Samenvatting

Coal:

Coal geeft voorsprong weg

Vandaag stond de wedstrijd op het programma tegen degradant uit de tweede klasse WCR. Vooraf een belangrijke wedstrijd tussen de nummer 2 en 3 van de huidige competitie. Beide teams hebben als doel zich bij de eerste 6 teams te plaatsen en daarmee een plek veroveren in de finale competitie welke volgend jaar zal worden gespeeld.

Op een goed grasveld begon WCR feller aan de wedstrijd en won veel duels op het middenveld. Er werden niet veel kansen gecreëerd maar Coal had aantoonbaar meer moeite met deze tegenstander dan in de wedstrijden hiervoor. In de 13 min werd de bal niet goed weggewerkt door Coal en vervolgens ook niet kort gedekt waardoor WCR spits gemakkelijk 3 man van Coal kon omspelen en zo in 2 tegen 1 situatie kwam, zijn schot werd nog gekeerd door Stilting maar in de tweede instantie kon hij alsnog voor 0-1 zorgen. Coal probeerde daarna meer druk op WCR te zetten en uit een aantal vrije trappen werden ze ook gevaarlijk. Zo kreeg Ahmed Said een uitgelezen kans om 1-1 te maken maar de bal vloog net langs de verkeerde kant van de paal. WCR had veel moeite met bewegelijke Anes Beslija en maakten veel overtredingen. Echter had WCR nog 2 goede mogelijkheden om score uit te breiden maar ze faalden voor het doel van Stilting. Voor de rest sportief verlopen eerste helft leverde geen noemenswaardige momenten op.

Coal kwam in de tweede helft wel fel uit de kleedkamer en zette druk op WCR en won deze keer ook duels. Zo kreeg Coal een aantal corners welke net niet goed vielen om de sterk spelende verdediging van WCR te verschalken. Toch was het weer Sanin Stupac die een voorzet van rechts vrij kon inkoppen en in de 57 min voor 1-1 aantekenen. Een vermakelijke wedstrijd in welke WCR veel overtredingen nodig had en daarvoor ook gele kaarten ontving. Niet iedereen was het daarmee eens zo werden de trainer en leider van WCR door de scheidsrechter Hermans van de bank weggestuurd om voortdurende commentaar op zijn leiding. Coal werd in deze fase veel sterker en dit resulteerde al in de 70 min in 2-1 voorsprong. Anes Beslija zette goed druk op verdediging van WCR en veroverde de bal waarna hij goed meegelopen Rick Kakiailatu kon bedienen, deze laatste joeg de bal hoog in het net! De volgende aanval leverde Coal een overtreding op de rand zestienmeter. Dalvin Delgado toonde zijn klasse door de bal in de kruising te krullen en aantekenen voor 3-1. Coal dacht hierna dat de wedstrijd gespeeld was maar WCR was het daar niet mee eens en gooide nog alles uit. Zo kregen ze net voor tijd een terechte penalty welke goed werd ingeschoten 3-2. In de blessuretijd taste Stilting verkeerd bij een voorzet van WCR en konden de gasten voor 3-3 zorgen. Hectische eindfase leverde Coal nog een kans op de 4-3 maar deze werd niet benut. Zo deelden Coal en WCR de punten in deze thriller van een wedstrijd. Coal reist volgende week naar Roelofarendsveen voor de bekerwedstrijd tegen onbekende WVC in de knock out ronde.

Opstelling: Stilting, Hrnjic (P.Salomao), Amir Alisic, E.Salomao, Fortes, Beslija, Said, A.Kahrovic, Delgado, Stupac (Murati), H.Kahrovic (Kakiailatu)

WCR

WCR zondag 1 speelde 4-11-18 voor de competitie uit tegen Coal. Beide ploegen draaien bovenin mee wat voor de toeschouwer een leuke middagvulling zou zijn.
Al met al een mooi affiche!

WCR wist dat het een goede ploeg tegenover zich zou krijgen. Er werd dan ook heel scherp en geconcentreerd begonnen aan de wedstrijd.  WCR voerde de druk meteen op op Coal. Al gauw was er controle en rust bij de ploeg uit Rhoon. Er werden bij vlagen goede aanvallen opgebouwd. WCR kwam steeds dichterbij het doel van Coal, maar de verdediging van Coal stond steeds goed en pareerde de aanvallen.

