Selecteer pagina

Dubbeldam OCHO en de vroege morgen.

Dubbeldam OCHO en de vroege morgen.

Zondag 8 oktober 2017. Vroeg, heel vroeg.
Deze mooie zondagochtend mochten we voor enkelen iets te bijtijds aantreden tegen Dongen. Maar zoals u van ons verwacht bent, blikken wij eerst even terug op de avond der voorbereiding:
De zaterdag was een prachtige dag. Enkelen van ons begonnen al ’s ochtends met een biertje tijdens het jaarlijkse uitje van de stichting op een vissersboot, anderen begonnen wat later op de dag. Één ding is zeker, iedereen heeft een biertje genuttigd de avond voor de wedstrijd. Waar een enkele van ons nog rond 23;30 uur in de groepsapp durfden te beweren; ”Jongens welterusten, ik ga naar bed. Alles voor je sport.” werd hij enkele ogenblikken later nog opgemerkt in de kroeg. U raad het wel; wissel. Ook waren er jongens bij van ons die de rem even kwijt waren op de zaterdagavond en nog om 06:45uur een drankje aan het nuttigen waren. Deze jongen heeft (deels) vrijwillig niet gespeeld. (met instemming van ons allen noemen wij over ‘de avond der voorbereiding’ geen namen) 
Zondagochtend 08:30uur. De planning was om te verzamelen bij Dubbeldam. Gezien het tijdstip was dit voor bijna niemand van ons mogelijk. Het is toch ook geen tijdstip voor De Kelderklasse he? Je hebt altijd die jongen die ’s ochtends rond 06:00 uur bij zijn benen gepakt wordt en als dweil door de medewerkster van de plaatselijke kroeg gebruikt wordt. je hebt altijd die jongen die na een avondje uit wel optijd richting huis ging, maar die halverwege in de bosjes in slaap valt, en je hebt ook elke keer die jongen bij wie de batterijen van de wekker leeg zijn. Ja, daar zijn we wel over uit, wij voetballen liever rond de middag en dicht bij huis, dan om 10:00 uur in Dongen. Maar ach, deze wedstrijden horen er eenmaal bij, dus moesten we maar het beste ervan maken. Het weer was fantastisch en de regen kwam met bakken uit de hemel. Dit moest een mooie wedstrijd worden.
Dubbeldam begon voetballend goed. Nouja, niet echt goed, maar wel simpel. En zolang wij simpel voetballen krijgen wij de bal overgespeeld, dus lijkt het al heel wat op ons niveau. De wedstrijd ging gelijk op en echte kansen bleven nog achterwege. Het veld was spekglad dus de eerste minuten moest er nog even gewend worden aan het veld en de bal.
Na 10 minuten was het Dongen wat het eerst gewend was aan de omstandigheden. Na een aanval over de zijkant was het na iets minder sterk uitverdedigend werk de speler van Dongen die als eerst het net vond. 1-0. Koppies omhoog en doorgaan. Het spelbeeld bleef hetzelfde tot wij ineens na een kort ogenblik op hun helft stonden:
Er staat ongeveer 20 man op de helft van Dongen. Dit is zonder de scheidsrechter overigens, want wij hebben de Dees van vv Dongen gekregen, dus die staat nog een meter of 4 voor de middenlijn. Er wordt wat gecombineerd in de hoek van het veld, waarna er een voorzet volgt. De mannen van Dongen krijgen de bal wel goed uitverdedigd, dus kans verkeken. Althans, dat dachten ze dan. Hier stond ons Anker nog, Wesley ten Braak, en gezien het feit dat zijn goede voetbalschoenen nog sinds vorige week in de Twingo lagen, speelde hij vandaag op zijn goedkope schoenen. Goedkoop, maar wel gekocht met doelpunten erin.
Hij neemt de bal aan op zn borst vanaf een meter of 25, legt hem in de aanname met zn borst, in één keer goed voor zn rechter, goedkope, (oranje) pantoffel, en haalt verwoestend uit, à la Ronaldo, in de winkelhaak. Keeper kon alleen maar kijken. Hierna volgde nog een viering van zijn doelpunt, ook à la Ronaldo, met de bedoeling van de Ronaldo van nu, maar de groundsman van Dongen zal hem waarschijnlijk vergelijken met de andere Ronaldo gezien het veld achteraf.
Het staat weer gelijk. Beide ploegen creëeren kleine kansen, niets noemenswaardig eigenlijk. Rond de 25e minuut probeert een speler van Dongen een bal op z’n borst aan te nemen en in de kruising te jagen, maar zelfs het vangnet beweegt niet. Ook Wesley is dit niet onopgemerkt gebleven, en die vraagt zich iets te hardop af ”of die gozer echt denkt dat dezelfde doelpunten in zijn schoenen heeft zitten als hem”.
