Selecteer pagina

Dubbeldam Ocho en het Zwaluwse vlaggenschip

Dubbeldam Ocho en het Zwaluwse vlaggenschip

30-10-2107 HZ’75 1 – Dubbeldam Ocho

Sinds dit seizoen is bij ons een boetepot van kracht. Dit vond oorsprong doordat er vorig seizoen voor 500 euro aan Lebara prepaid kaarten zijn versleten om de helft van ons sterrenensemble uit zijn nest te krijgen. Om 11.00 uur zou er verzameld en vertrokken worden vanaf de Schenkeldijk, dus na 11.00 uur aan komen kakken betekend dus €5 in het potje. Omdat bijna niemand bij ons deze vijf euro kan missen, is er besloten om zaterdagavond al te verzamelen in de Kazerne, ver van te voren dus de vijf duiten blijven op zak. Als je dit leest denk je nou prima opgelost door die gasten, puik elftal dat Dubbeldam 8. Wel moeten we er dan even bij vermelden dat het niet de bedoeling is om dan voor 150 euro per persoon even lekker je kop er af te zuipen, en vervolgens een wijf mee te nemen dat de boel onder kotst en je vervolgens gewoon weer met een volle zak naar huis kan. (namen worden uit privacy-overwegingen niet benoemd).

