Selecteer pagina

Een typische zonnige Dubbeldam zondag.

Een typische zonnige Dubbeldam zondag.

We lezen ze allemaal met enige regelmaat; de krantenkoppen zoals ‘Recordwarmte 2016 volgens wetenschappers door klimaatverandering’ ‘Ijskappen smelten in Groenland steeds sneller’ ‘Steeds meer wateroverlast door klimaatverandering’
We verpesten onze eigen aardkloot. We stoten teveel schadelijke stoffen uit. Moeten vaker een fiets pakken. Het heeft alleen maar nadelen en is slecht voor ons en voor de volgende generatie. Helemaal mee eens hoor, begrijp me niet verkeerd. Maar we blijven ook TN’ers. U kent ze wel van de reclame. De Typische Nederlanders.
De typische Nederlander heeft het altijd koud en het is altijd klote weer in Nederland. Heeft een klimaatverandering dan toch nog iets positiefs??
Kijk nou eens naar het weer van afgelopen zondag. 15 Oktober, over anderhalve week gaat de wintertijd in. Op deze mooie dag speelt het eerste van Dubbeldam de thuiswedstrijd tegen Victoria. Op deze dag is het 24 graden Celsius.
Het is rond een uur of 11:00 als ik mijn ogen open. Met nog een beetje pijn in mijn kop van de drank van de avond ervoor, maak ik me klaar om naar Dubbeldam te gaan. Wij als Dubbeldam 8 hebben op deze zomerse dag geen wedstrijd dus menig speler van ons is bereid om al zijn energie te geven aan een ander team van Dubbeldam die spelers te kort hebben.
Onze Wesley ten Braak is er hier één van. Hij mag zijn kunsten laten zien bij de jongens van Dubbeldam 6. Hun wedstrijd voor vandaag stond gepland om 12:00 uur tegen ZBC. Brian Butters en ik waren nog net op tijd om een stukje van deze pot te mogen zien.
De exacte reden dat Wesley mee moest/wilde doen is nog niet echt bekend. Zelf zegt hij dat hij gevraagd is, maar er zijn ook mensen op Dubbeldam die vermoeden dat hij vreest voor zijn plek in het elftal nu er de geruchten de ronde gaan dat ene Patrick de Kievit kans ziet om zijn debuut te maken bij Dubbeldam OCHO.
Enfin, wie weet komt de waarheid later nog boven tafel. Allereerst de wedstrijd tegen ZBC.
De jongens van Dubbeldam 6 spelen voor het eerst dit jaar senioren, en hebben het er vooralsnog wat lastig mee. Zo ook vandaag tegen ZBC. Ik ken de jongens van Dubbeldam niet, dus kan er weinig nuttigs over schrijven, alleen dan dat in de 18e minuut oud-Zondag1 spelert Wesley ten Braak erin komt. (14-05-2017 89e minuut Zundert-Dubbeldam 7-0 red.)
Wesley kan weinig potten breken, tot het moment in de 44e minuut. Net voor de thee krijgt hij het voor elkaar om rond de 16 meter van ZBC in balbezit te komen en verwoestend uit te halen. Na verwoestend 4 autobanden aan kunstgraskorrels om te ploegen, raakt hij ergens achteraf nog de bal. Deze vliegt via de kuit van een tegenstander zo de hoek in. Precies de hoek waar de keeper niet bij kon. Dubbeldam – ZBC 1-6. Dit was tevens de ruststand.
Na de rust was de dorst van Brian na een avondje Kazerne wedergekeerd, dus was dit het moment dat we besloten om een lekkere kouwe goud-gele rakker te gaan halen. Na dit mooie moment van de dag hebben we eigenlijk weinig meer gezien van de wedstrijd. Zonde, want het was een doelpuntrijk potje. 8-12 eindstand, volgens voetbal.nl.
Zo rond een uur of 14:00 was de aftrap van Dubbeldam 1 tegen Victoria. Dubbeldam 8 werd steeds sterker, en zoals elke week waren we niet van plan om de 3e helft te verliezen. Het feit dat we geen tegenstander hadden vandaag mocht de pret niet drukken, en trouwens, de maandagochtend voelt elke week weer als een hele sterke tegenstander. Een tegenstander die elke week weer om het hoekje komt kijken.
De opstelling van de 3e helft bestond vandaag uit Ingmar, Koen, Menno, Andy, Wesley, Perry, Mol en Thijs. Ik hoor u denken; Sinds wanneer is Mol niet meer de Moldinho. Mijn excuses. De Moldinho gaat alleen op in de 1e en 2e helft. In de 3e helft geeft die nog minder weg aan medespelers dan in de eerste 2.
Zoals al eerder vermeld was dit een dag waarbij de korte broeken en teenslippers weer uit de kast gehaald konden worden. Voor een hoop Dubbeldammers was dit zondag die ze elke week zouden willen hebben. Zo was menig keer het woord ‘geep’ te horen vanaf de zijlijn, vloeide het bier rijkelijk, en was er aan het einde van de avond ook nog zoiets als ‘sailing home’ en iets over witte eend op het midden van de weg te horen. U kent het wel, een typische zondag bij Dubbeldam.
Heeft u bij dit verhaal nou echt zoiets van; ‘wat lult die gozer slap zeg!’ Dan geef ik u direct gelijk. Echter wil ik u dan ook een keer vragen om te komen kijken bij onze lokale VV. Aanstaande zondag bijvoorbeeld? Als menig team weer thuis speelt? Of misschien aanstaande vrijdag? Er schijnt een klein Duits feestje te zijn. Iets met bier en braadworsten, achja je moet ervan houden.