Het is 25 november en de allerlaatste thuiswedstrijd van 2018 staat al op het programma. Over de competitie-opzet is al genoeg gezegd en geschreven. Vandaag een topper aan de Schenkeldijk tegen de ploeg met de minste verliespunten Coal. Eigenlijk hebben beide ploegen zich zo goed als zeker al geplaatst bij de beste zes, maar de nummers 1 t/m 3 krijgen in de nieuwe competitie een extra thuiswedstrijd.

Na enkele mindere tegenstanders heeft Dubbeldam wat moeite om te schakelen naar een hoger niveau. Dat dit steeds beter gaat, zag je vooral in het eerste gedeelte van de eerste helft vorige week tegen WCR toen we op voorsprong kwamen en eigenlijk uit een strafschop verder afstand hadden moeten nemen. Halverwege de eerste helft nam WCR het initiatief over en profiteerde van fouten in onze defensie. In de tweede helft begon Dubbeldam heel sterk en het was wachten op de gelijkmaker toen de scheidsrechter de wedstrijd staakte. Zoals verwacht werden beide teams vrijgesproken en alleen indien er nog belang is zal de wedstrijd uitgespeeld worden (zie: geen straf)

Coal had tot deze zondag op een na al  zijn wedstrijden gewonnen, alleen tegen WCR werd gelijkgespeeld.

Dubbeldam nam direct na het eerste fluitsignaal het initiatief al leidde dit niet direct tot kansen. Het spel speelde zich voornamelijk op het middenveld af. Coal was vooral fysiek erg sterk en het was zaak om uit de duels te blijven. Toch hanteerde Dubbeldam vaak de lange bal.

Het eerste schot van de wedstrijd kwam op naam van Enzo van de Vossenberg, maar deze ging via de tegenstander over de achterlijn. Na een kwartier spelen veren alle Dubbeldammers op als Dennis Stam een lange bal speelt op Jerry van Ingen. Onze razendsnele aanvaller heeft vrije doorgang naar het Coal-doel, maar krijgt de bal net niet onder controle.

Een zuivere overtreding enkele minuten later op Jerry van Ingen binnen de zestien wordt door de scheidsrechter anders beoordeeld en dus gaat ook deze kans verloren. Maar zoals gezegd is het eigenlijk alleen Dubbeldam dat kansen krijgt in het eerste bedrijf en het is wachten op een voorspong.

Halverwege de eerste helft dringt Dubbeldam steeds nadrukkelijker aan en is het jammer dat Jerry uit een prachtige pass van Dennis Geschiere het doel te hoog zoekt. Enkele minuten later wordt een schot van Jim Voll op spectaculaire wijze door een verdediger van Coal, die zijn doelman kwam assisteren uit het doel werd gekopt.

Eigenlijk nog in dezelfde minuut is het dan wel raak voor Dubbeldam. Een prachtige pass van Jordy Wouters en Jerry an Ingen is net iets eerder bij de bal dan de doelman en hij tikt de 1-0 binnen.

Ook na deze voorsprong houdt Dubbeldam het initiatief maar de kansen zijn schaars deze middag. Zo zoeken we na exact 45 minuten de warme kleedkamers op met een kleine voorsprong.

Na de kantwissel een heel andere spelbeeld. Coal gaat nog feller de duels aan en trekt de wedstrijd naar zich toe. De Oldegaarde-bewoners worden steeds dreigender en doelman Robin van Dijk moet in deze fase zijn team op de been houden met enkele knappe reddingen.

Dubbeldam krijgt wel kansjes, maar Jordy schiet hoog over en de laatste pass richting onze spits Dennis Geschiere is vaak onzuiver.
Halverwege de tweede helft verrast Coal de Dubbeldam defensie met een snel genomen vrije trap. Het is chaos achterin en de spits van Coal kan geheel vrij binnentikken.

Na deze gelijkmaker lijkt Dubbeldam weer wakker geschud en creëert weer kansen.
Op het moment dat iedereen genoegen lijkt te nemen met een gezien het spelbeeld terecht gelijkspel, krijgt Dubbeldam in de 90ste minuut een uitgelezen mogelijkheid om uit een strafschop op voorsprong gekomen.
Jordy Wouters wordt binnen de zestien aangetikt en de scheidsrechter wijst nu wel naar de stip en ook zijn assistent van Coal kan hem niet op andere gedachten brengen.
Nadat Jerry van Ingen vorige week heeft gemist, mag nu onze topscorer Dennis Geschiere vanaf elf meter aanleggen.

De sterke doelman probeert door veel te bewegen onze spits uit zijn concentratie te halen. Of het van invloed is geweest, weet je niet maar hij tikt wel de inzet van Dennis Geschiere uit het hoekje.
En zo gaat de kans om de wedstrijd te stelen verloren.

Volgende week de laatste wedstrijd van 2018 tegen Kethel Spaland

Dubbeldam 1

Dennis Stam Verdediger
Enzo van de Vossenberg Middenvelder
Stan van Pelt Verdediger
Jim Voll Middenvelder
Max Bresser Verdediger
Jerry van Ingen Aanvaller 25'
70'
Jordy Wouters Middenvelder
Kevin Bosman Verdediger
9Dennis Geschiere Aanvaller
Rory van der Weyden Middenvelder
Robin van Dijk Keeper
Damian Pomper Middenvelder
  1 3

Coal 1