Samenvatting

Ondanks het begin van de herfstvakantie waren er behoorlijk veel mensen op de bekerwedstrijd tegen Nieuw-Lekkerland afgekomen. De tegenstander uitkomend in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal heeft een voor ons bekende trainer Ton Rekelhof. Enkele jaren geleden trainde hij het tweede team van Dubbeldam. De volgende elf spelers moesten de eer voor vv Dubbeldam hoog houden tegen deze sterke tegenstander: Marc van Velzen op doel, de verdediging Jeroen Burgers, Walter Burgers, Reinier Wapperom en Arne van Weerden het middenveld werd bezet door Jeffrey Stam, Diederik Derksen, Rob Kanters en Perry van Eijken en in de spits Sjoerd Boutens en Charles de Vries.

Dubbeldam ging direct voortvarend van start. Al na twee minuten passeerde Perry van Eijken drie tegenstanders, zijn schot werd echter gekeerd door de keeper van Nieuw Lekkerland. Een enkele minuut later werd er weer een aanval opgezet op de rechterflank. De bal kwam goed voor de voeten van Rob Kanters. Hij treuzelde niet en schoot de bal van dichtbij hard in 1-0. Dubbeldam ging zeker niet teruglopen en de eerste klasser uit Nieuw-Lekkerland werd steeds snel vastgezet. Zij kwamen dan ook niet aan voetballen toe en kwamen niet verder dan een paar harde knallen naar voren. Gevaarlijk werden zij echter niet, slechts tweemaal moest Mark van Velzen in actie komen. Hij deed dit zeer bekwaam. Er restte trainer Rekelhof niets anders dan al vroeg in de wedstrijd een wissel toe te passen in de hoop het tij te keren. Maar niets was minder waar. Dubbeldam bleef met fraaie acties de aanval zoeken. Dit resulteerde in een bekeken schot van Perry van Eijken die buiten het bereik van de keeper op de paal belandde. Daarnaast waren er ook nog grote kansen voor Charles de Vries en twee voor Sjoerd Boutens. Omdat zij hun vizier niet helemaal op scherp hadden staan, werd de rust bereikt met een 1-0 voorsprong.

Direct na rust was er een prachtige bal van links. Charles de Vries nam de bal direct uit de lucht op zijn pantoffel. In een reflex wist de goalie van Nieuw-Lekkerland met meer geluk dan wijsheid de bal uit het doel te houden. In de loop van de tweede helft werd Dubbeldam wel teruggedrongen door de opponent zonder dat daarbij grote kansen werden weggegeven. Stefan de Meijer en Nick Stam kwamen de spitsen Charles de Vries en Sjoerd Boutens. Met een tomeloze inzet werd de overwinning binnengesleept. Wat een compliment verdient deze ploeg voor het vertoonde spel en werklust tegen deze tegenstander die toch twee klassen hoger uitkomt.

Als we volgende week uit bij TSC in Oosterhout weer zo’n pot spelen, dan moet het toch zeker mogelijk zijn om de onderste regionen in de derde klasse snel te verlaten en misschien nog wel een periodetitel te pakken.

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
20/1014:00KNVB Beker2007 - 2008

Resultaten

ClubDoelpuntenUitslag
Dubbeldam 11Win
Nieuw-Lekkerland 10Loss

Nieuw-Lekkerland 1

Goals
1
0
Assists
0
0
Yellow Cards
0
0
Red Cards
0
0

Live

1 - 014:00
Dubbeldam 1
  Nieuw-Lekkerland 1

    Dub KO FT

    Locatie

    Sportpark Schenkeldijk
    Zuidendijk 487, 3328 LE Dordrecht, Nederland