Vorige week zondag sloeg het boek van seizoen 2018-2019 in de 89ste minuut ineens met een knal dicht.
Een zure en onverdiende treffer van DIOS maakte abrupt een einde aan het seizoen.
Des te pijnlijker is het dat de ploeg uit Nieuw-Vennip afgelopen zondag na verlenging met 0-4 won van Xerxes waardoor zij zijn gepromoveerd naar de tweede klasse.
Onze welgemeende felicitaties hiervoor.

Maar wat kunnen we terugkijken op een prachtig seizoen.
Het eerste begon in het najaar in een competitie met een te groot niveauverschil waardoor veel wedstrijden erg eenvoudig werden gewonnen of tegenstanders zich terugtrokken.
In de promotiepoule die in februari startte was het niveau direct een stuk hoger en onze mannen hadden in het begin moeite zich aan te passen.
Maar er werd karakter getoond en na een uitzichtloze en slechte start, kwam in de uitwedstrijd tegen Full Speed de ommekeer.
Dubbeldam was de gehele wedstrijd beter, werkte hard en werd in de laatste minuut beloond met een driepunter door een prachtige treffer van jeugdspeler Mika Gutierrez.
Dat was het begin van een sterke reeks die helaas niet meer tot rechtstreekse promotie kon leiden, maar er werd een knappe plek in de nacompetitie veroverd.
Helaas leidde dit zoals boven beschreven niet beloond met een plek in de tweede klasse.

Dubbeldam 2 had wat opstartproblemen in de eerste drie speelronden, maar al snel werd deze hechte ploeg van trainer Paul Wols en zijn staf een onverslaanbaar team. Zeker toen koploper Virtus op eigen veld werd verslagen, groeide het vertrouwen dat het wel eens een heel mooi seizoen kon gaan worden.
Na de winterstop begon Virtus punten te morsen en Dubbeldam profiteerde. Juist op het moment dat wij de koppositie hadden overgenomen verloren we een wedstrijd waardoor Virtus voor een week deze plek weer overnam.
Het periodekampioenschap werd gevierd maar niet groots want de mannen hadden een hoger doel en dat was kampioen worden.
Het bleef tot het eind spannend want niet alleen Dubbeldam bleef winnen ook Groen Wit verloor na de winterstop geen wedstrijd en werd onze naast belager. In de een na laatste speelronde speelden beide teams tegen elkaar, waarbij Dubbeldam genoeg had aan een gelijkspel en Groen Wit moest winnen om nog kans te maken op de titel.
Toch was niet iedereen even zeker van succes want de uitwedstrijd tegen Groen Wit ging kansloos met 7-2 verloren.
Dubbeldam toonde vanaf minuut een wie de echte kampioen was en verpulverde de tegenstander. Het is dat in de tweede helft gas terug werd genomen anders hadden ze zeker de dubbele cijfers gehaald, maar een 9-1 overwinning was erg indrukwekkend.
Nogmaals een geweldige prestatie van spelers en staf waarvoor nogmaals de felicitaties.

Bij Dubbeldam 3 was al snel duidelijk dat het tussen JEKA en Dubbeldam zou gaan om het kampioenschap. Beide teams staken er met kop en schouders bovenuit.
Dubbeldam verspeelde alleen punten tegen IFC dat bij een stand van 2-2 na 70 minuten van het veld liep maar de KNVB deze tussenstand als eindstand noteerde.
In november kwam JEKA naar de Schenkeldijk en door een treffer van Jeffrey Stam won Dubbeldam deze spannende topper waarin nogmaals bleek dat beide teams aan elkaar gewaagd waren.
Na de winterstop verloren beide teams een keer, waardoor de uitwedstrijd tegen JEKA beslissend zou zijn. In een spannende maar hele sportieve topper waren het dit keer de Bredanaars die met 1-0 aan het langste eind trokken. Dubbeldam 3 wist wel dat het kampioenschap hiermee verspeeld was. Een week later konden ze zich uiteraard voor de derby tegen RCD nog wel een keer opladen, maar dit gold niet voor de laatste wedstrijd tegen UVV’40.
Via de fantastische verslagen van Erik Jan en Koen hebben we een heel seizoen kunnen genieten van alle belevenissen voor tijdens en na de wedstrijden van Dubbeldam 3. Geweldig mannen en hopelijk volgend jaar wel een kampioensfeest.

