Selecteer pagina

Dubbeldam klaart klus in 20 minuten

Dubbeldam klaart klus in 20 minuten

Dordrecht – Binnen twintig minuten klaarde derdeklasser Dubbeldam vandaag de klus tegen Kethel Spaland. Toen stond de 3-0 einduitslag al op het scorebord. Dubbeldam blijft zo in de race om directe promotie naar de tweede klas.

Wie als eerste of tweede eindigt in de zogeheten promotiecompetitie ‘hoog’ krijgt automatisch een ticket naar de tweede klas. Wie de halve, uit elf duels bestaande competitie afsluit op de derde, vierde of vijfde plek krijgt een promotieherkansing via de nacompetitie. Met nog vier duels voor de boeg staat Dubbeldam nu vierde op vier punten van het leidersduo HMSH en Wilhelmus.

Dubbeldam kende tegen Kethel Spaland een raketstart. Binnen drie minuten tikte Enzo van de Vossenberg de 1-0 binnen. Luttele minuten later volgde Jim Voll diens voorbeeld met het hoofd (2-0). Nauwelijks van de schrik bekomen konden de Schiedammers andermaal de bal uit eigen doel rapen. De 3-0 was zonder meer de mooiste van het trio treffers. Jim Voll soleerde knap langs Schiedamse hinderpalen en zette afgemeten voor op zijn mee opgekomen vleugelverdediger Stan van Pelt. Die rondde koeltjes af voor de 3-0.

Met name voor rust bleek het duo Jim & Stan een uitstekend tandem. Vleugelverdediger Stan (22): “We vinden elkaar ook altijd lekker”. Flankspits Jim (18): “We zijn inderdaad goed op elkaar ingesteld”. Jims treffer betekende zijn eerste van dit seizoen waarin Dennis Geschiere en Jerry van Ingen zich tot nu toe steeds presenteerden als koningsschutters. Hun productie loopt al in de dubbele cijfers. Vandaag toonden hun collega’s aan ook over belangrijk scorend vermogen te beschikken. Een geruststelling voor Dubbeldam nu de promotiecompetitie haar beslissende fase ingaat.

Het scheelde een haar of de thuisploeg had nog voor rust zijn productie verdubbeld. Kansen te over maar wonder boven wonder voorkwam de Schiedamse doelman Robin Hos een bredere marge. Zijn verdediger Giovanni van Troost assisteerde hem daarbij enkele keren op de doellijn toen Dubbeldamse schoten richting doelnet suisden.

Van de wervelende Dubbeldamse aanvalsacties van voor rust was in het tweede bedrijf niets meer te merken. Het liep voor geen meter bij de thuisploeg. De omschakeling strandde vaak door gebrek aan structuur en precisie. De tweede helft werd zodoende gedomineerd door Kethel Spaland dat veel aan de bal was maar zich amper reële kansen creëerde. Dat kwam mede doordat Dubbeldams doelman Robin van Dijk zijn verdediging steeds goed instrueerde en dreigend gevaar telkens goed inschatte. Het leverde een saai tweede bedrijf op waarin Dubbeldams zich feitelijk concentreerde op het consolideren van de voorsprong en het over de streep trekken van drie belangrijke punten.

Jim Voll, met één goal en één assist, statistisch de man van de wedstrijd erkende na afloop dat het duel twee gezichten kende. ”Voor rust hebben wij zonder meer goed gevoetbald. Daarna zakten we wat in. Na rust konden we de goede lijn niet doortrekken. Het was toen slecht van onze kant, er zat weinig lijn meer in ons spel”.

De binnengesleepte drie winstpunten vergoedden veel in het Dubbeldamse kamp. Jim Voll lichtte het treffend toe met: “We gaan nu eenmaal voor promotie. Weten ook dat we beter kunnen dan wat wij vandaag in de tweede helft lieten zien. Dat zullen we in de resterende wedstrijden daN ook moeten tonen. De winnende lijn van de laatste weken dus doortrekken”.

Extra lof verdiende vandaag ook Dubbeldams inmiddels geroutineerde doelman Robin van Dijk (23) . Met twee knappe reddingen voor rust ontnam hij Kethel Spaland zeker lijkende aansluitingstreffers. Om na de hervatting veel succesvol overwerk te steken in het organiseren van zijn defensie. Robin: “Ja, dat waren twee lekkere ballen. Na rust heeft Kethel Spaland niet echt goede kansen gehad. In de tweede heft konden wij niet meer brengen wat we voor rust hadden neergezet. Maar goed, we tellen weer vol mee in de strijd om de promotieplekken. Met z’n allen er dus de komende vier wedstrijden weer voor gaan! ”

*In de zogeheten derde klas ‘hoog’ pakten de koplopers HMSH (2-9 bij Remo) en Wilhelmus (0-2 bij Charlois SV) de volle buit. Coal kwam niet in actie vanwege de viering van het eeuwfeest.

*Stand bovenaan (competitie gaat over 11 wedstrijden): HMSH en Wilhelmus 7-16, Coal 6-12, Dubbeldam 7-12. Tweede Paasdag is het onder meer HMSH – Dubbeldam.

bron: Stem van Dordt

lees ook: