weer blonken Nicky Maas , Tom de Leeuw en Mike Bodelier uit, ook al hadden zij het lastig tegen de gevaarlijke aanvallers.

Ook de invallers Erik-Jan Muurmans en Ralph van Roessel gingen voorop in de strijd. Nicky Duyvelaar begon pas aardig te spelen toen hij in de slotfase doorschoof naar een andere positie.

Conclusie : Zoals gezegd speelt Alliance alleraardigst maar bij een team in opbouw zijn er redelijk wat aspecten die voor verbetering vatbaar zijn. De prijzen worden pas in april verdeeld en Paul van Buuren heeft tot nu toe overal bewezen zijn beloftes waar te maken en het maximale resultaat uit zijn groep te halen. Daar veranderen twee teleurstellende resultaten op rij niets aan !!!

En ach uit verliezen bij Dubbeldam dat kan iedereen overkomen, dat is geen schande.
De opstelling :
Mike Bodelier, Ruud Konings, Tom de Leeuw, Nicky Maas, Mounir el Fahmi, Nicky Duyvelaar, Werner Hopstaken ( 14e min. Erik-Jan Muurmans) , Tim Engelander, Hans Rops, Amadou Camara ( 60e min. Ralph van Roessel) , Mark van der Wegen.

Gele kaarten Alliance : geen

Weer : Tsunami-achtig

Man Of The Match : Charles de Vries

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
04/1214:304e klasse2005 - 2006

Resultaten

ClubDoelpuntenUitslag
Dubbeldam 12Win
Alliance 11Loss

Dubbeldam 1

Alliance 1

Goals
2
0
Assists
0
0
Yellow Cards
0
0
Red Cards
0
0

Live

2 - 114:30
Dubbeldam 1
  Alliance 1

    Dub KO FT

    Locatie

    Sportpark Schenkeldijk
    Zuidendijk 487, 3328 LE Dordrecht, Nederland