vs

Samenvatting

Wat normaal gesproken een trainingsavond is voor de sterren van Dubbeldam 3 stond er vanavond een wedstrijd op het programma. Een restant van de eerder gestaakte wedstrijd tegen Beek Vooruit. Er waren toen wat schermutselingen na een toegekende strafschop door de scheidsrechter. Hierover heeft u al trouwe lezer uiteraard alles al gelezen dus ik zal jullie niet nog eens vermoeien met dat verhaal. En gewoon over gaan op de orde van de dag.
Spelen op de avond van koningsnacht is voor menig team geen makkelijke opgaaf. En zeker voor de sterren van Dubbeldam 3 bleek deze avond niet heel lekker uit te komen. En we miste een handvol spelers die door allerlei redenen niet aanwezig konden zijn. De meestvoorkomende reden was overigens wel bier. Zo waren Rocco, De Gnoe, Olie en Johan allen te vinden in Ahoy en konden dus niet aan de aftrap verschijnen. Ook michel was helaas door werkzaamheden niet in staat aanwezig te zijn. Hetzelfde geldt voor Cleansheet Danny Soetman.
Verder was er ook nog ander nieuws te melden uit de spelershoek. Treurig nieuws. Extreem treurig nieuws. Onze muur van vleesch zal dit seizoen niet meer op het veld staan. Hij blijkt toch meer de muur van draadjesvleesch te zijn en na uitgebreid onderzoek van alle grote en bekende sportartsen, die er uiteraard alles aan gedaan hebben deze legende weer op het veld te krijgen, is gebleken dat er schade is aan de knieband. Een aderlating voor de sterren. Hoe vang je dit op? Het is als Barca zonder Messi, Real zonder Ronaldo, Nick zonder tanden. Hoe gaat Dubbeldam 3 om met deze genadeklap zo vlak voor een belangrijke fase in het seizoen. Het zal niet meevallen voor de ivoorzitter/captain/slagtand Nick om zijn mannen klaar te stomen voor een wedstrijd met dit nieuws in alle koppies.
Gelukkig was de KNVB wel zo slim geweest om na de gestaakte wedstrijd een officiele scheidsrechter aan te wijzen. Als een speler een wedstrijd moetfluiten lijkt te objectiviteit toch niet helemaal gewaarborgd te zijn. Hulde KNVB. En zo werd scheidsrechter Yilmaz aan de wedstrijd gekoppeld. Even dachten de spelers dat dit de pupil van de week was maar het bleek toch de scheidsrechter te zijn. Hij was zich zeer bewust van deze loodzware klus maar na het invullen van de wedstrijdformulieren was hij wel positief gestemd over de afloop. ” Ik zag dat de naam ontbrak van J. Bruijstens en R. Bootsma dat is voor een scheidsrechter altijd lekker. Zeker Johan”de Beul”  Bruijstens zoals wij hem bij de KNVB altijd noemen, zorgt met enige regelmaat voor problemen op zowel training als wedstrijden”. legt Yilmaz uit. ” Slaan, schoppen, provoceren, praten, duwen, trekken hij deinst in principe nergens voor terug”, vervolgt de scheidsrechter verder. “Het is dan ook beter voor deze toch al veel besproken wedstrijd beter dat Johan B er niet bij is. En de enige normale van Dubbeldam 3 waar Johan nog een beetje naar luistert was er ook niet bij. De Gnoe. De Gnoe was ook in Ahoy. Want zoals het spreekwoord luidt: Is er ergens feest of vertier, dan zie je de Gnoe met bier. En zo ook deze keer.
Na het nodige geregel en gebel waren er gelukkig jongens van andere teams bereid mee te doen en zo konden we toch met een meer dan behoorlijke selectie afreizen naar Beek vooruit. Patrick de Koevoet was bereid te keepen. En Pieter “The Bulldog” Bosua en Kevin de Ruijter waren ook bereid mee te doen. Waarvoor hartelijk dank mannen! We begonnen dan ook met de volgende 11 spelers:
