Details

DatumTijdLeagueSeizoen
16/0914:30KNVB Beker2018 - 2019

Afgelopen zondag stond in het KNVB districtsbekertoernooi de derby tegen SSW op het programma. Beide teams waren vooraf al uitgeschakeld voor de tweede ronde. Toch was een zege belangrijk om met een goed gevoel naar de competitie te gaan.

Voor de tijd van het jaar was het best warm en zeker op het kunstgras voelt het nog warmer.

Dubbeldam had in de eerste fase het initiatief maar voetbalde in een laag tempo waardoor we moeilijk tot kansen kwamen en de passing was ook niet altijd even zuiver.

Hoewel SSW nauwelijks over de helft komt, tekenen zij wel voor de eerste grote kans. Een hele slordige breedtepass wordt onderschept en geeft SSW vrije doortocht naar Robin van Dijk. Gelukkig levert dit nu geen tegendoelpunt op.

Na tien minuten is Dubbeldam dichtbij een treffer. Een voorzet van Max, of zag hij de keeper te ver voor mijn doel staan, in ieder geval belandt de bal op de lat.

Twee minuten later is het wel raak voor Dubbeldam. Bij een actie passeert Max een aantal verdedigers van SSW en zijn voorzet is op maat. Jerry raakt in eerste instantie de bal verkeerd en in de rebound weer, maar nu gaat de bal toch het doel in.

Dubbeldam gaat door en na een mooie aanval komt Dennis Geschiere net iets te kort om de voorzet van Jerry van Ingen binnen te schieten. Dubbeldam zet SSW goed onder druk en verovert weer de bal. Nu schiet Dennis Geschiere rakelings langs de verkeerde kant van de paal.

Een mooi schot van Max Bresser wordt aangeraakt waardoor deze net over gaat, maar had een beter lot verdiend. Ook een schot van Dennis Geschiere gaat weer net naast. Drie minuten later lijkt Dubbeldam de marge toch te verdubbelen, maar de assistent van SSW heeft buitenspel geconstateerd. Dus dat feestje gaat niet door.

Als je zoveel kansen onbenut laat, dan valt ‘ie aan de andere kant volgens een al oud spreekwoord. En ook nu is dat zo.
Dubbeldam let niet goed op en de speler van SSW mag voor onze verdediging opduiken en Robin van Dijk kansloos laten 1-1.

Dubbeldam heeft even tijd nodig om van deze tegenvaller te herstellen, maar in de 39ste minuut schiet Jerry van Ingen na een mooie aanval hoog over.

Nadat Kevin Bosman een pass van Dennis Stam van dichtbij hard in zijn gezicht krijgt, ligt het spel enige tijd stil. Gelukkig weet Joey Bakker hem weer op te lappen zodat hij de wedstrijd voort kan zetten.

Op slag van rust wordt er een overtreding gemaakt op Dennis Geschiere op de rand van de zestien. Onze spits neemt zelf plaats achter de bal en haalt verwoestend uit. De keeper kan de bal alleen gehoord hebben. Wat een prachtige goal 2-1.

Met deze stand zoeken de Dordtse teams na iets meer dan drie kwartier de kleedkamers op.

Na de hervatting is SSW dat snelle spelers heeft ingebracht iets dreigender. Toch zijn de eerste kansen voor Dubbeldam. Met een knappe actie speelt Dennis Geschiere zich vrij en legt af op Max Bresser, maar zijn schot wordt geblokkeerd.

Het zit Max Bresser deze middag niet mee want enkele ogenblikken later ziet de keeper maar net een prachtig schot van Max Bresser net over de lat te tillen.

Na 10 minuten speelt Dennis Geschiere zich knap vrij en heeft doortocht naar het doel, maar wordt van achteren met twee handen vastgehouden. Iedereen is in afwachting van de beslissing van de scheidsrechter, maar hij doet helemaal niets. Wanneer Jerry van Ingen hier iets van zegt, krijgt hij wel een gele kaart gepresenteerd.

Na een uur spelen komt Jurgen Abrahamse voor Sven Weijts waardoor Jim Voll een linie naar achter gaat spelen.

Nog geen minuut later maakt SSW met een knalharde uithaal de gelijkmaker.

Gelijk aan de andere kant dreigt Dubbeldam toch weer op voorsprong te komen. Jerry van Ingen kapt zich op schitterende wijze vrij, maar de redding van de doelman was minstens zo mooi. Toch is het wachten op een treffer van Dubbeldam, maar een schot van Dennis Geschiere gaat net mis. De druk wordt echter te groot voor SSW en in de 65ste minuut is het dan eindelijk raak.

Een corner wordt afgeslagen en tot drie keer toe opnieuw ingebracht. Uiteindelijk ziet Rory van der Weijden kans de bal door te koppen op de geheel vrijstaande Jerry van Ingen. Nu laat hij de keeper volstrekt kansloos. 3-2

Vijf minuten later is het wederom Jerry van Ingen die zich kan laten feliciteren. Na keurig terugleggen van Max Bresser is het voor onze aanvaller een koud kunstje om te scoren 4-2.

En of het nog niet genoeg is maakt Jerry van Ingen drie minuten later ook zijn vierde treffer van de middag en Dubbeldam vijfde.

Uit voorzorg wordt Kevin Bosman toch gewisseld en in zijn plaats komt Jordy Wouters. En op het moment dat ook Damian Pomper in het veld komt voor Enzo van de Vossenberg, ligt er een speler van SSW op de grond.

Ik heb niet gezien wat er gebeurd is, maar na een hele lange blessurebehandeling ligt hij nog altijd op het veld en besluit de scheidsrechter heel terecht om af te fluiten.

Ondanks deze zege strandt Dubbeldam wel in het bekertoernooi. We gaan in ieder geval met een goed gevoel naar de competitie. Daar waar het scoren tegen De Alblas nog een probleem was, ging dat vanmiddag al een stuk beter.

We beginnen de competitie met een uitwedstrijd tegen DRL en rekenen op de steun van vele supporters

Dubbeldam 1

Kevin Bosman Verdediger
Sven Weijts Verdediger
Jim Voll Middenvelder
Dennis Stam Verdediger
Enzo van de Vossenberg Middenvelder
Max Bresser Verdediger
Rory van der Weyden Middenvelder
Jerry van Ingen Aanvaller 10', 65', 70', 73'
58'
Stan van Pelt Verdediger
Robin van Dijk Keeper
9Dennis Geschiere Aanvaller 43'
Damian Pomper Middenvelder
Jordy Wouters Middenvelder
  5 3 1

Hoofdtrainer: Richard Smaal
Teammanager: Edwin Scheurwater
Verzorger: Joey Bakker

SSW 1

2