Toch begon het te piepen en te kraken achterin toen Jeremy vd Ent de bal oppikte op het middenveld. Hij kon gemakkelijk draaien en passeerde het centrale duo van Coal alsof ze er niet stonden. Er volgde een steekpass op Sharondly Joaquin die na zijn aanname het doel onder vuur nam. De keeper wist het schot te pareren, maar in de rebound was Jeremy vd Ent er als de kippen bij en gleed de 0-1 binnen!

Hierna probeerde Coal wat aanvallender te spelen en zochten zij veelal hun spits. De verdediging van WCR raakte hier niet van onder de indruk. Maar de scheidsrechter van dienst wel. Bij iedere valpartij of gil, gaf hij een vrije trap aan Coal, waar er 9 van de 10 keer er niks aan de hand was. De beste man raakte steeds meer in de ban van Coal en raakte de grip op de wedstrijd kwijt. Vanaf de kant van WCR kwam steeds meer onbegrip. Dit leidde tot allerlei beslissing tegen WCR. En het werd van kwaad tot erger, waardoor WCR tegen onnozele gele kaarten op liep.

Het werd zelfs zo erg dat een smerige overtreding op Sharondly Joaquin werd afgedaan met “dat hoort erbij”. Hij moest meteen het veld verlaten en werd vervangen door Rilgillio Ramsubagh. WCR kwam gelukkig zonder ernstigere schade de eerste helft door en konden gaan rusten met een 0-1 voorsprong.

In de rust werd er niet gewisseld. De 2e helft was er niets veranderd aan het spelbeeld. Coal ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker. In de 50e minuut werd een bal van links voor geslingerd. Bij de 2e paal stond de spits van Coal. Hij duwde opzichtig een verdediger van WCR weg en kopte de bal contra in. 1-1! Echter had iedereen in en om het veld de overtreding geconstateerd, behalve de leidsman. Die wilde de overtreding niet zien.
WCR raalte verder gefrusteerd door de dwalende scheidsrechter, waardoor zij ook nog eens uit hun spel raakte. Dit kwam Coal goed uit en ging door waar het mee bezig was.
Coal stuurde vanaf achteruit de linksbuiten diep. Mano Cruden was op tijd en verdedigde de bal, echter kreeg hij een opzichtige duw waardoor hij de bal weer verloor. Opnieuw zag de scheidsrechter hier niets in. De linksbuiten zette de bal voor bij de 2e paal en daar werd de voorzet binnen gelopen. 2-1!  WCR kon het niet geloven, maar moest hier toch mee dealen. WCR wisselde noodgedwongen Marchelli Lima voor Edmelson Santana.  Tot overmaat van ramp kreeg Coal een vrije trap op de rand zestien. De scheidsrechter zag een overtreding, die geen ander kon waarnemen. Deze vrije trap werd keurig over de muur heen gedraaid en keeper Joey Driest was kansloos. 3-1!

Hierna ontstond er iets prachtigs bij WCR. Zij besloten als team te gaan vechten voor iedere meter en oefende meer druk uit door 1 op 1 achterin te spelen.  Dit resulteerde in een open doelkans voor Jeremy vd Ent. Hij werd onreglementair van de bal gegleden en hem de scoringskans ontnomen. Penalty en maar een gele kaart.  De penalty werd door Mitchel Keikes onberispelijk binnen geschoten. 3-2!  Coal raakte steeds verder in de problemen door het drukzetten van WCR. Coal kwam de eigen helft niet meer af, wat resulteerde in veel balbezit voor WCR. WCR werd een corner toegekend 5 minuten voor tijd. De bal werd genomen en kwam oo het hoofd van Jeremy vd Ent. Hij kopte tegen de paal en via de keeper in het doel. 3-3!

Net voor het einde van de wedstrijd kreeg Coal nog een corner. Voor het nemen, deelde een speler van Coal een elleboogstoot uit aan een speler van WCR. Dit resulteerde, tot ieders ongeloof, voor beide spelers tot een gele kaart.

bron: Voetbal Rotterdam

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
04/1114:003e klasse2018 - 2019

Resultaten

ClubDoelpuntenUitslag
Coal 13Draw
WCR 13Draw

Coal 1

3

WCR 1

3
Goals
3
3
Assists
0
0
Yellow Cards
0
0
Red Cards
0
0

Live

3 - 314:00
Coal 1
  WCR 1

    Locatie

    Sportpark Coal
    Oldegaarde 353, 3084 AA Rotterdam, Nederland