Selecteer pagina

Dubbeldam wint door goals Jerry van Ingen

Dubbeldam wint door goals Jerry van Ingen

Dordrecht – Van de Dordtse zondagclubs kwamen alleen derdeklasser Dubbeldam en vijfdeklasser SSW vandaag in actie. De overige vier (RCD, SC Emma, OMC en GSC ODS) zagen hun wedstrijd afgelast.
Door Fred van Dongen
Zo wervelend als Dubbeldam vorige week koploper Meeuwenplaat aan de kant schoof, zo moeizaam verliep vanmiddag de confrontatie met het laag geklasseerde HWD. Pas in het slotkwartier sloeg Dubbeldam bressen in de Rotterdamse afweer. Met twee goals tekende linkerspits Jerry van Ingen voor de 2-0 zege waarmee Dubbeldam zijn positie in de top van de derde klas versterkte.

schutter van de dag

Schutter- van-de-dag Jerry na afloop tegen De Stem van Dordt: “We hadden nog een paar honderd procent kansen die erin hadden gemoeten , maar gezien de weersomstandigheden en het feit dat de tegenstander met tien man op hun eigen helft hing zijn dit prima drie punten.”
Het scheelde weinig of Jerry was helemaal niet aanwezig geweest op het uitstekende kunstgrasveld van Dubbeldam waarnaar de wedstrijd was ‘verhuisd’ omdat spelen op het reguliere (gras)hoofdveld te riskant werd gevonden.
“Jerry moest aanvankelijk vanmiddag werken maar wist een paar uurtjes met een collega te ruilen. Meteen na het douchen is hij alsnog naar zijn werk gegaan”, klonk het na afloop in de warme bestuurskamer van Dubbeldam.

Goed bezig

Bij de thuisploeg ontbrak koningsschutter Dennis Geschiere in de basis. Een lichte blessure, aldus de toelichting van de technische staf. Vorige week maakte Dennis alle vier goals van zijn ploeg tegen Meeuwenplaat. Omdat Dubbeldam vandaag grote moeite kende om de aanvalsacties doeltreffend af te ronden, stapte Dennis na een uurtje alsnog binnen de lijnen. Zijn schuttersreputatie was kennelijk ook bij HWD beland want zijn verschijning veroorzaakte lichte wanorde in de Rotterdamse afweer. Collega-spits Jerry van Ingen buitte dat handig uit met vooral op doortastendheid gebaseerde goals in de 75ste en 89ste minuut (2-0). En zo peurde Dubbeldam toch nog drie belangrijke winstpunten uit een matig duel waarin een ijverig HWD voor rust enkele prima kansen liet liggen. Dubbeldams doelman Robin van Dijk analyseerde het duel na afloop op weg naar de kleedkamer heel treffend met ‘als je zulke wedstrijden ook weet te winnen ben je toch goed bezig’.
*De topper in de derde klas tussen het Dordtse RCD en Virtus Zevenbergen werd afgelast. Koploper Meeuwenplaat herstelde zich van de nederlaag van vorige week bij Dubbeldam door Coal met 4-1 te bedwingen. Ook FC IJsselmonde en Charlois wonnen. De stand bovenaan luidt nu: Meeuwenplaat 15-40,FC IJsselmonde 15-33, Dubbeldam 16-32, Virtus 14-31, SV Charlois 16-30, RCD 14-27.
Bron: Stem van Dordt