Na wat heen-en-weer beweeg is het de uitbraak van Dongen die de supporters op het puntje van hun stoel laat zitten. Kunt u het verhaal nog herinneren van onze aanvoerder, verzorger, leider en trainer Koen Boutens die de vlaggenist van HZ’75 in verwarring bracht door zijn ongelofelijke snelheid? Dit was hier ook bijna het verhaal. Enige verschil is dat onze grensrechters echt niet zomaar te verschalken zijn, en wij hier vandaag onze rots in de branding Ingmar de Jong hadden staan. Hij keurt zo’n prachtige aanval gewoon zonder blikken of blozen af, dus dit gevaar was gauw geweken.
Na dit fantastische optreden van onze man met vlag, is het wederom vleugelflitser Moldinho die de bal vanaf de middenlijn naar de achterlijn brengt. Waar het verhaal 9 van de 10 keer hier ophoud, gaf hij deze keer nog wel een voorzet, en wist Jesse deze zeer netjes binnen te tikken. Vervolgens was het Moldinho nog even uit de reclameborden trekken, maar de 1-2 was een feit.
Dit leek wel wat te worden! Wij stonden voor, hadden nog 2 fitte wissels op de bank zitten, en ook onze grensrechter kon bij nood nog wat minuten maken. Ondanks dit ideale vooruitzicht konden we niet met een voorsprong gaan rusten. na een scrimmage voor de goal was het De Kale van Dongen die een puntertje door onze keeper Marc zijn benen wist te krijgen. We stonden weer gelijk. Vervolgens viel trouwens ook vrij snel de 3-2, dit was tevens de ruststand.
Even iets anders trouwens he,
Soms kom je er pas na een tijdje achter hoeveel je medespelers gedronken hebben de avond van te voren. Hebben andere teams dit ook? Soms is dit best grappig hoor, echt waar, maar soms is het ook om te janken. Deze zondag was weer zo’n dag dat je af en toe met de mond vol tanden staat. Zo hoor je onze Rooie Perry midden in de wedstrijd naast zijn tegenstander ”KOM VAN DAT DAK AF!!” zingen. Waar het vandaan kwam of welk feestje Perry is geweest zaterdagavond moet ik u schuldig blijven. Dit kon ik niet achterhalen. Dat hij het gezellig heeft gehad moet toch bijna zeker zijn.
Ook onze Brian had een gezellige avond gehad denk ik. Ik ben er zelf niet bij geweest, maar als je conclusies gaat trekken zoals; ‘Mike wint kopduels’, ‘Moldinho passt veel over vandaag’ en ‘Wesley is sneller dan zijn tegenstander’, dan moet die avond toch een hele gezellige geweest zijn.
Goed, 2e helft was weer gestart. Een paar wissels verder en we gingen weer lekker voetballen. Het was gelukkig droog, dus dit was vooral prettig voor de hordes supporters die naar deze derby waren gekomen.
Wie van u allen wist trouwens dat onze aanvoerder, verzorger, leider en trainer Koen Boutens in een ver verleden op hoog niveau volleybal heeft gespeeld? Ja echt waar! Zo nu en dan komt dit er nog wel eens uit. Ook deze zondag, geheel per ongeluk smashte Koen de bal op een meter of 35 van de goal, die ongeveer op 2 meter hoogte naar een tegenstander toe ging naar de grond. Normaal gesproken zouden de supporters nu op de banken staan en is dit een punt om een set mee binnen te harken in de kampioenspot van de volleyballeague, maar nu resulteerde het helaas in een gele kaart en 10 minuten tijdstraf.
Met 10 man van ons in het veld was het al gauw weer 4-2. Volgens onze aanvoerder, verzorger, leider en trainer Koen Boutens lag dit uiteraard aan het feit dat hij eruit was, maar toen hij terug in het veld kwam viel al vrij snel de 5-2 erbij. Stelling verworpen.
Na een goede combinatie tussen Andy en Jesse kwam laatstgenoemde ineens vrij voor de keeper. Gelukkig rondde hij dit koelbloedig af met een schuivertje onder de keeper door. Het kon nog; 5-3 was gevallen. Helaas was het Dongen als eerste wat wederom het net vond. Net iets eerder dan Dusty, die een geplaatst balletje hoog in de verre hoek kreeg nadat de bal perongeluk voor zijn voeten belandde. Tussenstand 6-4.
Einde 2e helft waren het dan toch nog een keer de goedkope, oranje schoenen van Wesley die er nog een doelpunt uitgooiden. Niet de moeite waard om veel woorden aan vuil te maken, want het was een lelijk schot door het midden maar door een zwabber die eraan zat tikte de keeper hem nog even in zijn eigen goal.
Echt spannend werd het helaas niet meer, want na deze goal was het wederom Dongen die het net vond.
Eindstand 7-5.
Volgende week zal er geen wedstrijd voor Dubbeldam OCHO op het programma staan, dus wij gaan voor nu even uit van iets meer dan een weekje radio stilte.