Selecteer pagina

Duo voelt zich thuis bij UVV’40

Duo voelt zich thuis bij UVV’40

seizoen 2019-2020

Le Feber en Van de Velde

Een aantal jaren reden ze vanuit Breda naar Axel om te voetballen, maar inmiddels voelen zij zich thuis bij UVV’40. In voetbaljournaal komen Dennis Le Feber en Nick van de Velde aan het woord. UVV’40 is competitietegenstander van Dubbeldam 1 en de uitwedstrijd eindigde in een 1-1 stand.

Jarenlang pendelden Dennis le Feber (26) en Nick van de Velde (23) drie keer in de week op en neer tussen hun woonplaats Breda en hun Zeeuwse cluppie FC Axel. Daar hadden ze genoeg van en dus ging het Zeeuwse duo op zoek naar een team in de buurt. Na een rondgang langs de velden kwamen ze uit bij UVV’40. Daar hebben de twee het prima naar hun zin.

Zoals zoveel Zeeuwen zijn Dennis le Feber en Nick van de Velde een aantal jaren geleden neergestreken in Breda. De uitspraak ‘uit het oog, uit het hart’ had geen betrekking op het tweetal, want de voetballers reisden trouw driemaal in de week naar Zeeuws-Vlaanderen. Daar speelden ze in het eerste team van FC Axel, dat al jarenlang uitkomt in de tweede klasse zaterdag. “Het is de club uit ons dorp en we konden de vereniging en het team moeilijk loslaten”, zegt Van de Velde. “Onze jeugdvrienden spelen er en je kent er sowieso iedereen. Maar we werden het reizen steeds meer beu. Een retourtje Breda-Axel kost je namelijk ruim twee uur. Bovendien werden de prestaties van FC Axel ook steeds minder. Afgelopen zomer was er ook eens een leegloop in het team en toen hebben we besloten om te vertrekken. We wilden in de buurt van Breda gaan voetballen.”

DERDE ZEEUW
Het was Marthijn van Ham die iemand kende bij UVV’40. Van Ham was de derde Zeeuwse ‘Bredanaar’ die net als Le Feber en Van de Velde besloot te vertrekken bij FC Axel. Hij regelde een proeftraining voor hem en zijn maatjes bij de club uit Ulvenhout. Het trio kreeg groen licht om aan te sluiten bij de selectie van de derdeklasser, maar voor aanvaller Van Ham was die pret maar van korte duur. Hij scheurde in de voorbereiding zijn kruisband af en stond dus direct buitenspel.

FYSIEK VOETBAL
Gelukkig gaat het aanvaller Le Feber en verdediger Van de Velde beter af in het team van Johan Gabriëls, al moesten ze wel wennen. “Het voetbal is veel fysieker dan in Zeeland. Elke ploeg gooit vol de beuk erin, maar dat ligt mij wel”, zegt Le Feber, die door werkverplichtingen en blessures in de eerste seizoenshelft niet elke wedstrijd speelde. Van de Velde stond vaker in de basis. “De overstap vond ik best spannend. Het is toch afwachten of je past in het team en bij de club”, zegt de verdediger. “Maar de nervositeit was al snel voorbij. Voetballend doen Dennis en ik niet onder voor de rest en de sfeer op de club vinden wij allebei uitstekend. We zijn goed opgevangen.” UVV’40 eindige vorig jaar als zevende. Dit seizoen bivakkeerde het team Gabriëls in de eerste seizoenshelft in de degradatiezone, tot frustratie van Le Feber. “We voetballen goed, maar we scoren helaas erg weinig. Ik als aanvaller hoop daar snel verandering in te brengen.” Zijn maatje Van de Velde stelt dat het spoedig beter zal gaan met UVV’40. “Na de winterstop gaan we klimmen op de ranglijst, daar ben ik van overtuigd.”

bron: voetbaljournaal.com

Het voetbal in Brabant is veel fysieker dan in Zeeland

Dennis Le Feber en Nick van de Velde, spelers UVV’40

Ries Fok: er zit veel potentie in de groep

Ries Fok: er zit veel potentie in de groep

seizoen 2020-2021Interview Ries Fok Onze nieuwe trainer aan het woord in AD de Dordtenaar over zijn verwachtingen voor komend seizoenKlik op afbeelding voor uitvergrotingDe Dordtse clubs spelen op zondag op een te laag niveauRies Fok, trainer Dubbeldam 1 seizoen...

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

LAATSTE WEDSTRIJD

STAND

PosClubGPts
11128
21126
31122
41121
51118
61118
71115
81114
91113
10128
11118
12117
13115

GEEF JE MENING

Programma Dubbeldam

VOLG ONS OP FACEBOOK