Selecteer pagina

Eerste puntenverlies voor de sterren van Dubbeldam 3??

Eerste puntenverlies voor de sterren van Dubbeldam 3??

Prachtige overwinning van vorige week zweefden de mannen van Dubbeldam 3 de week door. Goed gevoel natuurlijk maar we wisten ook als geen ander dat de week erna minstens zo belangrijk is. Daar punten morsen zou betekenen dat alles voor niets is geweest is. En dit weekend stond er weer een belangrijke interland op het programma tegen IFC. Een ploeg waar we al jaren moeite mee hebben…

Helaas kwam er halverwege het weekend wel slecht nieuws over de matchwinner van vorige week Jeffrey”Gokinho” Stam. Hij was ziek. Hij had een snotneus. Er zat zelfs wat bloed bij. En een mensenlichaam bestaat voor 7% uit bloed. Laten we even uitgaan dat Gokinho 70 kilo weegt heeft hij dus ongeveer 5/6 liter bloed. Maar met zijn gok gaat het wel met een ongekende stroomversnelling en kan die in enkele uren die 6 litertjes zo kwijt zijn. Levensgevaarlijk dus. Het was het dus zeer wijs om niet te komen en rustig te gaan liggen zodat er geen onnodig bloed verloren zou gaan. 

Verder waren er nog enkele kleine pijntjes bij een aantal spelers. Zoals u gewend bent had Jankovic nog last van vorige week en ook Blunderoentje heeft nog wat last van de spareribs. En Rocco was ook nog een vraagteken. Al maakte die wel een erg gretige indruk zoals je van hem gewend bent dus dat zit wel snor. Maar hij wilde toch nog wel even graag op de bank beginnen.  

Verder was de sterrenselectie verder helemaal compleet en ook was Good old Olie bereid gevonden tasje en voetbalschoentjes mee te nemen om eventueel in te vallen daar nodig. Klasse Olie! Je blijft een topper! Helaas is Johan nog niet bereid gevonden om te komen trainen of meedoen maar aangezien die altijd heel positief wordt genoemd in deze verslagen lijkt dat ook slechts een kwestie van tijd. 

Ook is er een diepte investering gedaan deze week om het al bizar hoge niveau dat we wekelijks halen naar een nog hoger level te tillen. Er is geinvesteerd in 2  nieuwe ballen.  De klacht van met name de Gnoe en Blikkie XXL waren dat de huidige ballen meer op strandballen leken dan op goede wedstrijdballen.” Ik roep dat al jaren” zegt Stefan. Met een goede bal scoor ik er zeker 25” aldus Lionel Missi . De verwachtingen waren hoog gespannen dus met de nieuwe ballen. 

Onze vaste scheidsrechter is dit keer niet afgepakt door andere teams dus de scheids van vorige week kon zich nu volledig richten op het controleren van de pasjes. Dit blijkt nog lastig genoeg te zijn… Hoe dan ook we begonnen de wedstrijd met veel vertrouwen en stuurde de volgende 11 de wei in Sweetyman in de goal , achterin begon Jesper, Stolk, Wappie en Dicky. Op middenveld stond Michel, Wols, Tak, Stefan en Schellibacchi en in de spits onze topscoorder Nick “Ceta” Willemstijn  

