Selecteer pagina

Dubbeldam vergeet zichzelf te belonen

Dubbeldam vergeet zichzelf te belonen

“We speelden veel beter maar maakten de kansen niet af. DIOS scoorde 2 keer uit 2 aanvallen”. Zo omschreef derdeklasser Dubbeldam op z’n site de enorme teleurstelling over de uitschakeling in de allereerste ronde van de nacompetitie om plekken in de tweede klas. Het betekent dat Dubbeldam ook volgende seizoen in de derde klas acteert.

De thuisnederlaag tegen DIOS kreeg een extra pijnlijk karakter doordat de gastploeg In de allerlaatste minuut de winnende treffer scoorde (1-2). DIOS speelt nu volgende week tegen Xerxes DZB om een ticket in de tweede klas.

“In de extreme hitte was er vanmiddag maar één ploeg die voetbalde en dat was Dubbeldam. Helaas waren de vele, vele kansen niet aan ons besteed. De tegenstander beperkte zich tot verdedigen en kwam er zeer spaarzaam met rappe counters uit. Helaas was het DIOS dat één minuut voor het einde de winnende treffer maakte en dus verder gaat in de nacompetitie. Voor Dubbeldam is het seizoen ten einde. Maar wat hebben ze zich vandaag ondanks de hitte kapot gewerkt voor een beter resultaat. We blijven trots op deze ploeg. Volgend jaar gaan we onder de nieuwe trainer Brasco Tuvaljevic opnieuw strijden voor promotie”, zo verwerkte de Dordtse club de deceptie op haar site.

Het zat Dubbeldam vanmiddag negentig minuten lang niet mee. Bovendien moest de ploeg al na acht minuten tegen een achterstand aankijken (0-1). Vlak voor rust kwam de thuisploeg verdiend langszij door Dennis Geschiere. Die benutte een strafschop nadat een overtreding op hem was gemaakt. Ook na rust bleef Dubbeldam jagen op een voorsprong. Net als in het eerste bedrijf creëerde het kansen maar zat het niet mee in de afwerking. De inzetten van onder andere Dennis Geschiere, Jerry van Ingen, Enzo van de Vossenberg en Dennis Stam waren niet hard of secuur genoeg. En passant werd nog een kopgoal van Rick de Graaf geannuleerd wegens buitenspel.

Met name na hervatting zakte DIOS voornamelijk in en mikte het louter op de counter. Die strategie bleek nog te werken ook want in de slotminuut viel – zoals Dubbeldam het moment omschreef – ‘uit het niets de winnende treffer: 1-2′. De thuisploeg kreeg geen tijd meer om die enorme dreun te verwerken en alsnog een verlenging af te dwingen.

Bron: Stem van Dordt

lees ook