Selecteer pagina

Dubbeldam moet waken voor onderschatting

Dubbeldam moet waken voor onderschatting

 Victoria'04


Victoria’04


Dubbeldam

 

zondag 11 februari 2018

aanvang: 14.00 uur

sportpark Broekpolder

scheidsrechter: dhr. J Verduijn

onderschatting

Aanstaande zondag reist Dubbeldam 1 af naar Vlaardingen. Daar wacht op sportpark Broekpolder de uitwedstrijd tegen rode lantaarndrager Victoria’04. De staf van v.v. Dubbeldam zal waken voor onderschatting. Hoewel de ploeg uit Vlaardingen nog geen zege heeft gehaald, presteren ze op eigen veld wel beter dan in uitwedstrijden. Zelfs de gedoodverfde titelkandidaat Meeuwenplaat had het hier lastig. Dit leidde tot zoveel frustraties bij de Hoogvlieters dat de wedstrijd twaalf minuten voor tijd bij een 0-1 voorsprong voor Meeuwenplaat definitief werd gestaakt.
Dubbeldam dacht er in de laatste wedstrijd van 2017 uit tegen BZC/Zuiderpark ook te lichtzinnig over. Onze mannen schotelden het publiek dat ondanks de kou was gekomen een slechte wedstrijd voor, waar ook de inzet ver onder de maat was. Hopelijk hebben we hier van geleerd en zullen we zondag wel scherp aan de wedstrijd beginnen

de laatste wedstrijd

Afgelopen zondag speelde Dubbeldam ook een uitwedstrijd tegen het in vorm zijnde Kethel Spaland. Op het schitterende sportpark Willem-Alexander had de wind vrij spel, waardoor het heel onaangenaam koud was. Na een mindere periode gaf Dubbeldam in deze wedstrijd aangespoord door aanvoerder Rory van der Weijden direct gas. De redactie van Waterwegsport zag in het eerste half uur een betere Schiedamse ploeg dat drie grote kansen wist te creëren. Maar wij zagen in het eerste half uur een gelijkopgaande wedstrijd waarin Dubbeldam het betere van het spel had en Kethel Spaland een enkele keer met een lange bal voor dreigend eruit wilde komen. Robin van Dijk hoefde echter nooit in actie te komen.
In de 37ste minuut kwam Dubbeldam op een terechte voorsprong. Enzo van de Vossenberg zette met een prima steekpass Jerry van Ingen vrij voor de keeper en hij rondde koelbloedig af. Er leek een luchtje van buitenspel aan te zitten, maar de Schiedamse assistent scheidsrechter vlagde niet en dus kon Dubbeldam de openingstreffer vieren.
Dit werkte bevrijdend en in blessuretijd van de eerste helft werd wederom Jerry van Ingen onreglementair gestopt binnen de zestien. Vervolgens was het voor onze topscoorder een koud kunstje om op dit belangrijke moment de 0-2 tegen de touwen te jagen.

Rust

Waarschijnlijk hadden de Schiedammers in de kleedkamer afgesproken snel te gaan jagen op de aansluitingstreffer. Dit werd echter al na drie minuten de kop ingedrukt door Jordy Wouters. Hij zag zijn vrije trap vanaf een meter of dertig, genomen bij de zijlijn, gedragen worden door de wind. Tot ieders verbazing zeilde deze ook over de jonge doelman van Kethel Spaland en betekende 0-3. Hiermee was het Schiedamse verzet gebroken.
In het laatste kwartier nam de concentratie af bij Dubbeldam waardoor zij nog twee kansen kregen. Robin van Dijk liet echter zijn kwaliteiten weer zien en was vast van plan deze middag de nul te houden.
Een minuut voor het verstrijken van de officiële speeltijd trakteerde Dennis Geschiere de verkleumde toeschouwers op een fantastisch doelpunt. Eerst zag hij kans zich op mooie wijze vrij te spelen om vervolgens de bal met een prachtige voetbeweging over de keeper te stiften.

Blessures

Het is voor de trainer iedere week weer een hele klus om een team samen te stellen. Deze week schreef hij in het AD terecht dat hij tegen Kethel Spaland op maar liefst 8 posities andere spelers had staan in vergelijking met de openingswedstrijd.
Ook tegen Victoria’04 zal hij nog niet kunnen beschikken over Jeffrey Stam. De operatie van Dennis Stam werd helaas uitgesteld waardoor zijn afwezigheid ook langer gaat duren dan gehoopt. Afgelopen weekend was Wesley Borsboom licht geblesseerd maar hij kon nog wel op de bank plaatsnemen. Ook Fabian Kaljee ontbrak afgelopen zondag en het is niet bekend of hij er dit weekend wel bij is
Het beste nieuws van de afgelopen week kwam vorige week zaterdag vanaf het kunstgrasveld van Dubbeldam. In een oefenwedstrijd van JO19-1 tegen zaterdag 2 maakte Noah Speelmeijer zijn rentree. Na het zware ongeval had niemand durven dromen dat hij al zo snel weer op het veld zou staan. In de oefenwedstrijd tegen sc Emma was Kevin Bosman geblesseerd geraakt en hij moest de wedstrijden tegen OHVV en Kethel Spaland aan zich voorbij laten gaan. Inmiddels heeft hij de training hervat en wellicht kan hij zondag speelminuten maken.

Schorsing

Jurgen Abrahamse is nog altijd geschorst na zijn rode kaart in de thuiswedstrijd tegen Virtus. Ook deze wedstrijd zal hij vanaf de zijlijn moeten aanschouwen.

Supporters

Dubbeldam staat toch overal bekend om de steun van super trouwe supporters. Ondanks dat het carnavalsweekend is hopen we dat toch veel Dubbeldammers zondag naar Vlaardingen zullen af reizen om onze mannen aan te moedigen. Met een overwinning op zak is het daarna heerlijk feesten in de Dubbeldam-kantine tijdens het kindercarnaval.