Selecteer pagina

Tim van den Enden en Dennis Stam

door Fred van Dongen

Dordrecht – Vijf van de zes Dordtse zondagclubs kwamen vanmiddag in actie. Dubbeldam hees zich naar de gedeelde eerste plaats in de derde klas door knap te winnen bij Steeds Hoger (4-6). Tim van der Enden en Mika Gutierrez waren beiden goed voor twee goals. SC Emma keerde in mineurstemming terug van de uitwedstrijd tegen SC Gastel dat met 4-0 won. De stadsderby tussen FC Dordrecht Amateurs en RCD kreeg een spectaculair verloop en eindigde uiteindelijk in een 2-3 zege voor RCD. De winnende goal viel in de slotminuut en kwam op naam van invaller Lars Pieters. Het duel van GSC/ODS werd afgelast. Vijfdeklasser SSW won ook z’n tweede wedstrijd en staat nu knap tweede in het klassement.
Een overzicht van de wedstrijden.
*Dubbeldam
In een spectaculair duel wist Dubbeldam vanmiddag met 4-6 te winnen bij Steeds Hoger. Door de zege is Dubbeldam nu met Slikkerveer en Charlois SV met 7 uit 3 koploper in de derde klas.
Youri de Bruijn opende de score voor Dubbeldam op assist van Tim van der Enden. Met een treffer waaraan een buienspelluchtje zat kwam de thuisploeg langszij. Tim van der Enden bracht hoogstpersoonlijk Dubbeldam weer op voorsprong. Toch keek de gastploeg bij rust tegen een achterstand aan (3-2). In het tweede bedrijf tekende Mia Gutierrez voor de dik verdiende gelijkmaker. Uit een counter nam Steeds Hoger opnieuw de leiding. Dat vond Dennis Stam te gortig, hij kopte de 4-4 binnen.
Daarna was Dubbeldam ontketend. Op aangeven van Rick de Graaf tekende Tim van der Enden zijn tweede treffer van de middag aan: 4-5. Ook Mika Gutierrez kwam uiteindelijk op twee goals te staan door in de slotminuut aan alle onzekerheid een einde e maken met de 4-6.
Net als vorige week thuis tegen SC Gastel toen i de laatste minuut werd gewonnen, toonde Dubbeldam los van kwaliteit ook een sterke mentale veerkracht. De ploeg kende overigens ook enkele keren pech met onder meer een inzet van Rick de Graaf op de lat. Ondanks dat hij vier goals achter de oren kreeg onderscheidde ook doelman Davey van Pelt zich weer met diverse uitstekende reddingen.

Volgende wedstrijd