De wedstrijd begon wat later omdat er dus wat problemen waren met de passen. Een aantal spelers van IFC (althans dat denken we dan maar) hadden blijkbaar geen passen paraat maar dit leverde uiteindelijk geen probleem op om te beginnen dus er kon gewoon worden afgetrapt aan de schenkeldijk. Het was al vrij snel duidelijk dat dit en behoorlijk iritante ploegje was. Maar dat wisten we al. Een hoop gezeur. Bij iedere beslissing van de scheidsrechter werd er wel iets gezegd. Ook als ze een vrije trap mee kregen moest er toch nog even iets gezegd worden. Met als opperverveeloor de Ambachtse Prem. Zelden heeft er een meer vervelend , iritant persoon langs de lijn gestaan als afgelopen zondag. De echte Prem is vergeleken met deze man gewoon een aardig, normaal, sympathiek persoon. De woorden die hij aan elkaar probeert te rijgen zijn stuk voor stuk onzin. Boel opstoken kan die dan wel weer aardig. En daar heeft die dan ook professie van gemaakt want de man is non-stop bezig met gallen, mensen iriteren, mensen uitdagen maar bovenal ongekende onzin uitspuwen. Dat gezegd hebbende moeten we ook concluderen dat we zelf heel slecht aan de wedstrijd begonnen. We konden elkaar nauwelijks vinden.  Iedere aanname was verkeerd, de keuzes waren fout en eigenlijk ging er maar heel weinig goed. En dat met een nieuwe bal! Toch kwamen we niet heel erg in de problemen maar wisten ook niet bijzonder veel te creëren. Op het middenveld werd de creativiteit van Jeff en Muis gemist en zo werd het erg voorspelbaar. Wel hadden we een aantal kansjes via Tak(helaas weer een kopbal dus gedoemd te mislukken) Wols en Michel. Maar de vizieren stonden helaas niet op scherp. De scheidsrechter was het gezeur en gejank van IFC ook zichtbaar zat en gaf ongeveer alle ballen mee dus daar kon het zeker niet aan liggen. Maar de vorm van vorige week was ver te zoeken. Al werd het voetballen ook vaak onmogelijk gemaakt doordat het spel veel stil lag en er nauwelijks lekker doorgespeeld kon worden. 

En er waren ook wat personele problemen gedurende de wedstrijd. Zo kreeg Patje de nieuwe wedstrijdbal op zijn eigen wedstrijdbal en moest de strijd staken want hij had het gevoel zijn eigen bal groter was dan de wedstrijdbal. “ Ik had toen wel even spijt dat ik geopperd heb voor deze bal. Ik had het gevoel dat er een bal in mijn buik zat”aldus Stolkie. Dat er al twee jaar een bal in zijn buik zit hebben we hem maar even niet verteld. Hij had het toen al zwaar genoeg. Alles is er aan gedaan om hem weer terug te brengen in het veld. Verzorgster Anouk heeft op de massagetafel nog geprobeerd de bal even los te gooien en de ergste spanning er af te krijgen maar helaas zonder al te veel resultaat. Ook de accupunctuur met naalden en punaises leek Anouk wel een aardig idee maar behalve een hoop gegil van Patrick leverde dit niet het gewenste resultaat op. De laatste poging Anouk deed was mond op mond met de bal. Maar toen ze dat deed werd de andere bal dan weer groter. Hoe dan ook het was einde wedstrijd voor Patje “LinkrBalrdoeteenbeetjepijn” Stolk . Gelukkig was Rocco fit genoeg om in te vallen. “Als ik net zo veel moet lopen als Patje zal ik niet veel gaan zweten” waren de woorden van Rocco Ravenelli. 

De wedstrijd kabbelde voort en er gebeurde eigenlijk weinig boeiends. Helaas sloeg niet veel later het noodlot toe voor Blunderoentje. Hij kreeg een schot vol op zijn ribben. En dat was nou net de plek waar die al veel last had en stortte ter aarde als een in elkaar gevallen puddingtaart. Hij kon ook helaas niet verder. FC Kneus was weer behoorlijk gehavend. Gelukkig floot handige Harry niet veel later voor de rust en konden we even de boel herpakken. 

Er werd weinig gewijzigd in de rust. Patrick probeerde wel de boel neer te zetten maar  de balrsituatie leverde vooral een heel hoog piepstemmetje op dus dat kwam niet erg over. Ook Noekje was nog beetje beduusd van de hele linkrbalr situatie en had ook weinig anders te melden dan “ Ik kan voorlopig even geen balr meer zien”. Hier ga ik nog wel een aantal weekjes gillend om wakker worden” voorspelt Anouk. 

