Selecteer pagina

Roy de Graaf

seizoen 2019-2020

Le Feber en Van de Velde

Een aantal jaren reden ze vanuit Breda naar Axel om te voetballen, maar inmiddels voelen zij zich thuis bij UVV’40. In voetbaljournaal komen Dennis Le Feber en Nick van de Velde aan het woord. UVV’40 is competitietegenstander van Dubbeldam 1 en de uitwedstrijd eindigde in een 1-1 stand.

Jarenlang pendelden Dennis le Feber (26) en Nick van de Velde (23) drie keer in de week op en neer tussen hun woonplaats Breda en hun Zeeuwse cluppie FC Axel. Daar hadden ze genoeg van en dus ging het Zeeuwse duo op zoek naar een team in de buurt. Na een rondgang langs de velden kwamen ze uit bij UVV’40. Daar hebben de twee het prima naar hun zin.

Zoals zoveel Zeeuwen zijn Dennis le Feber en Nick van de Velde een aantal jaren geleden neergestreken in Breda. De uitspraak ‘uit het oog, uit het hart’ had geen betrekking op het tweetal, want de voetballers reisden trouw driemaal in de week naar Zeeuws-Vlaanderen. Daar speelden ze in het eerste team van FC Axel, dat al jarenlang uitkomt in de tweede klasse zaterdag. “Het is de club uit ons dorp en we konden de vereniging en het team moeilijk loslaten”, zegt Van de Velde. “Onze jeugdvrienden spelen er en je kent er sowieso iedereen. Maar we werden het reizen steeds meer beu. Een retourtje Breda-Axel kost je namelijk ruim twee uur. Bovendien werden de prestaties van FC Axel ook steeds minder. Afgelopen zomer was er ook eens een leegloop in het team en toen hebben we besloten om te vertrekken. We wilden in de buurt van Breda gaan voetballen.”

DERDE ZEEUW
Het was Marthijn van Ham die iemand kende bij UVV’40. Van Ham was de derde Zeeuwse ‘Bredanaar’ die net als Le Feber en Van de Velde besloot te vertrekken bij FC Axel. Hij regelde een proeftraining voor hem en zijn maatjes bij de club uit Ulvenhout. Het trio kreeg groen licht om aan te sluiten bij de selectie van de derdeklasser, maar voor aanvaller Van Ham was die pret maar van korte duur. Hij scheurde in de voorbereiding zijn kruisband af en stond dus direct buitenspel.

FYSIEK VOETBAL
Gelukkig gaat het aanvaller Le Feber en verdediger Van de Velde beter af in het team van Johan Gabriëls, al moesten ze wel wennen. “Het voetbal is veel fysieker dan in Zeeland. Elke ploeg gooit vol de beuk erin, maar dat ligt mij wel”, zegt Le Feber, die door werkverplichtingen en blessures in de eerste seizoenshelft niet elke wedstrijd speelde. Van de Velde stond vaker in de basis. “De overstap vond ik best spannend. Het is toch afwachten of je past in het team en bij de club”, zegt de verdediger. “Maar de nervositeit was al snel voorbij. Voetballend doen Dennis en ik niet onder voor de rest en de sfeer op de club vinden wij allebei uitstekend. We zijn goed opgevangen.” UVV’40 eindige vorig jaar als zevende. Dit seizoen bivakkeerde het team Gabriëls in de eerste seizoenshelft in de degradatiezone, tot frustratie van Le Feber. “We voetballen goed, maar we scoren helaas erg weinig. Ik als aanvaller hoop daar snel verandering in te brengen.” Zijn maatje Van de Velde stelt dat het spoedig beter zal gaan met UVV’40. “Na de winterstop gaan we klimmen op de ranglijst, daar ben ik van overtuigd.”

bron: voetbaljournaal.com

Het voetbal in Brabant is veel fysieker dan in Zeeland

Dennis Le Feber en Nick van de Velde, spelers UVV’40

Fred Koster

Fred Koster

Diepbedroefd en verslagen hebben wij kennisgenomen van het overlijden van FRED KOSTER Na een kort ziekbed overleed hij vandaag op de leeftijd van 70 jaar.   Twee periodes was Fred Koster hoofdtrainer van Dubbeldam. In 1998 werd hij met zijn team na een zware...

Promotie naar tweede klasse moet doel zijn

Promotie naar tweede klasse moet doel zijn

seizoen 2020-2021Davey en Michel van Pelt De broers keren na de zomer terug bij DubbeldamKeeper Davey van Pelt (23) volgde zijn ambitie, zijn vier jaar oudere broer en goaltjesdief Michel zijn trainer. Beiden keren na drie jaar terug bij hun grote voetballiefde, vv...

Davey van Pelt keert terug

Davey van Pelt keert terug

Het gerucht ging al lange tijd maar nu is het bevestigd: Davey van Pelt keert terug bij Dubbeldam. Tijdens zijn jeugdopleiding bij Dubbeldam werd hij door diverse Betaald Voetbal organisaties gevraagd. In 2014 keerde hij terug op de Schenkeldijk. Tijdens het eerste...