Selecteer pagina

Dubbeldam pas laat naast RCD

DD1-media-2022-2023 | 0 Reacties

Door Fred van Dongen
Dordrecht – De stadsderby in de vierde klas tussen Dubbeldam en RCD eindigde vanmiddag onbeslist (1-1). Hoewel RCD door rode kaarten de gehele tweede helft met tien man opereerde en het aantal manschapen in de ultieme slotfase zelfs tot negen zag worden gereduceerd wist de thuisploeg pas vijf minuten voor tijd de gelijkmaker te produceren.
In het eerste bedrijf kon Dubbeldam slechts bogen op een optisch overwicht. De betere kansen bleken voorbehouden aan RCD met dank aan de snelle optredens van de supersnelle en balvaardige spits Obaida Kurea (20). Aanvoerder Okay Karaca fungeerde vaak als zijn lanceerbasis. Na een klein half uur was dit tweetal ook verantwoordelijk voor RCD’s openingsgoal. Dubbeldam was weer eens met teveel manschappen opgerukt waarna Oktay zijn jonge spits in de diepte lanceerde. Dubbeldams doelman Davey van Pelt probeerde uitkomend nog onheil te voorkomen maar moest zich buiten de riskante zestien op snelheid van handelen gewonnen geven. Ongehinderd kon Obaida op het lege doel afstormen (0-1). De treffer paste volledig in RCD’s strijdwijze van de snelle omschakeling.
Kort voor de goal was RCD overigens aan een achterstand ontsnapt toen Yorick Rombout van afstand buiten bereik van de weer prima optredende doelman Gianni van Buuringen de kruising trof. Het was wel het enige ware wapenfeit van de thuisploeg. Er zat gewoon te weinig samenhang in de optredens van het wisselende aanvalskwartet Jimmy Stolk, Xander Staphorst, Jordy Wouters en Tim van den Enden.
*Plaag
Bij RCD stond het defensief als een huis met een opmerkelijke storende en opbouwende (middenveld)rol voor de nog jonge Diogo Figueiredo (19). Ondertussen bleef RCD in de omschakeling dreigend waarbij keeper Davey van Pelt zich enkele malen goed onderscheidde. Op slag van rust zag RCD Nathan Heuser met een rode kaart voortijdig onder de douche verdwijnen. Met een man meer leek Dubbeldam in het tweede bedrijf snel op een gelijkmaker af te stevenen. Er zat echter te weinig samenhang in de acties van de thuisploeg om RCD erg in verlegenheid te brengen. Sterker nog, de gasten bleven in de omschakeling het gevaarlijkst. Obaida Kurea bleef met zijn snelheid een plaag voor de thuisploeg die hem vaak met grote moeite belette de marge op te voeren. De jonge spits na afloop met een pff-gebaar met de nodige inspanning schoenen en kousen uittrekkend: ‘Ik weet niet hoeveel meters ik heb gelopen maar het waren er echt heel veel’.
Ondertussen bleef RCD onder aanvoering van het centrale duo Quinten de Kat en Léon Vroon én doelman Gianni van Buuringen het eigen fort uitstekend bewaken. Totdat vlak voor tijd met wat mazzel Xander Staphorst (20) even wat ruimte kreeg (1-1).

 

Related Articles

Niet constant genoeg

Niet constant genoeg

Dordrecht - Xander Staphorst redde vijf minuten voor tijd de meubels voor Dubbeldam in de stadsderby met RCD (1-1). Een vrije trap van Dennis Geschiere net buiten de zestien veroorzaakte een onoverzichtelijke situatie in het doelgebied. Xander reageerde het meest...

Lees meer