Enfin, zondagochtend, iedereen zag er op het eerste oog best fris en fit uit. Na het verzamelen op Dubbeldam waar nog even een bak koffie werd gedronken en door sommigen van ons de sanitaire voorziening gebruikt werd als stortbak om de ellende van die avond ervoor eruit te krijgen, gingen we richting Hooge Zwaluwe.
Een uur voordat de wedstrijd plaats zal vinden, wordt er dan nog even een bal hoog gehouden op het terrein van HZ’75. Dit is de manier voor onze aanvoerder, leider, verzorger en trainer Koen Boutens om even te laten zien wat die in huis heeft. nadat de ramen van de kantine getest waren door deze man doet hij zijn specialiteit, een paar skill-moves in slowmotion, een ding waar hij het patent op heeft.
De volgende elf sterren begonnen aan de aftrap: BOM, Mike, Nelson, Royston, Thijs, Ingmar, Koen, Dusty, Wesley, Jesse en Bart.
De gouden brakke bank bestond vandaag uit Andy, Mol, Brian en Menno.
Vanaf de aftrap was al duidelijk dat wij op de zaterdagavond een hele andere planning hebben als onze tegenstander. Het leek zelfs alsof deze jongens hard werken, veel lopen, en water drinken als hobby’s hadden. Iets waar niemand van ons bij Dubbeldam 8 last van heeft. 
Elk duel klapte zij vol er boven op, iets waar wij nog even op t gemakkie wakker wilden worden, was dat bij de jongens uit Hooge Zwaluwe een uur of 4 eerder al gebeurd.
HZ 75′ wonnen de duels, hadden veel balbezit en creëerden kansen. Wachten op een doelpunt was het gevolg, en dat hielden we ook wel een korte periode vol. Tot de blanke Usain Bolt uit Hooge Zwaluwe voor de 6e keer in 2 minuten de bal kreeg. De directe tegenstander van Thijs, dus qua loopsnelheid was deze strijd voor de aftrap al gestreden. Vervolgens schiet deze oud-NAC Breda speler de bal even in de korte hoek stijf in de kruising, dus 1-0.
Maar niet alleen onze linksback Thijs wist niet wat hem overkwam (een tegenstander die een strakkere aanname heeft als een 2 vingers schuim getapt fluitje en sneller kan versnellen dan Wesley kan atten met carnaval) ook onze rechtsback Mike Grobben AKA Mike 2 Much (wat die naam precies inhoud weet bijna niemand maar ik ga er van uit dat Much staat voor net wat te klein, net wat te dik en net wat te dronken die avond er voor) had het even niet vandaag. Zaterdagavond koos hij ervoor om in te drinken bij een lokaal kinderfeestje om als volgt nog wel zijn meldplicht te voldoen in de kazerne. Maar waar Mike zaterdagavond lief was voor het dronken vrouwtje van de lokale zonnebank studio omdat die dan gratis potjes zou krijgen, gaf hij op t veld de kale bonkige linksbuiten van HZ steeds een meter of 5 kado. In mijn ogen een tactische zet want dan hoeft Mike niet te lopen want als zijn directe tegenstander de motor aan slingert en Mike 5 meter achter hem moet beginnen met lopen. Hierdoor zal niemand van ons er tegen in gaan als die als excuus gebruikt “Daar kan ik toch nooit meer bij joh, balhaar”. Een veel gebruikte zin die we steeds vaker horen van onze Mikey2Much.
Hierna veranderde het spelbeeld niet echt, het bleef rommelig en HZ bleef aandringen. De 2-0 en 3-0 vielen nog voor de rust.
In de kleedkamer gingen sommige van ons nog even de tactiek veranderen voor de 2e helft, de anderen gingen de tactiek voor de 3e helft alvast bepalen. Eindconclusie was dat we de 2e helft nog even flink gas moesten geven en desnoods zelf ook wat meer overtredingen moesten maken, harder de duels in en zo wat meer op hun helft konden komen. Dit werkte en zowaar gingen wij zelf ook nog kansen creëeren. Enkele kleine kansjes werden tegengehouden door de verdedigers van HZ, vergelijkbaar met Scandinavische Populus Canadensis bomen. Tot dat ene moment.
Rommelige situatie achterin op de helft van Dubbeldam. Voor uw beeldvorming: het was rommeliger dan Pinball op je oude Windows 95 computer. Niemand kon de bal volgen, tot hij voor de voeten viel van onze andere vleugelflitser, vorige week geen aandacht gehad in ons verslag, maar deze week mag hij zeker niet overgeslagen worden: MOL, ook wel bekend als ‘Moldinho’. Moldinho versnelt over de rechter kant, hij blijft maar langs de zijlijn lopen, de middenlijn over, weinig verdedigers in het centrum. Je hoort de toeschouwers mompelen; “waarom snijd hij niet naar binnen, richting de goal? Hij is helemaal alleen!”
Niemand was het opgevallen, zelfs de grensrechter van de tegenstander niet, zelfs de centrumverdedigers van HZ niet, maar daar liep echt onze aanvoerder, leider, verzorger en trainer Koen Boutens nog tussen! Onze Khuun was op snelheid, liet alle verdedigers achter zich, en dat exact op het moment dat Moldinho de voorzet gaf. Onze Koen was te snel voor de grensrechter! Buitenspel wel of niet? De vlaggenist van HZ weet het niet meer! Koen is los! Koen gaat koppen! Voorzet komt precies op maat! Koen kopt naast. Zonde, goede loopactie Koen. Achterbal.
Hierna had onze aanvoerder, leider, verzorger en trainer Koen Boutens nog een klein kansje 1 op 1 vanaf de middenlijn. Hij sprintte een meter of 4, en besloot toen om te schieten vanaf een meter of 35. Ook dit schot mistte net doel helaas, maar eerlijk is eerlijk, als je net zo’n uiterste krachtinspanning hebt geleverd kan je niet verwachten dat je nog een meter of 40 kan sprinten met 4 verdedigers in je nek. Niemand van Dubbeldam 8 trouwens hoor.
Ergens tussen deze hectiek door in de 2e helft wist HZ nog wel een keer het net te vinden. Waarmee de einduitslag op 4-0 kwam.
Ik wil heel Dubbeldam Ocho bedanken voor het lachen en we hebben nog 5 dagen om bij te komen van het weekend en om nieuwe plannen te maken voor het aankomende weekend. Ohja, en let op; volgende week worden we om 09:00uur verwacht in Dongen! Graag 08:15 uur aanwezig bij Dubbeldam, en voor deze uitzonderlijk belachelijke tijd verhogen we het boetepotje naar €10,- voor de laatkomers en €20,- voor de afhakers!!
Vriendelijk dank aan enkelen voor hun inbreng. Zonder jullie had dit niet mogelijk geweest.