Selecteer pagina

Dubbeldam koploper in de tweede periode

Dubbeldam koploper in de tweede periode

zondag

Aanstaande zondag reist Dubbeldam af naar Rotterdam, alwaar op de Oldegaarde de confrontatie wacht met Coal. De wedstrijd begint na een kortere nachtrust vanwege het verzetten van de klok naar zomertijd om 14.00 uur.

FC IJsselmonde

Dubbeldam speelde afgelopen zondag tegen FC IJsselmonde. In de uitwedstrijd had Dubbeldam het erg lastig, maar in de beginfase wees niets erop dat Dubbeldam weer een moeilijke middag zou hebben. Al binnen een minuut hadden we twee grote kansen om op voorsprong te komen. Deze werden nog onschadelijk gemaakt, maar in de derde minuut was het wel raak voor Dennis Geschiere. Toen Stan van Pelt na een kwartier met een droge schuiver de stand naar 2-0 tilde, leek niets een mooie middag meer in de weg te staan. Maar niets was minder waar. Zoals Jerry van Ingen het in de krant treffend omschreef Dubbeldam werd na een half uur spelen gemakzuchtig en slap waardoor duels verloren werden, die eerder nog gewonnen werden. Toch liepen we in het eerste deel niet tegen schade op.
Illustratief voor de gemakzuchtig is waarschijnlijk wel het moment waarop de aansluitingstreffer valt en wij de tegenstander in de wedstrijd helpen. Dubbeldam mag een vrije trap nemen vanaf de achterlijn en doet dit zo nonchalant dat FC IJsselmonde gelijk kan counteren en Dubbeldam slecht opgesteld staat. Dit alles leid tot een strafschop en met enig fortuin de 2-1. Dit geeft echter de tegenstander vleugels en met twee schitterende afstandsschoten kantelen zij de wedstrijd naar 2-3.
Dubbeldam toont vervolgens karakter en komt 5 minuten voor tijd door een kopbal van Dennis Geschiere weer op gelijke hoogte. De vreugde duurt niet lang. Een minuut later scoort FC IJsselmonde weer met een schitterend afstandsschot. Prachtige doelpunten maar we hadden inmiddels moeten weten van deze kwaliteit.

Tweede periode

De klap van de nederlaag is des te pijnlijker omdat we nog ongeslagen waren in de tweede periode. Nu zijn er twee ploegen die minder verliespunten hebben, maar nog wedstrijden in moeten halen. Met name Virtus dat in deze periode nog mar twee keer in actie kwam staat er beter voor.
Een zege op Coal is wel een vereiste zondag om in de top van het klassement en de periode mee te blijven draaien.

Coal

In de thuiswedstrijd had Dubbeldam het lastiger met deze ploeg dan de uitslag van 4-1 doet vermoeden. In de slotfase maakte invaller Sven den Engelsen met twee treffers het verschil. De andere doelpunten waren van Jeffrey Stam en Dennis Geschiere.

Ziekenboeg

Kersverse papa van Jay Jax Jeffrey Stam is al enkele maanden uitgeschakeld en het is nog niet bekend wanneer hij weer zal terugkeren binnen de lijnen.
Dennis Stam herstelt goed van zijn knie-operatie en met een beetje geluk mag hij komende week weer met de groep trainen.

Schorsingen

We hebben geen schorsingen