Selecteer pagina

Effectief Dubbeldam pakt drie punten

Effectief Dubbeldam pakt drie punten

Op 11 augustus startte de voorbereiding onder leiding van Brasco Tuvaljevic die terugkeerde aan de Schenkeldijk na een jaartje Xerxes DZB.
De voorbereiding stond vooral in het teken van vakanties en vooral blessures. Zodoende kon er in de oefen- en bekerwedstrijden nooit in een zelfde opstelling aangetreden worden.
Max Bresser was eind vorig seizoen geblesseerd geraakt en hoopte na de zomerstop weer fit te zijn. Helaas bleek dit niet het geval en afgelopen vrijdag kreeg hij slecht nieuws van zijn arts. Zijn voorste kruisband is afgescheurd en hij moet morgen een beslissing nemen over een operatie. Wij wensen hem heel veel sterkte en weten zeker dat met zijn vechtlust de revalidatie wel goed zal komen. Jordy Wouters werd voorzichtig gebracht nadat hij ook vorig seizoen geblesseerd was geraakt. In de bekerwedstrijden raakten Jerry van Ingen en Mischa Brassien geblesseerd en zij zijn nog altijd niet inzetbaar. Dennis Stam viel in de laatste bekerwedstrijd ook uit, maar was vandaag gelukkig fit genoeg om aan de aftrap te verschijnen. Deze week haakte ook Sven Weijts af.

Uiteindelijk betraden de volgende elf spelers even voor half drie het kunstgrasveld op het schitterende sportpark Verhoven in Gilze:
Roy de Graaf, Stan van Pelt, Dennis Stam, Rick de Graaf, Jordy Wouters, Enzo van de Vossenberg, Kjeld Koster, Roy Schrauwen, Wesley Borsboom, Jurgen Abrahamse en Dennis Geschiere

Onze tegenstander begon met veel vertrouwen aan het duel na een succesvol bekeravontuur waarin twee wedstrijden met 9-0 werden gewonnen en afgelopen zondag Advendo zelfs met 25-0 werd verslagen. Het was dan ook de ploeg uit Gilze die het initiatief nam en daar ook de ruimte voor kreeg van Dubbeldam. Wij bleven veel achterin hangen en zodra we in balbezit kwamen, hanteerden we vooral de lange bal. Juist het middel waarin niet de kracht van Dubbeldam schuilt en dus leden we snel en veel balverlies.

In het eerste half uur kwamen we niet verder dan een geblokt schot van Jordy Wouters en een te zacht schot van Kjeld Koster.

De kansen van Gilze waren daarentegen talrijk, maar paal, lat en een uitstekende Roy de Graaf stonden een treffer in de weg. Na een minuut of 25 leken we volledig uitgespeeld te zijn, maar de aanvaller van Gilze zag kans de bal bij de tweede paal naast te glijden.

Na de drinkpauze konden we de eerste echte goede aanval van Dubbeldam bewonderen en het was ook direct raak. Goede combinaties leverde een vrije schietkans op voor Stan van Pelt. Zijn schot werd wel door de doelman gekeerd maar hij kon de bal niet klemmen. In de rebound was Enzo van de Vossenberg er razendsnel bij en hij zag onze twee spitsen klaar staan. Dennis Geschiere kon net niet afronden, maar achter hem was Jurgen Abrahamse vlijmscherp en zette Dubbeldam op voorsprong.
Dit was een klap voor Gilze en nauwelijks hiervan hersteld had Dubbeldam ook al de tweede gescoord.
Twee minuten later verstoorde Jurgen Abrahamse de opbouw van de tegenstander. Dit leidde tot balverlies binnen de zestien en dan is onze spits Dennis Geschiere altijd alert om zo’n buitenkansje te verzilveren 0-2.

Dit was direct het kantelpunt in de wedstrijd. Gesteund door de voorsprong zocht Dubbeldam veel vaker via combinatiespel de aanval. Al hadden we nog een keer geluk toen Gilze vlak na onze tweede treffer met een afstandsschot de lat raakte. Aan de andere kant had Roy Schrauwen de wedstrijd ook al in de eerste helft kunnen beslissen. Na een prachtige steekpass van Jurgen Abrahamse kwam hij net te kort om gericht te schieten, nu ging zijn schot ver naast.

In de slotfase van de eerste helft liep Dubbeldam nog wel tegen twee gele kaarten op voor Stan van Pelt en Jurgen Abrahamse in duels waarin weinig aan de hand was.

In het tweede bedrijf probeerde Gilze snel de aansluitingstreffer te maken, maar zagen geen kans Roy de Graaf te verschalken. Een keer leek hij geklopt na een corner maar werd hij op de doellijn bijgestaan door Wesley Borsboom. Aan de andere kant kregen wij ook kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien.

Na een kwartier in de tweede helft kwam Rory van der Weijden in het veld voor Jordy Wouters en zijn eerste balcontact was direct een assist voor de 0-3. Hij kopte bij de tweede paal een goed aangesneden corner terug voor het doel en vond daar Dennis Geschiere die zijn tweede treffer binnen volleerde . Daarna krijgt Dubbeldam meer kansen, zo zet Stan van Pelt met een schitterende steekpass Jurgen Abrahamse alleen voor de keeper. Hij probeert over de uitkomende doelman te tikken, maar deze redt knap.

Toch geeft Gilze het nog niet op en brengt een aanvaller voor verdediger en stuurt de lange laatste man ook mee naar voren. Bij een counter moet Dubbeldam zijn doelman wederom danken dat de 0 op het scorebord blijft, want hij redt zijn team met twee voortreffelijke reddingen. Direct na de drinkpauze lijkt onze doelman toch verslagen te worden, maar de assistent scheidsrechter heeft buitenspel geconstateerd en dus gaat deze treffer niet door.

Kevin Bosman vervangt daarna Jurgen Abrahamse en drukt zijn stempel op het laatste kwartier van de wedstrijd. Koud enkele minuten in het veld geeft hij een prachtige pass waardoor Dennis Geschiere een uitstekend kans krijgt zijn derde doelpunt van de middag te maken. Zulke kansjes neemt onze spits dankbaar aan en hij schiet Dubbeldam naar 0-4. Enkele minuten voor tijd verovert Kevin Bosman door goed drukzetten op de defensie van Gilze de bal en legt af op Dennis Geschiere zodat hij zijn vierde van de middag kan aantekenen. Maar Dennis is niet zelfzuchtig, houdt de bal even bij zich waardoor Kevin Bosman opnieuw vrijkomt en legt dan keurig af, zodat Kevin een uitstekende invalbeurt met een treffer kan bekronen 0-5.

Vanaf de aftrap is Dubbeldam niet geconcentreerd en nu kan ook doelman Roy de Graaf geen redding meer brengen en zo kan Gilze de eretreffer aantekenen 1-5. Dit is ook de eindstand.

Een ruime overwinning die moeizamer tot stand kwam dan de uitslag doet vermoeden. Aanstaande zondag spelen we op de Schenkeldijk tegen de TSV Gudok dat dit weekend met 3-1 van RCD won. Wij rekenen dan weer hoop de steun van vele supporters!