Dubbeldam 4 begon de competitie met een nederlaag, maar al heel snel kwamen de resultaten en draaiden zij ook bovenin mee. In november werden enkele spelers getroffen door het verlies van een dierbare vriend. Op dit soort momenten realiseer je je weer dat het echt maar een spelletje is.
Toch steunden zij elkaar en toen tot twee keer toe het vlaggenschip van HZ’75 werd verslagen werd er zachtjes gefluisterd over een mogelijk kampioenschap. Helaas kon Dubbeldam 4 het niet tot het einde van het seizoen volhouden, maar een plek bij de eerste vier is een hele knappe prestatie!

Voor Dubbeldam 5 was het een zwaar seizoen. In het begin werden nog wel punten gehaald, maar helaas duurde dat niet erg lang. Bij de start van het seizoen hield Marc Brandsma ons op de hoogte van alle avonturen van dit team. Hopelijk krijgen we volgend seizoen weer meer berichten zodat we iets meer kunnen melden over dit vriendenteam.

Dubbeldam 6 is niet van de gelijke spelen. De mannen wonnen vrijwel alle thuiswedstrijden, terwijl in uitwedstrijden vrijwel geen punt gehaald werd. Aan het einde van het seizoen werden zelfs op vreemde bodem resultaten geboekt waardoor ook zij op een keurige vierde plaats zijn geëindigd. Patrick van der Zande en Marcel van den Berg hielden ons middels video’s, foto’s en berichtjes op de hoogte over dit team. Geweldig mannen.

Het seizoen werd afgesloten met het Piet van der Stel Toernooi, een mooie dag waarop we deze trouwe supporter die ons vorig seizoen is ontvallen herdenken.
Wat een geweldige dag was het weer onder de bezielende begeleiding van Gert Jan Geschiere.
Zoals Erik Jan al schreef in zijn verslag van deze dag Dubbeldam liet op deze dag zijn kracht zien: gezelligheid en saamhorigheid.

Gelukkig hebben we deze saamhorigheid veel gezien dit seizoen. Niet alleen werd er gelachen, op het moment dat Dubbeldammers een dierbare vriend verloren of mensen (ernstig) ziek werden, probeerden anderen hen tot steun te zijn.
Maar ook  op de velden zagen we het terug. Menigmaal lazen we dat een team personele problemen had en door andere teams geholpen werd.
Ook onze jeugdspelers hielpen onze teams waar mogelijk en waren soms zelfs heel belangrijk met beslissende doelpunten.
In de laatste nacompetitiewedstrijd van Dubbeldam 1 kampten ook veel spelers met blessures. Spelers van het tweede die eigenlijk al klaar waren met het seizoen en het kampioensfeest gevierd hadden, werden toch weer bereid gevonden om Dubbeldam 1 te helpen.
Geweldig mannen! Houd dit ook volgend seizoen allemaal vol, want dit maakt Dubbeldam zo’n bijzondere en mooie club!!

Rest mij iedereen te bedanken voor een prachtig seizoen met tegenslagen maar ook heel veel hoogtepunten.
In het bijzonder wil ik Dennis Oeben, Erik Jan Tak, Koen van Kalken, Sven Koster, Davy Bosua, Marc Brandsma, Patrick van der Zande en Marcel van den Berg bedanken voor al hun bijdragen aan deze website waardoor iedereen op de hoogte kon blijven van alle ontwikkelingen bij de teams.

De komende tijd houden we iedereen gewoon op de hoogte over nieuwe indelingen, competitie-indelingen, beker-indelingen en programma’s
Wens iedereen een hele fijne vakantie en tot in augustus !!