Selecteer pagina

Dubbeldam kent geen genade met FC Dordrecht

DD1-media-2022-2023 | 0 Reacties

Door Fred van Dongen
Dordrecht – De stadsderby in de derde klas resulteerde vanmiddag in een eclatante 0-6 zege van Dubbeldam ten koste van het ambitieuze FC Dordrecht Am. Jerry van Ingen (4x) en Xander Staphorst (2x) vertolkten met hun treffers de rol van beul.
Dit schutterskoppel maakte het de verdediging van de thuisploeg voortdurend lastig en kreeg in het tweede bedrijf toen FC Dordrecht Am verwoed probeerde de 0-3 achterstand naar een draaglijker en vooral perspectiefvolle marge te reduceren, regelmatig zeeën van ruimte.
Toch had de stadsderby een andere wending gekregen als FC Dordrecht Am voor rust in de afwerking dezelfde precisie had getoond als het Dubbeldamse aanvalsduo. Zo miste Jerry van Kooten namens de thuisploeg een strafschop, al moet gezegd worden dat doelman Davey van Pelt een sublieme rectie in huis had.
Dubbeldam nam na een dik kwartier de leiding toen Jerry van Ingen een fraaie voorzet van Xander Staphorst binnenkopte (0-1). ‘Dat was een lekker begin , aldus de schutter die voor de duidelijkheid na afloop toch maar opmerkte dat hij hoewel relatief klein van stuk ‘wel meer met het hoofd heeft gescoord’. Daarna liet de thuisploeg los van de strafschop diverse uitstekende kansen liggen, al vertolkte doelman Davey van Pelt daarbij ook vaak een onderscheidende rol. Zodat iemand vreemd op keek toen z’n acht minuten voor rust Xander Staphorst met een sterke actie Jerry van Ingen andermaal ‘parachuteerde’: 0-2.
Het tweede bedrijf was z’n tien minuten zag Xander Staphorst zich een vette kans ontnomen door een overtreding die de scheidsrechter als strafschop beoordeelde. Vanaf elf meter zette Jerry van Ingen de indirecte assist van zijn frontmaatje om in de 0-3. De thuisploeg restte toen niet anders dan terecht risico’s te nemen om de achterstand te verkleinen naar een marge met perspectief. Onder meer centraal verdediger Joey Faasen werd naar de frontlinie gepromoveerd. Hij en zijn collega’s zagen echter dat keeper Davey van Pelt zich vanmiddag had voorgenomen de nul te handhaven. Zijn reddingen ontmoedigden de thuisploeg zodanig dat die nog meer risico’s nam. Xander Staphorst (0-4 en 0-6) en Jerry van Ingen (0-5) kregen steeds vaker de ruimte en waardeerden dat vrijwel maximaal.
*’Ja zij wel…’
‘Ja, die jongens schieten ze er wel in’, verzuchtte trainer Michael Witman van FC Dordrecht Am na afloop doelend op dat effectieve Dubbeldamse schuttersduo. ‘Wij kregen voor rust zeker drie honderd procent-kansen, waaronder een strafschop. En als je dan na rust met 0-3 achter komt te staan moet je gewoon wat. Dat lijkt me simpel’. Om de meubels nog enigszins te redden besloot Witman bij 0-3 vol op de aanval te gaan teneinde de achterstand terug te brengen naar een nog wat perspectiefvolle marge. ‘Want dan maakt het niets neer uit’, redeneerde Witman begrijpelijkerwijs. Helaas liep die risicovolle onderneming voor hem fout af (0-6). Dubbeldam kreeg zeeën vol ruimte en stootte zo door naar een monsterzege.
De koningsschutter van de dag Jerry van Ingen kon zich niet meteen herinneren wanneer hij voor het laatst vier keer doeltreffend was geweest. ‘Geen idee. Misschien was dat nog in de vierde klas of in een van die rare competities waarin we vaak met dubbele cijfers wonnen. Maar als FC Dordrecht Am voor rust drie keer had gescoord hadden we niets te zeggen gehad. Na rust kregen wij de ruimte omdat zij besloten vol op de aanval te gaan’.
*Collegiaal
Xander Staphorst nam een derde van Dubbeldams productie voor zijn rekening. En leverde twee en als je de strafschop meetelt drie assists op Jerry. Cijfers de gewoonlijk goed zijn voor de status van man van de wedstrijd. Maar de eer liet Xander aan zich voorbij gaan. ‘Als je vier goals maakt ben je voor mijn de man the match’, schoof Xander die door naar Jerry van Ingen. ‘En dat doe ik met alle liefde. Op de scorerslijst van onze ploeg ben ik nu de geblesseerde Dennis Geschiere voorbij’. Om met pretoogjes er aan toe te voegen: ‘Maar Jerry is vandaag toch maar mooi op mij uitgelopen! Als had ik vandaag misschien nog wat meer kunnen scoren als het me wat meer had meegezeten. Maar het belangrijkste is dat ik met de hele ploeg blij ben met het resultaat’, besluit Xander Staphorst collegiaal.

Related Articles

Niet constant genoeg

Niet constant genoeg

Dordrecht - Xander Staphorst redde vijf minuten voor tijd de meubels voor Dubbeldam in de stadsderby met RCD (1-1). Een vrije trap van Dennis Geschiere net buiten de zestien veroorzaakte een onoverzichtelijke situatie in het doelgebied. Xander reageerde het meest...

Lees meer