Selecteer pagina

bekerwedstrijd TVC Breda - Dubbeldam
Eindelijk….

Nadat seizoen 2019-2020 in maart werd afgebroken en niet meer uitgespeeld, bleef seizoen 2020-2021 beperkt tot een zestal officiele wedstrijden. Na de drie bekerwedstrijden, volgde in de competitie een zwaarbevochten gelijkspel tegen sc Emma, een knappe overwinning op sc Gastel en uiteindelijk een zege in een zeer doelpuntrijke wedstrijd tegen Steeds Hooger met 4-6. Een week later werd de wedstrijd tegen FC Dordrecht afgekeurd waarna er dus wederom een streep door de competitie ging. 

Aanvankelijk trainde Dubbeldam vanaf het voorjaar weer in de hoop dat in mei met de Dordt Cup gestart kon worden. Toen bleek dat ook dit toernooi geen doorgang kon vinden, verdween bij veel spelers de echte motivatie om hard door te trainen. Wel heeft een deel van de selectie in maart ruim 22.000 euro ingezameld voor KiKa door een halve marathon te lopen. 

Zondag 1 augustus startte Dubbeldam met een vrij grote groep de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Na een kleine twee weken trainen, deden we half augustus mee aan het Zebratoernooi van SSW. Hier troffen we twee competitietegenstanders te weten RCD en sc Emma. Beide wedstrijden eindigden in 1-1 en twee keer was Tim van den Enden trefzeker voor Dubbeldam. De laatste wedstrijd kreeg later een extra lading. Bij sc Emma staat onze oud-trainer en zoon van onze penningmeester voor de groep. Helaas werden we drie dagen later na deze wedstrijd opgeschrikt door het vreselijke nieuws dat Frans de Bruin die avond heel plotseling was overleden. Uit respect heeft Dubbeldam zich daarna teruggetrokken uit het Ries Fok toernooi. 
Na zijn uitvaart werd de voorbereiding weer voortgezet al was een deel van de selectie inmiddels op vakantie gegaan. 

Dit weekend start het bekertoernooi en daarmee staat de eerste officiele wedstrijd in tien maanden op het programma. Dubbeldam zou het bekertoernooi beginnen met een thuiswedstrijd tegen Wernhout. Deze ploeg verloor aan het begin van de voorbereiding hun trainer. Op verzoek werd het schema omgedraaid en speelt Wernhout midweeks tegen VVR, waardoor Dubbeldam start met een uitwedstrijd tegen TVC/Breda.

In het verleden speelden we vier keer eerder tegen TVC/Breda. In seizoen 2012/2013 wisten we in november op eigen veld nipt met 2-1 te winnen, maar in mei volgde een kansloze nederlaag met 6-1 in Breda. 
Twee jaar later in seizoen 2014-2015 namen we revanche. In de stromende regen, regende het ook doelpunten want ditmaal wonnen we met 6-1. Jerry van Ingen was driemaal trefzeker, Jeffrey Stam, Michel van Pelt en Rick de Graaf waren de andere doelpuntenmakers. 
In mei hadden we beduidend meer moeite maar stond er ook meer op het spel. Bij een zege zouden we bijna niet meer in te halen zijn in de strijd om het kampioenschap en pakten we de laatste periodetitel, maar bij een nederlaag zou de titelstrijd weer openliggen. 
De wedstrijd begon dramatisch en uit een corner scoorde de Viola’s 0-1. Vlak voor de rust egaliseerde Dubbeldam uit een benutte strafschop. In de tweede helft stelde de koplopers orde op zaken en kon er een voorproef op het kampioenschap dat een week later tegen het reeds gedegradeerde Groen Wit werd binnengesleept, genomen worden. Sjors Volder, Sjoerd Boutens en Rory van der Weijden  mochten zich deze middag laten bejubelen na een treffer. 

Door blessures en vakanties zal trainer Ries Fok de bekerwedstrijden beschouwen als oefenwedstrijden. De aftrap aanstaande zondag is om 14.30 uur.

Jerry aast op promotie

klik op foto voor uitvergroting

Derby eindigt onbeslist

    Door Fred van Dongen Dordrecht - RCD’s vleugelverdediger Nathan Heuser kreeg na afloop van de stadsderby met Dubbeldam terecht extra complimenten van zijn trainer John de Wit. Terwijl RCD nog maar met z’n tienen stond zorgde Nathan met zijn goal dat RCE toch een...

Van Ingen slaat laat toe

Dubbeldam bevestigde gisteren op eigen veld de status van 'angstgegner' van SC Emma. De gastheren maakten in de Dordtse derby een achterstand goed en pakten in de toegevoegde tijd de volle buit: 2-1. MICHEL NYS Michel Nys Dordrecht De late treffer van topscorer Jerry...

Dubbeldam pakt zege in blessuretijd

Dordrecht - De stadsderby in de derde klas tussen FC Dordrecht Am en Dubbeldam kreeg een opwindende slotfase. De thuisclub kwam in de 90ste minuut langszij (2-2) maar moest in de extra tijd toch toezien hoe Dubbeldam via Jordy Wouters het derbypotje er alsnog...

GSC/ODS verrast in stadsderby

Door Fred van Dongen Dordrecht – ‘Onze eerste wedstrijd na corona en gelijk drie punten pakken. Nog wel in een derby!’ Vreugde klinkt in de stem van Lutfullah Kilic van derdeklasser GSC/ODS als hij na afloop terugblikt op de met 2-1 gewonnen stadsstrijd met het...

We voetballen weer

bron: AD de Dordtenaarklik op afbeelding voor uitvergroting

Snelle doorbraak

klik op de afbeelding voor uitvergroting bron: voetbaljournaal