Selecteer pagina

Eerste wedstrijd Dubbeldam 4 geeft hoop voor rest seizoen

Eerste wedstrijd Dubbeldam 4 geeft hoop voor rest seizoen

Zondag 23 September,

Dubbeldam 4  2-4  Papendrecht 2

Deze zondag stond dan eindelijk de 1e competitiewedstrijd op het programma.

Weken lang hadden we ons uit de naad gewerkt om klaar te zijn voor deze wedstrijd.

We stonden op één van de donderdagen dat ons team te bewonderen is op het trainingscomplex aan de Schenkeldijk zelfs met 12 man. 12 MAN! ONGELOFELIJK! Nu is het natuurlijk ook bij die ene keer gebleven dat snapt u ook wel ,maar toch! Het is een veelbelovende start van dit seizoen.

De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Papendrecht 2.

De hele groep had er zin in en langzaam aan verplaatste wij ons naar kleedkamer 5.

In de kleedkamer tegen over ons zat een team van Papendrecht  dat vooral bestond uit buitenlandse heren die volgens mij niet ouder waren als 23.

De moed zakte ons al iets in de schoenen want dat zou een pittige wedstrijd worden waarin we veel meters moesten maken.

Nu speelde er meerdere teams van Papendrecht op ons prachtige “oudbouw” complex dus we vroegen een van de spelers van de tegenpartij die buiten de kleedkamer stond voor de zekerheid maar even van welk team hij was.

En nadat hij in zijn eigen kleedkamer even had gevraagd in welk team hij nou eigenlijk speelde wisten we het zeker, dit is onze tegenstander.

Wij waren natuurlijk na al die voorbereiding ook wel fit, maar als je het team van Papendrecht naast dat van ons zou zetten kan je toch wel zien dat de zwaartekracht iets meer grip heeft op de vedettes van Dubbeldam dan op de spelers van Papendrecht.

Nu naar de wedstrijd zelf!

Het was die ochtend rond 11 uur begonnen met regenen en toen wij om 12 uur aan de aftrap verschenen kwam het nog steeds met bakken uit de hemel.

De perfecte omstandigheden dus om onze waterballetuitvoering van het stervende zwanenmeer op te voeren.

We speelde op veld D, het favoriete veld van onze Boy, beter bekend als Boykie, Bokito of MMA-Boy.

Dit veld ligt namelijk helemaal achterin op ons sportcomplex dus geen hond die er over na denkt om dat hele eind af te leggen om bij Dubbeldam 4 te gaan kijken, waardoor MMA-Boy dus altijd met de grootste verhalen thuis komt.

Zoals die ene keer dat hij een schitterende omhaal onderkantje lat er in schoot maar deze afgekeurd werd omdat de bal niet over de lijn was geweest ,nu weet menig dubbeldammer dat zelfs op MMA-boy zijn voetbalkwaliteiten een limiet ligt en dus ook dat we dit eigenlijk naar het rijk de fabelen zouden moeten verwijzen, maar dit alles speelde zich af op het mystieke veldje D dus zullen we het nooit zeker weten.

Deze 11 vedettes stuurde trainer Davy “Barry Hughes” Bosua het veld in.

In de het doel stond Noah Speelmeijer omdat Tom “bulykin” Busink schitterde door afwezigheid.

In de verdediging begonnen we met Adje, Marcus, Mike de Koning-Staal en Nick.

Op het middenveld stonden Metro Piet Positief ,Mitchell Skreutem ,Frank en onze nieuwe aanwinst Maurits “Vardy” Kreeft.

En in de spits MMA-Boy en Koster

De 1e helft begon slordig van beide kanten met wat kansen over en weer toch was het Papendrecht die de 0-1 op het spreekwoordelijke scorebord zette.

De rest van de 1e helft was Dubbeldam de betere partij wat resulteerde in een aantal kansen en een ontnomen penalty.

Koster werd weer eens diep gestuurd en was net iets eerder bij de bal als de keeper van Papendrecht, tikte de bal weg bij de keeper en werd hard onderuit gehaald door een sliding van de keeper maar de scheidsrechter besliste onterecht dat het geen penalty was.

Na een paar telefoontjes vanaf de bank om de mensen in de kantine gerust te stellen dat na het horen van die harde klap alles wel oké was zijn we toch maar weer verder gaan spelen.

En dat resulteerde uiteindelijk ook in de de 1-1.

Uit een voorzet van Vardy kopte Pieter de bal mooi tegendraads de verre hoek in maar de keeper kon nog ternauwernood zijn hand achter de bal zetten ,maar Sven was er als de kippen bij om de bal daarna nog met een sliding onder de keeper door te tikken.

1-1 was dan ook de ruststand.

De 2e helft ging onze nieuwe aanwinst Vardy er uit en kwam onze verloren zoon Joost ,die ons vorig seizoen had verlaten om zijn oude jeugdliefde hockey weer op te pakken maar toch weer met hangende pootje terug is gekomen, in het veld.

De 2e helft was Papendrecht de betere ploeg en dat resulteerde na een minuut of 15 á 20 dan ook in de 1-2.

Na niet al te best verdedigen kon een speler van Papendrecht de bal binnen schieten.

Papendrecht bleef daarna de betere partij op het middenveld en waar we vorig seizoen dachten het is mooi geweest bleven we deze zondag “sjouwen als paarden” voor elkaar!

Dit resulteerde ondanks het mindere van het spel te hebben toch in een paar goede kansen.

Mike de Koning-Staal was nog een keertje “iets” te laat met het inzetten van een sliding maar kwam er vanaf met slechts een waarschuwing.

Boy kwam na een mooie actie goed op randje 16 en schoot de bal op de paal, in de rebound vanaf 2 meter dacht Sven dit kan ik ook! En schoot de bal identiek op de zelfde paal, kans verkeken.

Ondanks Papendrecht nog 2 keer op de lat schoot was het toch Dubbeldam die de gelijkmaker in het netje legde.

Ralph van Andel van Facebook was in de rust ingevallen voor frank en legde vanaf de zijlijn de bal op magistrale wijze de bal achterin het 16 meter gebied waar Pieter Positivo de bal in één keer voor gaf en MMA-Boy met een mooie sliding de bal in de korte hoek achter de keeper schoot.

Helaas maakte Papendrecht vlak voor het einde van de wedstrijd de 2-3.

In een uiterste poging om nog een punt binnen te slepen ging Dubbeldam met iedereen in de aanval wat resulteerde in een counter van Papendrecht en daarmee ook gelijk de 2-4 en het einde van de wedstrijd. 

Ik heb genoten van de inzet van Dubbeldam deze wedstrijd!

Deze inzet was vorig seizoen namelijk ver te zoeken en dat geeft nu dus hoop voor een goed seizoen.

Volgende week staat Beek-Vooruit 10 die de eerste wedstrijd tegen Victoria’03 7 met 0-11 gewonnen heeft dus dit belooft ook weer een waar spektakelstuk te worden.