Samenvatting

IFC speelde gisteren uit bij Dubbeldam één van zijn betere wedstrijden van dit seizoen, vond trainer Ron Tempelaar. Dubbeldam één van zijn minste, liet de Dordtse oefenmeester Gradus Roeland na afloop weten.
JAN VOLWERK

DORDRECHT

Toch duurde het tot vijf minuten voor het eindsignaal voordat de Ambachters het potje uithaalden. Danny Slingerland scoorde met een listige stiftbal over Dubbeldam-keeper Mark van Velzen de enige treffer van de derby. De hoogtepunten van de eerste helft waren op de vingers van een hand te tellen. In de tweede minuut verscheen Marcel Dijkstra oog-in- oog met Van Velzen, maar zijn inzet verdween net naast. Een klein half uur later werd de thuisploeg voor het eerst dicht bij een treffer. Rory Willemstijn haalde van zo’n 25 meter verwoestend uit, maar de ervaren IFC-keeper Karsten van de Velde tikte de bal over de lat.

De rest van die eerste 45 minuten speelde zich af op het middenveld, waar IFC het meeste balbezit had, maar nog weinig creativiteit toonde in de aanvallen. Dubbeldam werkte hard, maar was de bal voorin te snel weer kwijt. Na rust begon Dubbeldam agressief, kwam ook een paar keer dreigend in de buurt van het doel van IFC, maar de oprisping van de gastheren was van korte duur. Ook al, omdat het net als in de eerste helft te slordig was in de opbouw.

Elke slordigheid leverde een kansrijke aanval op voor IFC. De mannen van Roeland bleven echter nog lang overeind omdat óf de eindpass bij de Ambachters niet goed was verzorgd óf dat er verkeerde keuzes werden gemaakt. Zo schoten Marcel Dijkstra en Remco de Jong vanuit onmogelijke posities ophet doel, terwijl ploeggenoten er op dat moment beter voor stonden. Eén van de grootste ’slachtoffers’was Rory van der Weijden, die tegen zijn oude liefde graag had willen scoren. ,,Ik werd een paar keerover het hoofd gezien, maar Danny Slingerland maakte met zijn doelpunt mijn middag goed,’’ aldus Vander Weijden.

IFC-coach Ron Tempelaar: ,,We hebben zeker in de tweede helft erg goed gevoetbald. We doen door deze zege weer helemaal mee. En als we deze lijn vasthouden, denk ik dat er iets moois kan groeien.’’Roeland over de eerste thuisnederlaag van zijn ploeg: ,,We durfden vandaag niet mee te voetballen. We hadden te veel respect voor de tegenstander en dat was naar mijn mening niet nodig geweest.’’

dubbeldam - IFC

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
30/1114:002e klasse2008 - 2009

Resultaten

ClubDoelpuntenUitslag
Dubbeldam 10Loss
IFC 11Win

IFC 1

1
Goals
0
1
Assists
0
0
Yellow Cards
0
0
Red Cards
0
0

Live

0 - 114:00
Dubbeldam 1
  IFC 1

    Dub KO FT

    Locatie

    Sportpark Schenkeldijk
    Zuidendijk 487, 3328 LE Dordrecht, Nederland