Selecteer pagina

Een punt na spektakelstuk

DD1-media-2022-2023 | 0 Reacties

Een wolkbreuk, gele en rode kaarten, late doelpunten. Het restant tussen Dubbeldam en SV Reeshof duurde gisteren op papier maar 49 minuten, maar er gebeurde meer dan in veel volledige wedstrijden. Uiteindelijk leverde het beide ploegen een punt op: 2-2.

Het duel werd een week eerder kort voor rust gestaakt vanwege een zware blessure bij SV Reeshof. Dubbeldam verdedigde een 1-0 voorsprong tegen de Tilburgse titelkandidaat, die donderdagavond overigens nogmaals naar Dordrecht afreist om een – eveneens gestaakt – duel tegen GSC/ODS uit te spelen.

Dubbeldam-trainer Ries Fok (foto) had zijn elftal niet speciaal voorbereid. ,,Het enige waaraan ik aandacht heb besteed, was het verdedigen van de vrije trap waarmee zij mochten beginnen, omdat we al 21 tegengoals kregen uit standaardsituaties. Voor de tweede helft was er wel een plan, maar door de omstandigheden had het al snel niets meer met voetbal te maken.”

Daarmee doelde Fok op de hoosbui die het veld zo goed als onbespeelbaar maakte en elke tactiek letterlijk in het water liet vallen. De bal rolde nauwelijks nog, maar de Dordtse arbiter Jester Francisca liet stug doorspelen. Het leverde af en toe kolderieke situaties op, zoals een terugspeelbal van Dennis Stam die in een plas bleef liggen en SV Reeshof nog een grote kans opleverde. Op dat moment stond het uit een door Dubbeldam fel betwiste goal al 1-1.

Stan van Pelt protesteerde zelfs dusdanig dat Francisca hem in korte tijd op twee gele kaarten en dus rood trakteerde. ,,Vijf minuten eerder vlagde hun grensrechter een grote kans van ons af en dat nam hij over, maar bij die tegengoal liet hij onze vlagger gewoon staan. Ik zei dat hij daar reëel in moest blijven en dat herhaalde ik. Niet zo slim van mij, dat weet ik ook. Achteraf had ik beter even tot tien kunnen tellen, maar als je in de emotie zit, is dat lastig”, blikte Van Pelt terug op zijn veldverwijdering.

De tien Dordtenaren leken in de slotminuut met lege handen te eindigen, maar in de ruim twaalf minuten extra tijd die Francisca tot veler verbazing toekende bezorgde Jerry van Ingen Dubbeldam toch nog een punt en eindigden ook de gasten met tien man. ,,Meer zat er niet in. Ik had eigenlijk verwacht dat de scheidsrechter voor een korte onderbreking zou kiezen, maar dat deed hij niet. Op zich is het een prima resultaat tegen een kampioenskandidaat, al heb je er weinig aan. Complimenten dat we ook met tien man ons eigen spelletje bleven spelen. Verder moeten we het maar gauw vergeten”, vond trainer Fok, wiens elftal op de achtste plaats staat, maar nog niet uit de zorgen is.

Dubbeldam – SV Reeshof 2-2 (1-0): 32. Jimmy Stolk 1-0, 74. Lars van Dun 1-1, 90. Koen van Otterlo 1-2, 90+9. Jerry van Ingen 2-2.

Dubbeldam: Versluis; Hulshof, Van de Merwe, Stam, Bosman; Rombout, Van Pelt, Wouters, Stolk; Staphorst, Van Ingen.

meer over deze wedstrijd: https://bit.ly/3Hr3Spj

Related Articles

Niet constant genoeg

Niet constant genoeg

Dordrecht - Xander Staphorst redde vijf minuten voor tijd de meubels voor Dubbeldam in de stadsderby met RCD (1-1). Een vrije trap van Dennis Geschiere net buiten de zestien veroorzaakte een onoverzichtelijke situatie in het doelgebied. Xander reageerde het meest...

Lees meer