Patrick op doel. Achterhoede: Kevin, Jeroen, Wappie en Pim op links. Middenveld: Tak, Gokinho, Stefan, Dick en Pieter en in de spits Nick. We begonnen de wedstrijd vrij aardig en we lieten zien dat we hier alleen kwamen om de drie punten mee te nemen. Er werd geprobeerd te combineren en via Jeff en Stefan werden we dan ook een aantal keer gevaarlijk. Een aantal goeie voorzetten van Pieter werden helaas net niet tot doelpunt gepromoveerd maar de intentie was er. Deze intentie leiden dan ook de 2-1 in. Een pass van Stefan op Gokinho die de bal goed controleerde (vermoedelijke met de gok) en schoof de bal beheerst binnen. Een lekker begin. Dit gaf ons duidelijk vertrouwen want vanaf dit moment creëerde we kans op kans. Helaas zonder resultaat. Vooral Gokinho was telkens dichtbij een doelpunt maar had het geluk niet zijn zijde.
Veel gaven we niet weg tot op net iets voor rust Patrick het wel erg rustig vind worden en de bal wilde geven aan Kevin die was er alleen heel even niet bij en zo kregen zij nog een uitgespeelde kans op de 2-2. Patrick herstelde gelukkig zelf zijn fout en zo bleef het 2-2. Keurige redding van de Kieviet. Vermoedelijk waren de spitsen ook wat bang voor zijn verschijning. Verguld in een knalgeel keepersshirt dook hij zeer aërodynamisch de hoek in. Even leek het alsof Patrick Pino had doorgeslikt maar ook werden er linken gelegd naar “Die Gelde Wand”. Hoe dan ook hij hield keurig zijn doel schoon. En zo gingen we rusten met een voorsprong.
De tweede helft was eigenlijk een hele andere wedstrijd want dit was vooral tegenhouden. De mannen van Beek Vooruit drongen steeds meer aan en Dubbeldam kwam er niet lekker uit. Dit kan ook komen doordat een aantal ballen zo werden ingeleverd. Axel leek zich meer verwant te voelen met de tegenstander dan met dubbeldam 3 en schoof alle ballen netjes in de voeten van hun. Gelukkig kwamen er geen doelpunten uit voort. Ook de cornerballen van hun waren keek op keer levensgevaarlijk maar gelukkig kwamen ze steeds die gele wand tegen. Halverwege de 2e helft brachten wij nog Errory die bracht met zijn snelheid wat meer gevaar zeker in combinatie met Gokinho. Helaas hadden ze net niet het geluk op hun hand en  zo bleef het knokken voor de drie punten.
Een kwartier voor tijd werd het nog spannender want Stanley kwam het veld in en loste Tak af. Maar zoals u als trouw lezer weet heeft Stanley officieel nog geen partij gewonnen. en dus zou 2-1 de maximaal haalbare uitslag zijn met het inbrengen van onze Kong-FU Stanley. Er volgde nog een grote kans voor de thuisploeg. Een ogenschijnlijk simpele kans werd door hun spits kansloos over gepeerd en zo bleef het 2-1. Wederom was de aanwezigheid van Pino genoeg om zijn schoon te houden. Een klassenprestatie van formaat. Een spits in de goal en gewoon de 1 houden. Chapeau Patje!
Zo kwam er dus nog gerechtigheid en wonnen we alsnog in 2 delen deze wedstrijd. De overigens prima fluitende scheidsrechter had het keurig in de hand. En ook de vorige scheidsrechter, dit keer de rechtsbuiten van Beek Vooruit bleef rustig en zo konden we weer 3 punten bijschrijven. 6 punten in 5 dagen. Een ongekende weelde voor de mannen. Ook Stanley heeft 2 keer niet verloren. Klasse Stanley, hou dit vast! Ook Jesper was een keer foutloos. Zoals die jongen stond te vlaggen was voor iedereen eigenlijk een genot. En je hoort hem niet. Dat is ook wel lekker. In Le Boueff zijn voetsporen treden is niet makkelijk maar je hebt het fantastisch gedaan. Keurig gedaan Jankovic!
Zondag wacht ons een uitwedstrijd tegen Virtus. We rekenen weer op de nodige support. Overigens hadden we afgelopen donderdag een ere-supporter op bezoek die ons bijstond : Jock van Vliet. Lang niet gezien langs de velden maar speciaal voor deze sleutelwedstrijd is die weer op de fiets geklommen en heeft ons naar de zege geschreeuwd. Dank Jock! Hopelijk zien we jullie allemaal zondag weer en weten we weer te winnen want 9 punten in een week zou erg lekker zijn!
Tot zondag!

