Selecteer pagina

Dubbeldam pakt zege in blessuretijd
Dordrecht – De stadsderby in de derde klas tussen FC Dordrecht Am en Dubbeldam kreeg een opwindende slotfase. De thuisclub kwam in de 90ste minuut langszij (2-2) maar moest in de extra tijd toch toezien hoe Dubbeldam via Jordy Wouters het derbypotje er alsnog uithaalde (2-3).
Voor Dubbeldam betekende het een einde aan een reeks nederlagen. Voor FC Dordt Am een verlenging van zo’n nare reeks.
Dordt2222 vroeg aan Dubbeldam-keeper Davey van Pelt en trainer Michael Weitman van FC Dordrecht Amateurs hun visie op de stadsderby te geven.
*Davey van Pelt (Dubbeldam):
‘De eerste 20 minuten waren heel slecht van onze kant en stonden we wat onder druk door Dordt. Dat kreeg wat kansjes, maar geen grote kansen. Ik hield er een tegen en verder kwam het niet echt tot een honderd-procent-doelkans. Na 20 minuten pakten we het weer op en kwamen we op 0-1 voorsprong door Jerry van Ingen. Hij kan het nog hahah… Tot de rust was er daarna weinig aan de hand, vanuit beide kanten werd er niet goed gevoetbald’.
Davey vervolgt: ‘Na rust kwamen we snel op 0-2 voorsprong door Youri de Bruijn. Daarna kreeg Dordt een onterechte penalty, de scheids was sowieso heel warrig, snapte het spelletje niet echt. Echter pakte ik die penal (jaaja je leest het goed hahaha) waardoor het 0-2 bleef. Daarna scoorde Dordt toch de 1-2 helaas vanuit buitenspelpositie maar de scheids wilde dit niet geloven. Richting 88ste minuut werd er een overtreding gemaakt op Stan van Pelt aan de rechterkant van het veld. De scheidsrechter liet weer doorgaan, waardoor Dordt-spits Shendro Cristina doorkwam en tegen mij op liep. Wederom een penalty. Helaas ging deze er wel in, ook al zat ik er dichtbij (2-2). We moesten toen alle zeilen bijzetten. In de 92ste minuut was het Jordy Wouters die vanaf een meter of 30 de bal stijf in de kruising in schoot. Een hele mooie zieke goal. Het was ook meteen klaar’.
*Michael Witman (trainer FC Dordrecht Am):
‘Over de gehele wedstrijd gezien hadden wij weer meer verdiend. Alleen je koop er niks voor. We hadden een goed strijdplan en dat werkte, want de eerste helft speelde we grotendeels op de helft van Dubbeldam en waren wij de bovenliggende partij. Alleen krijgen we de 0-1 tegen. In de rust spreek je af om gewoon door te gaan want er is nog niks aan de hand met die achterstand want we zijn beter.
De tweede helft is nog geen minuut oud en ik had nog niet de tijd om plaats te nemen op mijn stoel en ik zie dat een verdediger van ons onder de bal doorkopt en Dubbeldam de 0-2 op het scorebord zet. Daarna gaan we eindelijk weer voetballen en zetten vol druk, waardoor je een penalty afdwingt. Jammer genoeg weet Adil el Yaakoubi hem niet binnen te schieten en blijft de 0-2 op het bord staan. Weer blijf je grotendeels voetballen op de helft van Dubbeldam en dan is het spits Shendro Cristina die Royston wawoe weet te bedienen die dan toch de verdiende 1-2 binnenschiet. Daarna krijgen we nog een penalty omdat de keeper van Dubbeldam Shendro neerhaalt. En dit keer is het Royston die de bal opeist op de 11 meter stip en de 2-2 op het bord zet.

In de extra tijd leveren wij de bal in aan de linkerkant op het middenveld en de speler van Dubbelman schiet denk ik van een meter of 25 op ons doel. Waar iedereen dacht dat ie overging daalde die en vloog recht de kruising in. De speler van het schot gaf zelf ook al aan na de wedstrijd van ‘ja ik dacht ook dat ie overging en ineens zie ik dat ie er in valt’. Verlies met 2-3. Het lijkt wel of die gifbeker leeg moet voor FC Dordrecht Amateurs want wij hebben vandaag een goeie pot neergelegd tegen Dubbeldam, maar vergeten we alleen onszelf te belonen in de afronding. En Dubbeldam kwam er voetballend goed onderuit steeds…’

Bron: Facebookpagina Fred van Dongen

Niet constant genoeg

Dordrecht - Xander Staphorst redde vijf minuten voor tijd de meubels voor Dubbeldam in de stadsderby met RCD (1-1). Een vrije trap van Dennis Geschiere net buiten de zestien veroorzaakte een onoverzichtelijke situatie in het doelgebied. Xander reageerde het meest...

Dubbeldam pas laat naast RCD

Door Fred van Dongen Dordrecht - De stadsderby in de vierde klas tussen Dubbeldam en RCD eindigde vanmiddag onbeslist (1-1). Hoewel RCD door rode kaarten de gehele tweede helft met tien man opereerde en het aantal manschapen in de ultieme slotfase zelfs tot negen zag...

Bericht van de ledenadministratie

Bericht van de ledenadministratie Vanaf de categorie Onder 13 jaar en ouder ben je verplicht een goedgelijkende foto op je digitale spelerspas te hebben. Als speler, maar ook als teammanager kan je deze foto in Sportlink toevoegen of wijzigen. Nu zien wij de meest...