DIOS verloor met 0-1 van IJsselmonde. ,,Ze waren af en toe onnavolgbaar. Met zaalvoetbal internationals in hun team en op kunstgras”, zag Dave Lange de bui al hangen. Mike Degenaars versierde een strafschop maar Rick de Koker faalde vanaf elf meter.

Slikkerveer – DIOS

DIOS heeft een punt meegenomen uit Ridderkerk in de uitwedstrijd tegen Slikkerveer.

Tegen de Zuid-Hollanders werd het na een 1-0 ruststand, uiteindelijk 2-2. ,,Een lastig te bespelen tegenstander. Een gelijkspel is terecht”, vertelde trainer Dave Lange, die in de promotiepoule nog geen aansprekende resultaten heeft behaald.

Voor rust ging het gelijk op. Maar waar DIOS meer balbezit had, scoorde Slikkerveer. ,,In de kleedkamer heb ik aangegeven dat we gemakkelijk voetbalden maar niet in het mes moesten lopen met de ruimte die er op het veld was”, zei Lange, die even mocht hopen de gelijkmaker.

Alleen Redhey Nicholson, Jesse van Wees en Darius Broxterman vergaten te scoren. De 1-1 viel wat later uit een vrije trap van Jesse van Wees. ,Toen hadden we het gevoel dat we het voor elkaar zouden krijgen”.

Robin van der Voort zorgde voor 1-2 maar lang kon DIOS niet genieten van de voorsprong. Bijna vanaf de aftrap werd het 2-2.

,,Hebben we zoveel moeite gedaan om een goal te maken. De laatste tien minuten was het apathisch en was het zaak om een punt mee te nemen. Vervelend maar alleen RKDES springt ertussen uit. De rest is aan elkaar gewaagd en het blijft interessant. We kunnen nog altijd bij de eerste vijf eindigen”, is De Lange optimistisch, die met DIOS op de negende plaats nog wel stappen zal moeten maken.

Komend weekend wacht nummer vier IJsselmonde die slechts drie punten voor staat.

DIOS is in West II in de promotiepoule opnieuw onderuit gegaan. Bij Donk in Gouda werd het 2-1.

,,Met vier punten uit vier duels zijn we in de onderste regionen terechtgekomen. Het doel om promotie na te streven is verder weg dan ooit. Maar goed, we hebben nog wat wedstrijden om bij de bovenste vijf te eindigen en zullen een goede reeks moeten neerzetten”, geeft trainer Dave Lange het niet op.

DIOS kwam voor rust voor. Na een voorzet van Jesse van Wees scoorde Ralph Noordam.

,,In de tweede helft merkte ik het al snel. We verloren de grip al kregen Mike Degenaars en Ralph Noordam twee honderd procent kansen. Donk putte hier moed uit en maakte in de 92ste minuut gelijk. ,,Het was doodstil in de kleedkamer”, zei Lange, die vooraf het een sleutelduel noemde, maar nog altijd strijdbaar is.

DIOS – ASC

In de derde klasse ’hoog’ speelde ASC gelijk tegen DIOS (1-1). Dankzij een doelpunt van Ahmed Farhane deelde de Oegstgeestenaren de punten met de nummer één van de eerste seizoenshelft. Een belangrijk punt in de strijd om promotie.