DEEL 1:

Het leek op een normale zondag. Een voetbalzondag.  Oke, het was wat vroeger dan de gemiddelde zondag. Er werd al verzameld rond de klok van 8:30. Het deed sommige onder ons denken aan een jaar of 44 geleden toen ze nog in de f-ies zaten. “ Ik weet het nog goed met de trekker naar de alblas om 9:00 spelen, eerst de koeien van het veld halen en dan lekker een balletje trappen” blikte Johan en Olie samen terug op hun eerste voetbalervaringen.
Aangekomen bij Beek vooruit, onze tegenstander van vandaag leek alles op een normale regulieren wedstrijd. Er waren wel een aantal mutaties zoals we van het sterrenteam gewend zijn. Nick was niet wedstrijdfit. Hij heeft op aanraden van de Gnoe toch maar de polioinentingen gehaald om zodoende meer uit zijn kwaliteiten te halen, maar ondervond nog wat last van de prikjes. De Gnoe zelf kampte met wat anorexia klachten. “ Het is de laatste tijd wel erg hard gegaan. Ik eet nauwelijks nog en ben vrij snel moe. Ik ben in 5 weken al zeker 400 gram kwijt geraakt, nu gaan spelen zou onverantwoord zijn” aldus een sterk vermagerde Gnoe. Patrick Stolk kan door een brabant-allergie helaas niet spelen als we de Moerdijkbrug over moeten.  Sterkhouder KampKoentje is ook helaas nog steeds niet inzetbaar.  Ook GoodoldOlie is nog steeds niet wedstrijdfit maar was wel bereid gevonden om te gaan vlaggen. Want Dickie Le Boueff zag dat het regende en in de regen kan die helaas niet naar buiten. “ Als het regent werkt mijn lichaam als een soort magneet en houdt al dat water vast. En laat het nooit meer los. Rond mijn 30e ben ik iets te lang buiten geweest en je ziet het resultaat” legt Dickie uit.
Al met al was het weer flink puzzelen voor Ivoorzitter Nick om een normaal team de wei in te kunnen sturen. De volgende 11 moesten de klus gaan klaren.Danny op doel. Achterin Jesper, Wappie, Jeroen en Martin.  Middenveld werd gevormd door Takkie, Dicky, Steef Rory en Michel en in de spits Johan.
De angst bij de toss was al direct voelbaar. Een speler van Buik Vooruit 4 had een trainingspak aangedaan om toch nog een beetje onderscheid te kunnen maken met de rest van zijn team en was “ scheidsrechter”. Dit boezemde alweer wat angst in…
Het begin was voortvarend. We hadden direct grip op de wedstrijd en hadden veel balbezit was in de 3e minuut direct de 0-1 bleek te worden. Een schitterende pass van af rechts van Robben Willemstijn werd door  Johan keurig diagonaal binnengekopt zoals eigenlijk alleen Snohan de verschrikkelijke dat kan.  Een lekker begin dus. Het lekkere gevoel was echter van korte duur. Een aantal minuten later werd er vanaf een meter of 20 op ons doel geschoten  en kwam tegen de arm (naast het lichaam hangend) van Jesper geschoten. Een aantal seconde werd er doorgespeeld maar door de spelers van beek vooruit werd er hevig geroepen dat dit toch hands leek te zijn en de man met de fluit besefte opeens dat die deze week scheidsrechter was en dus gewoon een penal kon geven. En zo geschieden: penal. Na wat heen en weer geduw en getrek van beiden partijen werd de penal binnengeschoten 1-1 dus.  