Selecteer pagina

Dubbeldam nog niet zorgenvrij

DD1-media-2022-2023 | 0 Reacties

Door Fred van Dongen
Dordrecht – Dubbeldam won vanmiddag de stadsderby met RCD (4-2). Beide ploegen wisten zich evenwel niet volledig zorgenvrij te spelen. RCD zakte op doelsaldo naar een rechtstreekse (twaalfde) degradatieplaats terwijl Dubbeldam op de negen plek bleef hangen die ongewenste deelname aan de (degradatie)nacompetitie betekent. Beide ploegen wacht tweede pinksterdag (maandag 29 mei) beslissende duels tegen directe concurrenten. RCD ontvangt DIA, Dubbeldam moet naar Be Ready dat bezig is aan een miraculeuze Houdini-act.
De stadsderby in de derde klas bracht thuisploeg Dubbeldam na zo’n tien minuten fortuinlijk op voorsprong. Zonder er iets aan te kunnen veranderen liep RCD’s Leon Vroon een voorzet van de naar links uitgeweken Jerry van Ingen achter zijn eigen, weer herstelde doelman Gianni van Buuringen (1-0). Het was de eerste echte aanvalsactie van Dubbeldam na een fase waarin RCD licht domineerde en met het aanvalstrio Kai Advocaat, Oktay Karaca en Obaida Kurea de thuisploeg voor de nodige puzzeltjes zette. Ook na de ongelukkige achterstand bleef RCD offensief gericht en schroomden Leon Vroon en Ralph Amperse niet regelmatig frontwaarts te trekken en de bewaking van het eigen fort over te laten aan routinier Bayram Sarilkan. Het was uiteindelijk Wesley Schrauwen die na een dik half uur RCD loon naar werken bezorgde (1-1. De vreugde was van korte duur. Jerry van Ingen werd op voorzet van Xander Staphorst binnen de zestien onder uitgehaald. Jerry zelf benutte de strafschop voor de 2-1.
*Niet besteed
In het tweede bedrijf ging RCD op zoek naar de gelijkmaker. Kansen bleven niet achterwege maar bleken niet besteed aan Kai Advocaat en Obaida Kurea na doorzettend werk van Wesley Schrauwen. En passant verrichtte Dubbeldams doelman Davey van Pelt ook de nodige reddingen. Dubbeldam bleek met name in de omschakeling gewoon effectiever en dat werd vooral aangetoond door Xander Staphorst. Die gebruikte na een uurtje een assist van Jordy Wouters voor de 3-1 en tikte even later ook nog de 4-1 binnen na een even snel als slim genomen vrije trap
Met de nodige wissels probeerde RCD het tij te keren. De rijzige Mark Tromp kwam binnen de lijnen als stormram, pinchhitter. Het resulteerde in boeiende luchtgevechten tussen hem en Davey van Pelt waarbij de laatste steeds als winnaar tevoorschijn kwam. De Dubbeldamse doelman zag en passant tot volle tevredenheid een inzet van Wesley Schrauwen boven zich op de lat stranden. In een rommelige slotfase kwam RCD via invaller Rocco Cardile nog terug tot 4-2 maar daar bleef het bij.

Related Articles

Niet constant genoeg

Niet constant genoeg

Dordrecht - Xander Staphorst redde vijf minuten voor tijd de meubels voor Dubbeldam in de stadsderby met RCD (1-1). Een vrije trap van Dennis Geschiere net buiten de zestien veroorzaakte een onoverzichtelijke situatie in het doelgebied. Xander reageerde het meest...

Lees meer