Selecteer pagina

Dubbeldam treft ploeg in vorm

Dubbeldam treft ploeg in vorm

Aanstaande zondag speelt Dubbeldam 1 uit tegen Kethel Spaland in Schiedam. Deze wedstrijd was op 24 september de competitiestart. Toen trok Dubbeldam met 4-1 aan het langste eind. Na een uitstekende opening waarin Dubbeldam terecht op voorsprong kwam, viel Dubbeldam terug toen Kethel Spaland na een half uur vanuit het niets op gelijke hoogte kwam. De Schiedammers speelden vanuit de verdedigende stellingen. Een lange bal viel net goed voor de spits van Kethel Spaland die dus de 1-1 maakte. Gelukkig kon Dubbeldam in de tweede helft het goede spel van de eerste helft weer oppakken en weglopen van de Schiedamse ploeg naar 4-1.
De ploeg uit Schiedam begon moeizaam aan de competitie met nederlagen tegen Dubbeldam, RCD en Meeuwenplaat. Deze serie werd afgewisseld met een 2-0 zege op hekkensluiter Victoria’04.

Rick de Graaf in actie tegen Kethel Spaland

Ommekeer

Een kentering kwam toen de Schiedammers eind oktober heel verrassend met 2-2 gelijk speelden tegen medekoploper Virtus. Dit was een uitstekend resultaat. Hoewel een week later met 3-1 van sv Charlois werd verloren, betekende het gelijkspel wel het begin van een uitstekende periode.
De ploeg won achtereenvolgens van FC IJsselmonde, COAL en HWD en in alle drie de wedstrijden wisten zij vier keer tot scoren te komen. Het is dus een makkelijk scorende ploeg. Net als Dubbeldam sloten zij 2017 in mineur af met een 1-0 nederlaag tegen BZC/Zuiderpark.

2018

2018 begonnen de Schiedammers met een 4-1 overwinning tegen buurman VFC in een oefenwedstrijd. In deze wedstrijd debuteerde een 15 jarige doelman Cas Buckers. De wederom vier treffers kwamen op naam van Mike de Lange, Glenn van troost, de jonge en talentvolle Remco Wuister en Luca van Staveren.
Een week later bleven ze in de oefenwedstrijd tegen HBSS steken op een 0-0 gelijkspel mede doordat Glenn van Troost namens Kethel Spaland een strafschop miste.
Dezelfde Glenn van Troost maakte deze misser dubbel en dwars goed door de enige treffer voor zijn rekening te nemen in de eerste competitiewedstrijd van 2018 afgelopen zondag tegen Besiktas. Kethel Spaland was heer en meester in deze wedstrijd maar kwam moeilijk tot scoren.
Door deze goede resultaten is Kethel Spaland opgeklommen naar de zevende plek op de ranglijst met 16 punten uit 11 wedstrijden. Zij staan dus slechts een positie onder Dubbeldam. Weliswaar hebben ze 4 punten minder bij elkaar gespeeld, zij kwamen ook een keer minder in actie.
Een hele belangrijke wedstrijd dus voor Dubbeldam en we rekenen daarin op de steun van vele Dubbeldammers, want supporter ben je een goede perioden maar zeker ook als het even tegenzit.

Vrije trap Glenn van Troost afgelopen zondag tegen Besiktas