FC Dordrecht amateurs en Dubbeldam speelden in een interessant districtsbekerduel gisteren met 3-3 gelijk. Voor beide trainers was het vooral de laatste test voor de start van de competitie. Hoe staan zij ervoor?

Dubbeldam-trainer Brasco Tuvaljevic weigert het bekertoernooi als onderdeel van de voorbereiding te zien. ,,Het is voor mij een serieus toernooi waarin ook iets te verdienen is. Bovendien kom ik met mijn team graag een ronde verder, omdat het weer een interessante wedstrijd kan opleveren. Het resultaat speelde nu geen enkele rol, want Alblasserdam had een dag eerder met de derde overwinning op een rij al de eerste plaats in de poule voor zich op geëist.”

Serieus

FC Dordrecht-trainer Michael Witman had er graag een serieuzere wedstrijd van gemaakt. ,,Dat werd lastig, want ik miste te veel basisspelers. Mijn spelers vallen op dit moment bij bosjes om. Jammer, want ik had zondag in de derby tegen GSC/ODS graag op zijn sterkst begonnen.”

Tuvaljevic is ook niet te benijden, want hij begint de competitie zondag bij Gilze zonder een aantal basisspelers. Max Bresser heeft een zware knieblessure en of Jerry van Ingen deze week gaat aansluiten is onzeker. Mischa Brassien gaat het met een hamstringblessure zeker niet redden. Dennis Stam viel met een liesblessure weg. Dat zijn vier jongens die serieus een kans maken op een basisplaats. Na een uur voetballen kwam de eerder in de week vader geworden Rory van der Weijden het middenveld van Dubbeldam versterken. Dat gaf wat rust, hoewel juist daarna FC Dordrecht twee keer scoorde.

,,Dat bedoel ik nou met een veldoverwicht. Daar heb je helemaal niets aan als je de kansen niet benut”, baalde Tuvaljevic. ,,In de omschakeling scoren zij tweemaal, dat wil er bij mij niet in.” Hij komt van Rotterdam-Zuid en weet echt niet hoe hij de kwaliteit van zijn komende tegenstanders moet inschatten. ,,Ik ken het niveau in deze Brabantse competitie niet. Ik verwacht wel dat het voetballen daar meer leeft dan in de Rotterdamse regio, waar Dubbeldam vorig seizoen in uitkwam. Aan de ander kant, wij spelen op derde-klasseniveau, het is geen tweede divisie. Gelukkig hebben wij met SC Emma en RCD nog wel twee Dordtse derby’s over. Leuk voor de club en de spelers.”

Uitblinker

Tuvaljevic – hij is na een seizoen terug bij Dubbeldam – is wel blij dat zijn team in een klassieke competitie met veertien teams uitkomt. Uitblinker in het Dordts onderonsje was Roy Tuinder. De 19-jarige spits scoorde twee keer voor FC Dordrecht. In het kampioensjaar vorig seizoen scoorde hij meer dan dertig keer.

FC Dordrecht amateurs: Jansen: Lagarde (53. Elmard), Bernabela, Aouam, Louazna (80. Cardile); Wilson, Besemer, Tims (46. Van Kerchove); Tuinder, Solak, Van Laar.

Dubbeldam (zo): Van Dijk; De Graaf, Stam (32. Bosman), Gutierrez Oliva (60. Van der Weijden), Wouters; Weyts, Borsboom, Koster; Schrauwen, Abrahamse, Van de Vossenberg.