Selecteer pagina

Bekerwedstrijd

Dubbeldam

4 sept. 2022
14.30 uur
Sportpark Schenkeldijk

VCW

Dubbeldam – VCW

Dub

Dubbeldam

In

Dubbeldam trapt het bekertoernooi op zondag 4 september voor eigen publiek af tegen VCW. Twee jaar geleden troffen wij de ploeg uit Wagenberg ook in het bekertoernooi. De wedstrijd werd enkele keren door covid uitgesteld, maar uiteindelijk won Dubbeldam. Beide clubs hebben een oefencampagne achter de rug met wisselende resultaten, maar daarin gaat het ook vooral om experimenteren. Eigenlijk is een club bij de start van het bekertoernooi nooit helemaal klaar. Hoever beide clubs zijn, zal in deze wedstrijd blijken. Alle thuiswedstrijden beginnen dit seizoen om 14:30 uur, zo ook deze seizoenopening. Dan zal dhr. D van Wingerden laten aftrappen.

VCW heeft voorafgaand aan het bekertoernooi twee oefenwedstrijden gespeeld. Eigenlijk zouden VCW de eerste oefenwedstrijd tegen NSV spelen, maar de tegenstander moest vanwege personele problemen afzeggen. Vorige week zondag openden zij het seizoen met een thuiswedstrijd tegen RSV. Deze ontmoeting werd met 0-2 verloren, een stand die al bij rust bereikt was. RSV was veel sterker, maar de doelman van VCW keepte een sterke wedstrijd en ook het vizier van de ploeg uit Rucphen stond niet altijd op scherp.
Midweeks oefende  VCW tegen zaterdag derdeklasser vv Zwaluwe. De Wagenbergers kwamen al snel op achterstand nadat Zwaluwe vanaf elf meter de 0-1 aantekende.  Na een mooie aanval tekende Dylan van VCW voor de gelijkmaker. Uiteindelijk bleek vv Zwaluwe toch te sterk voor VCW en wonnen met 1-3.

Dubbeldam heeft meer oefenwedstrijden achter de rug met wisselende resultaten. Trainer Ries Fok zag eind juli een grote enthousiaste groep op de training. De JO19-1 is bijna voltallig overgekomen naar de zondagselectie en de trainer wilde iedereen aan het werk zien. Mede door vakanties en werk stond er iedere oefenwedstrijd een ander team aan de start.
Na anderhalve week van trainingen speelde Dubbeldam zijn eerste oefenwedstrijd tijdens het Zebratoernooi van SSW. Deze jubileum-editie stond vooral in het teken van de hitte en daardoor werd ook de tweede wedstrijd ingekort. Deze eerste wedstrijden was het vooral zaak om geen blessures op te lopen en zoveel mogelijk speelminuten maken.
Op de eerste avond speelden we tegen competitiegenoot RCD. In het eerste bedrijf was RCD sterker en kwam verdiend op voorsprong. Mede dankzij twee treffers van Xander Staphorst en een benutte strafschop van Jordy Wouters wist Dubbeldam toch de wedstrijd naar zich toe te trekken. 
Tijdens de twee wedstrijd was het zo mogelijk nog warmer en had een duidelijk verlammende werking op onze selectie. Dubbeldam verloor met 4-0 van sc Emma maar de trainer had weer veel nieuwe spelers aan het werk gezien. 

Weer twee dagen later stond al weer de derde oefenwedstrijd op het programma. Op het Ries Fok sr speelde Dubbeldam op de eerste avond tegen het snelle en balvaardige Barendrecht o23.
Dubbeldam speelde een sterke wedstrijden bood door hard werken goed tegenstand. Na een 0-1 achterstand kreeg Barendrecht kans om de score te verdubbelen maar Davey van Pelt stopte de strafschop. In het tweede bedrijf werd het alsnog 0-2 maar enkele minuten later kopte Jerry van Ingen op schitterende wijze de 1-2 binnen. De zwart witten kregen ook kansen op de gelijkmaker, maar in de laatste minuut besliste Barendrecht de wedstrijd door 1-3 te scoren. 
Op de tweede dag van dit toernooi speelde Dubbeldam tegen EBOH. Vroeg in de wedstrijd kwam Dubbeldam door een mooi afstandsschot op achterstand en kwam daarna eigenlijk nooit meer in de wedstrijd die uiteindelijk met 4-0 werd verloren. 
Afgelopen dinsdag sloot Dubbeldam met een leuke wedstrijd tegen DFC de oefencampagne af. Slap verdedigen van Dubbeldam bood DFC de gelegenheid om op voorsprong te komen en deze kans lieten zij niet onbenut. Daarna nam Dubbeldam het initiatief en kantelde de wedstrijd. Dankzij twee treffers van Jerry van Ingen en een schitterende goal van Jimmy Stolk kwam Dubbeldam op een 1-3 voorsprong al hadden we met iets meer scherpte nog verder uit kunnen lopen. In de tweede helft wisselde trainer Ries Fok er los. De overwinning kwam nooit in gevaar al scoorde DFC in de slotfase nog wel 2-3.

Dubbeldam – VCW

Twee jaar geleden speelden we in het bekertoernooi ook tegen VCW. De wedstrijd werd zoals eerder gemeld door corona enkele keren afgelast. Na een 1-1 ruststand won Dubbeldam uiteindelijk de wedstrijd met 5-1. Xander Staphorst en Tim van den Enden scoorden beiden twee keer en ook Youri de Bruijn wist het net te vinden. 
In totaal stonden beide teams 5 keer eerder tegenover elkaar met vier keer winst voor onze mannen. Alleen de eerste editie werd met 2-0 een prooi voor VCW. Dit was op 16 november 2003. Later dat seizoen nam Dubbeldam op eigen veld revanche met een 3-0 zege door twee treffers van Charles de Vries en een van Erik Jan Tak.
In seizoen 2004-2005 was Dubbeldam twee keer te sterk (1-3 en 2-0).

VCW komt uit in de vierde klasse. Afgelopen seizoen eindigen zij al dertiende en waren veroordeeld tot het spelen van nacompetitie. Mede dankzij een 9-2 zege tegen DESTO wisten zij het vege lijf te redden waardoor zij voor het achtste seizoen uit zullen komen in de vierde klasse.

Related Articles

Related

Niet constant genoeg

Niet constant genoeg

Dordrecht - Xander Staphorst redde vijf minuten voor tijd de meubels voor Dubbeldam in de stadsderby met RCD (1-1). Een vrije trap van Dennis Geschiere net buiten de zestien veroorzaakte een onoverzichtelijke situatie in het doelgebied. Xander reageerde het meest...

Lees meer