Selecteer pagina

De gemeente Dordrecht is volstrekt onbetrouwbaar. Het stond zwart op wit op de website van Dubbeldam en Meneer Arie, voorzitter van de voetbalclub, herhaalde het desgevraagd voor een ieder die het ook nog wilde horen. Het lijkt me voor het aanzien van de gemeente en zijn bestuurders op z’n zachtst gezegd niet zo mooi als je wordt geduid als ‘volstrekt onbetrouwbaar’. Kan je als overheid eigenlijk nog wel een zwaarder verwijt krijgen?
Zeven jaar lang zat Meneer Arie met ambtenaren en wethouders aan tafel. Voor Jan met de korte achternaam. En dan tel ik de jaren van zijn voorgangers niet eens mee. De duizend leden tellende voetbalclub is al die jaren ongewild de speelbal geweest in een reeks van spelletjes. Eerst moest de club weg, maar was er geen geld voor verplaatsing. Daarna mocht de club blijven en samen met korfballers (Movado) en tafeltennissers (TTVD) nieuw gaan bouwen.
De gemeenteraad trok veel geld uit voor dat plan dat telkens weer vervangen moest worden door een ander plan. Meneer Marco, die als kersverse wethouder het hoofdpijndossier kreeg, riep kort na zijn aantreden dat hij met andere ambtenaren het klusje ging klaren. In december zouden handtekeningen gezet worden en in de zomer van 2019 zou de eerste paal geslagen gaan worden. Het gaat andermaal niet gebeuren. En van dit uitstel komt nu zelfs afstel.
Vergaderingen van het college van B&W zijn niet openbaar, dus wat er vorige week dinsdag gezegd is zal niet snel naar buiten komen. En eigenlijk ben ik wel benieuwd waar het nu weer op afgeketst is. Ik gok op het kostenplaatje. Mevrouw Rinette, voorganger van Meneer Marco, gaf aan het eind van haar ‘bewind’ al eerlijk aan dat B&W de plannen van de drie clubs tot dan toe te duur vonden. Ondanks aanpassingen zal het laatste plan, door fors gestegen bouwkosten, niet veel goedkoper zijn geworden.
Met het uittrekken van extra geld voor een wat duurder uitvallend bruggetje of de bodemloze put van het Energiehuis zaten ze wat minder in hun maag. Bij veel sportclubs in de stad zijn de wenkbrauwen gefronst; zó gaat de gemeente Dordrecht dus om met sporters. De gemeenteraad zal er wel weer uitgebreid over gaan wauwelen. Dubbeldam is er klaar mee en wil nu z’n oude accommodatie opknappen. En de gemeente? Die gaat dáár ook moeilijk over doen. Wedden?

Kronkelaar

Bron: Dordt Centraal