Het was afgelopen zondag de eerste keer dat de kampioenen van 2018-2019 weer in actie kwamen.
Ook voor Dubbeldam 2 stond een bekerwedstrijd op het programma en de tegenstander was FC Dordrecht am.

Arne van Weerden en Sjoerd Boutens zijn na het laatste seizoen gestopt, maar we zagen vele jeugdige talenten die zich aangesloten hebben bij de selectie. Daarnaast heeft Jeffrey Stam zich ook weer beschikbaar gesteld voor de selectie want hij heeft tijdens de voorbereiding al laten zien nog van veel waarde te kunnen zijn. Helaas raakte hij bij het Zebratoernooi geblesseerd, maar gelukkig vandaag wel fit.

Koen Boutens heeft de opengevallen plek in de staf na het afscheid van Andre Sleeking ingenomen.

Trainer Paul Wols stuurt de volgende elf basisspelers het veld in; Robin van Dijk, Ricardo Arkes, Mischa Brassien, Boris Holvast, Stefan Rook, Jordy Wouters, Sven den Engelsen, Jeffrey Stam, Corne Pellikaan, Youri de Bruijn en Sjors Volder

Voorafgaand aan de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen voor Dhr de Bruijn van FC Dordrecht am en onze oud-leider en sportvriend Dirk Dalebout.

De trouwe supporters vroegen mij een spannend verslag te schrijven, maar als je al in de vierde minuut op voorsprong komt weet je dat dat een hele uitdaging gaat worden.

Eerst kan een kans van Dubbeldam ternauwernood tot corner verwerkt worden die uiteindelijk niets oplevert. Een minuut later stuurt Jeffrey Stam met een mooie steekpass Youri de Bruijn naar het doel en hij rondt heel koelbloedig af 1-0.
Dubbeldam 2 is heer en meester en het is wachten op meer treffers. Tegenstander FC Dordrecht heeft gelukkig dat het vizier bij onze topscorer van vorig seizoen Sjors Volder nog niet op scherp staat anders was de wedstrijd al binnen een kwartier gespeeld.

Helaas moet Corne Pellikaan al na twintig minuten het veld verlaten met een blessure en in zijn plaats komt Tim van den Enden.
Hij geeft gelijk zijn visitekaartje af. Na een aantal hele snelle en mooie combinaties komt de bal bij onze invaller. Tim weet hier wel raad mee en schiet van dichtbij de 2-0 binnen.

Als niet veel later Jeffrey Stam na wederom een prachtige combinatie de stand naar 3-0 tilt en bij de tegenstander de spelers bij bosjes omvallen, weet je eigenlijk wel dat de wedstrijd al na een half uur gespeeld is.
Maar er staat nog een uur op het bord en Dubbeldam blijft geconcentreerd spelen en verslapt zeker niet.

Na een schitterende actie van onze nieuwe jeugdspeler Stefan Rook wordt hij binnen de zestien neergehaald en de scheidsrechter wijst terecht naar de stip. Dit buitenkansje laat Sjors Volder niet aan zich voorbij gaan en hij schiet onberispelijk binnen 4-0.
Daarmee is ook onze spits los en enkele minuten later kopt hij een prachtige voorzet van Mischa Brassien binnen 5-0.

Voor de rust aanbreekt, schiet Jordy Wouters nog een keer naast en dan is het tijd om de kleedkamers op te gaan zoeken.

Na de pauze blijven Stefan Rook en Boris Holvast, die na 2 jaar blessureleed vandaag zijn rentree maakt, in de kleedkamer achter. Voor hen komen Mika Gutierrez Oliva en Fabian Kaljee in het veld.

In de tweede helft ging Dubbeldam vrolijk verder met scoren en kreeg zelfs hulp van FC Dordrecht. Na een hele mooie combinatie tussen Jordy en Mika gaf laatstgenoemde strak voor. Sjors Volder stond klaar om zijn derde binnen te schieten, maar een verdediger van FC Dordrecht was hem voor en schoot de bal achter zijn eigen doelman.

Enkele minuten later scoort Sjors Volder dan toch zijn derde van de dag. Met een prachtige actie passeert Mika zijn verdediger en geeft de bal vervolgens exact op maat, zodat het voor Sjors Volder een koud kunstje is om de 7-0 binnen te schieten.

FC Dordrecht juicht enkele minuten later ook een keer, maar de speler stond zo vrij omdat hij buitenspel stond. Dit had assistent scheidsrechter Johan Kaijen waargenomen en dus was de vreugde van korte duur.

Daarna is het Dubbeldam weer dat de klok slaat. Eerst kopt Jordy Wouters nog over na een fraaie voorzet van Youri de Bruijn, maar een minuut later schiet hij op eveneens goede voorzet van Tim van den Enden wel binnen 8-0.
Vervolgens gaat Dubbeldam te veel voor eigen succes waardoor goede aanvallen niet succesvol worden afgerond waardoor het nog maar de vraag is of we de dubbele cijfers gaan halen. Als Jeffrey Stam dan met een mooi afstandsschot de paal raakt en een inzet van Jordy Wouters van de lijn gehaald wordt, lijkt het inderdaad erg lastig te worden.

Een overstapje van Sjors Volder geeft Jeffrey Stam een vrije baan naar het doel. Dit soort kansjes zijn wel aan hem besteed en dus schuift hij heel eenvoudig de bal langs de kansloze doelman 9-0.
Uit een vrije trap schiet Youri de Bruijn bijna nummer tien binnen, maar zijn schot spat op de paal uiteen.

Twee minuten later is het wel raak en hoe!!! Echt een tiende doelpunt waardig.
Na een voorzet ziet Sjors Volder in zijn ooghoek Tim van den Enden vrij staan. Hij bedenkt zich geen moment en met een halve omhaal bezorgt Sjors de bal bij Tim. Hij bedenkt zich vervolgens geen moment en jaagt de bal met een vlammend schot achter de verbouwereerde doelman.
Echt schitterend!!

Mischa Brassien staat deze morgen achterin geposteerd en speelt een prima wedstrijd. Deze lijkt hij in de slotfase te belonen met een doelpunt, maar deze wordt afgekeurd vanwege buitenspel.
Het elfde doelpunt van Dubbeldam komt op naam van Jordy Wouters. Hij kopt uit een corner van Youri de Bruijn mooi binnen.

Na exact 90 minuten heeft de scheidsrechter terecht genoeg gezien en fluit voor de laatste keer deze morgen.
De eerste drie punten zijn weer binnen, maar volgende week zal het lang niet zo makkelijk gaan.
Dan wacht de uitwedstrijd tegen Virtus.

Wij wensen spelers en staf van Dubbeldam 2 een fijn en succesvol seizoen!!