Selecteer pagina

Dubbeldam wil tij keren

Dubbeldam wil tij keren

Wedstrijdaankondiging Kethel Spaland - Dubbeldam

Het tij keren

Aanstaande zondag speelt Dubbeldam op Sportpark Willem-Alexander in Schiedam tegen Kethel Spaland. Deze wedstrijd was in september de openingswedstrijd van de competitie die door Dubbeldam winnend werd afgesloten. Inmiddels is Dubbeldam in een mindere periode beland, terwijl onze tegenstander in vorm is. Trainer Ruud Spierings zei afgelopen week nog te genieten van zijn jonge ploeg met een vijftienjarige onder de lat.

Eerste seizoenshelft

Na een moeizaam vorig seizoen begon Dubbeldam in augustus de voorbereiding onder leiding van trainer Brasco Tuvaljevic die alle selectiespelers tijdens de voorbereiding een kans gaf. Met twee gelijke spelen en een nederlaag was het bekertoernooi geen succes, maar Dubbeldam startte de competitie voortvarend met overtuigende overwinningen. De krachtmeting met de gedoodverfde titelkandidaat Meeuwenplaat kwam voor Dubbeldam te vroeg. Na deze nederlaag werd de draad weer opgepakt.
Hoogtepunt tijdens de eerste seizoenshelft was de derby tegen RCD. Alles zat in deze wedstrijd, heerlijk voetbal, mooie doelpunten en veel spanning. Alle lof van de media met teksten als “Publiek de grote winnaar” en “genieten aan de Schenkeldijk“. Op 19 november schoot Dubbeldam tegen Pretoria uit de slof en wonnen ze met dubbele cijfers (1-10) van de Rotterdammers. In de volgende topwedstrijd tegen Virtus ging het mis. Dubbeldam kwam net na rust op een naar het leek geruststellende 3-1 voorsprong toen spits Dennis Geschiere geblesseerd het veld moest verlaten. Binnen tien minuten werd de ruime voorsprong verspeeld en keken we tegen een achterstand aan. In de slotfase redde Jerry van Ingen een punt voor Dubbeldam. Het bleek wel een mokerslag voor onze ploeg en vele spelers raakten geblesseerd in deze ontmoetingen. Hierna werd geen punt meer gehaald.

Afscheid Brasco Tuvaljevic

Gisteravond maakte het bestuur bekend dat trainer Brasco Tuvaljevic zijn contract niet zal verlengen. Wel wil hij dit seizoen met deze geweldige groep nog een prijs pakken.

Blessures

Onze jonge doelman Noah Speelmeijer revalideert van zijn zware auto-ongeval afgelopen augustus. Ook routinier Jeffrey Stam is al geruime tijd uitgeschakeld en het is nog onzeker wanneer hij terug kan keren op het veld.
Vandaag wordt aanvoerder Dennis Stam geopereerd aan zijn knie. Zelf verwacht hij snel terug te kunnen keren en dat hopen wij met hem. Maar aanstaande zondag is hij uiteraard niet beschikbaar.

Schorsing

Jurgen Abrahamse kreeg in de wedstrijd tegen Virtus een rode kaart. Vanwege een lange schorsing zal hij ook deze wedstrijd vanaf de zijlijn moeten volgen.

Heenwedstrijd

Dubbeldam opende het seizoen tegen Kethel Spaland. Op de Schenkeldijk was Dubbeldam de opponent uit Schiedam met 1-4 de baas. Dubbeldam voetbalde goed en kwam al snel op voorsprong. De Schiedammers waren nauwelijks gevaarlijk, maar kwamen na een half uur wel op gelijke hoogte. Een lange bal leidde een counter in, die koelbloedig werd afgerond. Dubbeldam had even tijd nodig op deze tegenslag te verwerken. In de tweede helft werd de draad weer opgepakt en liepen we uit naar een vrij eenvoudige overwinning.
Met de inzet die Dubbeldam met name vorige week in de tweede helft liet zien en waarin bijna een 0-3 achterstand nog gelijk werd getrokken, moet het lukken om het tij te keren. Voor de mensen die echt niet kunnen komen, zullen we weer zo goed mogelijk een LIVEBLOG bij proberen te houden.
De jongens verdienen hierbij de steun van alle Dubbeldammers. Wij staan tenslotte in goede en mindere tijden achter ons team!!