Selecteer pagina

Dubbeldam laat zich niet verrassen door Taurus

Dubbeldam laat zich niet verrassen door Taurus

Derdeklasser Dubbeldam liet zich vandaag de kaas niet van het brood eten door Taurus uit Delft. De Dordtse ploeg triomfeerde met 4-0. Na afloop vernam de ploeg met plezier dat de directe concurrenten, Coal en WCR, hun onderlinge duel onbeslist hadden beëindigd (3-3).

Op de zege van Dubbeldam viel niets af te dingen. Al na luttele minuten stond de ploeg op 1-0. Enzo van de Vossenberg lanceerde Dennis Geschiere en die weet wel raad met zulke buitenkansjes: 1-0. De actieve Jerry van Ingen was enkele malen dicht bij het verdubbelen van de marge maar kende geen geluk in de afwerking. Halverwege het eerste bedrijf kwam Dubbeldam niettemin alsnog op 2-0. De keeper liet een schot van Kevin Bosman los waarna Wesley Borsboom er als de kippen bij was om de 2-0 in het net te drukken.

De thuisploeg nam het daarna defensief wat te gemakkelijk op waarop Taurus weer hoop kreeg. In die fase maar ook enkele malen na rust bewees Dubbeldams doelman Roy de Graaf z’n kunde.

Na de hervatting pakte de thuisploeg de zaken weer serieus aan. Nadat hij eerst de paal had geraakt zorgde Enzo van de Vossenberg met een fraaie lob voor de beslissende 3-0. Dat Wesley Borsboom ondertussen met rood voortijdig onder de douche was gestapt, deerde de thuisploeg niet. De ploeg bleef dominant. Uit een assist van Dennis Geschiere kopte Jerry van Ingen de eindstand naar 4-0.

Jerry van Ingen na afloop: “Na zestig minuten kwamen we met tien man te staan bij 2-0 voorsprong. Taurus wist daaruit geen kansen te halen. Zo konden we uiteindelijk makkelijk de zege binnenhalen en met een paar counters naar 4-0 uitlopen”

*Stand bovenaan in de westelijke derde kas: Dubbeldam 7-18, Coal 5-13, WCR 5-11 en RCD was vandaag vrij) 5-9. Over twee weken staat WCR tegen Dubbeldam op de rol, een topper dus.

Overigens kan de stand nog wijziging ondergaan omdat na Victoria ook Blankenburg na twee maal niet opkomen de competitie verlaat.

Bron: De Stem van Dordt