Selecteer pagina

Dubbeldam werkt aan doelsaldo…. op naar de 100

Dubbeldam werkt aan doelsaldo…. op naar de 100

Dit seizoen is het doelsaldo belangrijker dan ooit. Bij een gelijke stand op de rangschikking volgt dit jaar geen beslissingswedstrijd, maar wordt de klassering bepaald door het doelsaldo.
Aangezien Dubbeldam nog in een felle strijd verwikkeld is met een viertal ploegen om de prijzen, is het belangrijk dit in de gaten te houden.
In de eerste helft tegen Besiktas afgelopen zondag nam Dubbeldam al snel een 2-0 voorsprong en toen verslapten wij, waardoor vele kansen verloren gingen. Ongetwijfeld is hier in de rust over gesproken want in de tweede helft was Dubbeldam een stuk feller. De doelpunten die makkelijk vielen werden niet uitgebreid gevierd, maar de ploeg wilde zo snel mogelijk doorspelen. Dit is uitstekend gelukt want tien treffers in 1 helft is een prachtige score.
Het was ook mooi om te zien dat in de tweede helft spelers niet voor eigen succes gingen, maar elkaar ook de doelpunten gunden als een ander er beter voor stond.
Mede door deze gigantische uitslag heeft Dubbeldam met nog een lastig programma voor de boeg in een sterk doelsaldo. In de 20 eerdere wedstrijden tijdens deze competitie kwam Dubbeldam maar liefst 82x tot scoren. Alleen koploper Meeuwenplaat was trefzekerder. Maar een gemiddelde van 4,1 per wedstrijd betekent wel dat de supporters wekelijks kunnen genieten van een attractieve wedstrijd. Dubbeldam kreeg tot nu toe 30 doelpunten tegen.
Na zijn vijf treffers van afgelopen zondag staat de teller voor Dennis Geschiere inmiddels op 30 doelpunten, maar ook Jerry van Ingen is met 18 treffers goed op schot.

30
18
DUBBELDAM
Jordy Wouters
7
DUBBELDAM
Stan van Pelt
5
DUBBELDAM
Lucas Arruda
4
DUBBELDAM
Jeffrey Stam
2
DUBBELDAM
Rick de Graaf
2
DUBBELDAM
Jurgen Abrahamse
1

 

Daarnaast kregen we 2x hulp van de tegenstander

Dubbeldam heeft nog 4 wedstrijden om op 100 competitiedoelpunten te komen. Zeker gezien de tegenstanders zal dat nog een lastige klus worden, maar wie weet. Overwinningen zijn in deze fase van de competitie belangrijker

Succes mannen in de resterende wedstrijden