De tweede helft was eigenlijk niet veel beter dan de 1e . En we hadden wel meer balbezit dan de tegenstander. Prem bleef net zo iritant als de 1e helft en de meeste moesten zich inhouden om hem niet richting hoofdveld te stompen. Maar het spel was nog steeds niet best en als klap op de vuurpijl kwamen we ook  nog 1-0 achter. Een opstapeling van fouten van wie ik niet de namen zal noemen behalve die van Jesper dan. De snelle spits van IFC was Jesper net ff te snel af. Gelukkig hadden we nog een half uur om het goed te maken. Niet veel later viel gelukkig al de 1-1. Een pass op Tak werd door sommige gezien als lucky goal maar mensen die Tak kennen weten dat die allemaal bekeken en doordacht was. Een bal op rechts naam hij direct op de slof en de nieuwe bal werd natuurlijk precies goed geraakt zodat die over de keeper (die uiteraard volledig kansloos was) heen geschoten. Het is natuurlijk een kwestie van juiste plek de bal toucheren, rekening houden met windkrachten en richting, juiste snelheid aan de bal meegeven, keeper misleiden met een lichaamsschijnbeweging en nog meer zaken die de meeste huis tuin en keukenvoetballers als jullie niet zullen snappen. Enfin, 1-1.

Helaas was dat ook weer van korte duur want  Jesper leek niet erg geleerd te hebben van zijn fout en werd nogmaals verrast door de snelheid van de spits van IFC en die kon zodoende de 2-1 binnenschieten.  Er werd direct geanticipeerd en Misha werd ingebracht voor Tak om zodoende voor meer snelheid en diepgang te zorgen om toch nog het potje eruit te slepen. En dat wierp al heel snel zijn vruchten af. Na een mooie aanval over links werd de bal uiteindelijk op Michel gegeven en die bedacht zich niet en schoof de bal heel beheerst in de verre hoek en tekende de 2-2 aan. 

Vervolgens gingen de spelers van IFC weer eens tekeer en de vlagger die werkelijk niets van voetbal begrepen had stond weer eens met zijn vlag omhoog. Van buitenspel was echter absoluut geen spraken. De voorstopper van IFC stond ongeveer net achter de Zuidendijk buitenspel op te heffen dus het was een zuivere treffer maar IFC reageerde erg fel en kreeg zodoende 2 gele kaarten voorgeschoteld van de scheidsrechter wat ze vervolgens deed doen besluiten om van het veld te lopen. Na nog wat duw en trekwerk werd er dus uiteindelijk niet meer verder gespeeld en zodoende staat er dus 2-2 op het bord. Maat het is wel vreemd dat als je wegloopt van het veld  dat dan ook de eindstand is. Dan kunnen wij altijd wel rond de 70e weglopen als we allemaal kapot zijn en het dan vervolgens een andere keer in te halen als we weer fris en fruitig zijn. Maar dat geheel terzijde natuurlijk. 

En uiteraard vloog Prem 2 weer met gierende banden het veld op om alles en iedereen een oor aan te naaien wat zwart-wit was. De man bleek nog erg verbaasd te zijn over het verloop van de situatie. Maar hij zou toch wel bekend moeten zijn met stakingen, ruzies, opstootjes en alles wat daar mee te maken heeft want de man is een magneet voor gezeur door zijn omgekend iritante voorkomen. Dit uiteraard ook weer geheel terzijde. 

Goed, nu even afwachten wat de KNVB doet met deze stand. We gaan volgende week gewoon weer lekker een balletje trappen en hopen dan op een leukere tegenstander met een iets minder vervelende trainer. Dat laatste moet zeker lukken! Hopelijk tot snel waar wij u allen weer een leuke pot te kunnen voorschotelen. Tot snel aan de Schenkeldijk!