Echter bleef het een beetje onrustig omtrent de beslissing van de man in het zwart. Ohnee, de man in Beek-Vooruit trainingspak in dit geval. Stefan riep in de emotie “Als het zo gaat kunnen we beter lekker naar binnen gaan”, en dat vond de scheidsrechter van dienst een goed idee. De man had werkelijk geen enkele motivatie om hier een leuk en normaal potje van te maken en na nog wat roepen, trekken, duwen en verwijten over een weer (de scheids zat inmiddels als een tijdje in de kleedkamer) werd er dus besloten dat we niet meer door gingen spelen en onze fijne tegenstander ging heel provocerend trainen omdat wij blijkbaar de scheidsrechter bedreigd zouden hebben. Want het zijn altijd die gasten uit Dordrecht blabla. Enfin, de meeste mensen die wel eens in die contreien hebben gevoetbald kennen deze leuzen inmiddels wel.  Een erg korte wedstrijd dus.  Een langere warming up dan dat er gespeeld is. Dat gebeurt niet vaak bij onze mannen.
Eveneen opsomming van feiten en tijden:
8:30    verzamelen
9:10    omkleden
9:30    aftrap
9:32    0-1
9:37    penal  en dus 1-1
9:38    gezeik, gedoe , ellende
9:58    douchen
10:15   flesje jupi en weg.
Al met al een korte en hevige partij waar op het formulier ongetwijfeld zal staan dat wij vv Error zijn en alles hebben veroorzaakt maar de manier van handelen van de scheidsrechter, zijn houding, zijn manier van fluiten en zijn communicatie vraagt wel een beetje om problemen. Wij zorgen thuis ook voor een prima leidende scheidsrechter.(als alex niet kan tenminste 😉 ) Ik zou Beek vooruit toch ook adviseren om eens te kijken naar een oplossing waar niet de teamleider ook de scheidsrechter is. Waarvan akte.
Hoe dan ook, we houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen hieromtrent en hopen jullie allemaal weer te mogen begroeten volgende week als we  weer een thuisprogramma afleggen. En wel tegen DSE. Vaste tijd dus we rekenen  op alle steun van onze harde kern.
EN voor de mensen die denken dat door dit hele voorval onze zondag is verpest, die mensen maken een grove denkfout. Een flink gedeelte van het sterrenensemble is richting de reeweg getrokken om daar DE derby van Dordrecht te bekijken en die wedstrijd maakte een hoop goed. Een eclatante overwinning waar niets heel werd gelaten van de aartsvijand. Waar wij uiteraard de mannen van z van harte mee feliciteren en we waren ontzettend trots op het vertoonde spel! Hulde ! 😉 De kantine was weer van ons!
Tot zondag!

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
26/0420:004e klasse2017 - 2018

Ground

Sportpark De Heikant
Heikantsestraat 37b, 4841 ES Prinsenbeek, Nederland

Resultaten

ClubDoelpunten
Beek Vooruit 41
Dubbeldam 32

Dubbeldam 3

Pim Sterrenburg Middenvelder
Jeroen Burgers Verdediger
Axel Bruystens Middenvelder
Nick Willemstijn Middenvelder
Dick van der Net Middenvelder
Stefan de Meyer Middenvelder
Jesper de Bruyn Verdediger
Erik Jan Tak Middenvelder
Stanley Booy Middenvelder
Kevin de Ruiter Verdediger
Jeffrey Stam Middenvelder
Patrick de Kievit Aanvaller
Rory Willemstijn Middenvelder
Pieter Bosua Verdediger
Goals
0
1
Assists
0
1
Yellow Cards
0
0
Red Cards
0
0

Live

1 - 220:00
Beek Vooruit 4
    Dubbeldam 3

        KO FT