Selecteer pagina

Kan Dubbeldam stunten tegen ongeslagen koploper?

Kan Dubbeldam stunten tegen ongeslagen koploper?

mooi programma op 18 februari

Aanstaande zondag staan er bij Dubbeldam mooie wedstrijden op het programma. Zo spelen de sterren van het derde en het vijfde een streekderby tegen IFC. de dag begint echter met DE stadsderby tussen Dubbeldam 2 en RCD 2. Ook het vierde en het zevende spelen een thuiswedstrijd. Als klap op de vuurpijl eindigt de dag met de wedstrijd van Dubbeldam 1 tegen de ongeslagen koploper Meeuwenplaat.

Titelkandidaat nog ongeslagen koploper

In de zomerstop kwamen vele spelers naar Hoogvliet met als doel kampioen te worden in de derde klasse D van het district west 2. Een van hen was Yoeri Rombouts, hij was tot vorig seizoen de veelscorende spits van hoofdklasser IFC.
Met deze sterke selectie werden goede oefen- en bekerwedstrijden gespeeld.

najaar 2017

Zoals verwacht heerst Meeuwenplaat in de derde klasse D en worden de meeste wedstrijden met groot verschil gewonnen. Voor Dubbeldam kwam de wedstrijd destijds te vroeg, al had er met iets meer effectiviteit meer ingezeten voor onze mannen. We hebben zeker aan het begin van de wedstrijd en in de tweede helft Meeuwenplaat aan het twijfelen gekregen. Pas in de allerlaatste wedstrijd van 2017 op 17 december liep de ploeg uit Hoogvliet tegen het eerste puntenverlies op. Ze kwamen wel met 0-3 voor tegen Virtus, maar zagen de Zevenbergers toch nog langszij komen.

Gestaakt

Een wedstrijd van Meeuwenplaat haalde het einde niet. Tegen hekkensluiter Victoria’04 stond het in de 78ste minuut nog maar 0-1 voor. Een speler van Meeuwenplaat werd op dat moment teruggefloten vanwege vermeend buitenspel. Hij werd hier zo boos over dat de scheidsrechter besloot de wedstrijd te onderbreken en uiteindelijk definitief te staken.
Er is nog altijd geen duidelijkheid hoe dit verder af gaat lopen.

Heenwedstrijd

In de derde speelronde reisde Dubbeldam af naar Hoogvliet voor de confrontatie met Meeuwenplaat. In de allereerste minuut kreeg Dennis Geschiere een grote kans om Dubbeldam op voorsprong te zetten. Daar waar wij niet goed met deze mogelijkheid om gingen om de score te openen, lag de bal er binnen een minuut aan de andere kant in. Een messcherpe counter en koelbloedige afronding van de sterke spits Yoeri Rombouts bracht de 1-0 in plaats van 0-1 op het scorebord. Dubbeldam nam daarna het initiatief en eigenlijk speelde het daarmee Meeuwenplaat in de kaart. Zij hangen graag naar achteren om er via de snelle mensen voorin levensgevaarlijk uit te komen. In het laatste kwartier voor rust liep Dubbeldam nog twee maal tegen een counter aan, zodat we met een 3-0 stand de rust in gingen.
Na de onderbreking zette Dubbeldam Meeuwenplaat echt onder druk en daar hadden ze het duidelijk moeilijk mee. Zoveel tegenstand hadden ze niet verwacht en waren ze ook duidelijk niet meer gewend. De tweede helft werd uiteindelijk met 2-2 afgesloten waardoor Dubbeldam tegen het eerste puntenverlies van de competitie aan liep. Maar de tweede helft toonde wel aan dat er wel degelijk iets te halen is tegen deze  tegenstander.

2018

Meeuwenplaat begon 2018 met een thuiswedstrijd tegen Charlois. Een wedstrijd waar beide verenigingen al lange tijd naar uitkeken en waar Meeuwenplaat zeker niet gerust was op een goe resultaat. Sterker zij stuurden spionnen naar een oefenwedstrijd van Charlois. Uiteindelijk speelde Charlois volgens hun trainer te slap in deze el classico om het Meeuwenplaat echt lastig te maken. Al leek het daar wel op toen ze terug in de wedstrijd kwamen tot 2-1. Uiteindelijk besliste Mitxhel Ott in de 90ste minuut toch definitief de wedstrijd.
Ook tegen Besiktas kwam Meeuwenplaat snel op een 0-4 voorsprong. Door gemakzucht kon Besiktas terug komen tot 1-4 en zelfs 2-4. Bij deze stand hielp de scheidsrechter Meeuwenplaat een handje door niet te fluiten voor een overduidelijke overtreding binnen de zestien. Ook daarna moest de keeper van Meeuwenplaat uitgroeien tot man of the match om zijn ploeg niet-echt in de problemen te zien geraken. In blessuretijd mocht invaller Jeandre de wedstrijd definitief beslissen 2-5.
Afgelopen zondag hadden ze het buitengewoon lastig tegen Kethel Spaland, veel moeilijker dan de 4-2 eindstand doet vermoeden. de Schiedammers leken met een 0-1 stand te kunnen gaan rusten, maar vlak voor de onderbreking zag Meeuwenplaat kans de achterstand om te buigen in een 2-1 voorsprong. toch gaf Kethel Spaland zich niet gewonnen en kwam terug tot 2-2 in het tweede bedrijf. In de laatste minuut voelde de Schiedammers zich bestolen toen de leidsman ten onrechte voor de tweede keer niet naar de stip wees. Zij dachten een strafschop verdiend te hebben. In plaats daarvan zorgde de eerder van vakantie teruggekeerde Yoeri Rombouts in de 93 en 94ste minuut voor de 3-2 en 4-2. Maar het ging zeker niet zonder slag of stoot.
bron voetbalrotterdam en waterwegsport
uitslagen tot nu toe

VV Meeuwenplaat SV Besiktas8 – 1
BZC/Zuiderpark VV Meeuwenplaat1 – 3
VV Meeuwenplaat VV Dubbeldam5 – 2
Kethel Spaland VV Meeuwenplaat0 – 6
OHVV VV Meeuwenplaat2 – 4
VV Meeuwenplaat VV HWD4 – 2
SC Victoria ’04 VV Meeuwenplaat
VV Meeuwenplaat RCD3 – 2
VV Meeuwenplaat FC IJsselmonde3 – 0
FC Pretoria R. VV Meeuwenplaat0 – 8
VV Virtus VV Meeuwenplaat3 – 3
VV Meeuwenplaat SV Charlois3 – 1
SV Besiktas VV Meeuwenplaat2 – 5
VV Meeuwenplaat Kethel Spaland4 – 2

Wat denk jij, kan Dubbeldam wel kunnen stunten tegen Meeuwenplaat?

[socialpoll id=”2487039″]