Selecteer pagina

seizoen 2020-2021

Interview Ries Fok

Onze nieuwe trainer aan het woord in AD de Dordtenaar over zijn verwachtingen voor komend seizoen

Ries Fok wordt volgend jaar de trainer van het eerste elftal van Dubbeldam. De trainer heeft al redelijk wat ervaring in het vak en heeft dan ook meerdere amateurclubs in Nederland getraind. Zo is Ries overgekomen van EBOH en kan hij niet wachten tot het nieuwe seizoen weer begint.

De geboren Dordtenaar heeft zelf vroeger ook gevoetbald. “Ik ben begonnen bij EBOH. Vanuit daar ging ik naar DS 79 gegaan, om later weer terug te keren naar EBOH. Even later vertrok ik naar Dordrecht’90.” Na een tijdje vertrok Ries naar Kozakken boys, en na hier ook een periode gespeeld te hebben keerde Fok weer terug naar de plek waar hij begon, EBOH. “Daar is mijn voetbal carrière geëindigd.  In de tussentijd heb ik ook nog zaalvoetbal gespeeld.” De stap van speler naar trainer was niet redelijk gepland voor Ries. “Ik heb mijn been gebroken in een wedstrijd vlak voor de winterstop in mijn laatste seizoen. Net daarna lag ik op de brancard en toen kwam helaas inmiddels overleden Gerrit de Keizer naar mij toe. Hij vroeg aan mij of ik wellicht trainer wilde worden. dit leek me wel wat, ik had namelijk mijn trainers diploma ook al.”

Vanaf dat moment was Ries trainer. “Dit was op het begin best wennen, omdat ik keuzes moet maken over wat eerst nog gewoon mijn teamgenoten waren. Je hebt ineens een hele andere rol in het team. Daarom was het in het begin soms ook lastig om te beslissen wie je opstelt en wie je op de bank laat zitten. Maar aan de andere kan denk je ook wel van, je behartigt het clubbelang. Je bent bezig met de spelers en elke keuze die je maakt die onderbouw je. Ik ga niet zomaar iets doen zonder onderbouwing. Maar als trainer weet je dat je voor dit soort keuzes komt te staan, en dan zal je hem uiteindelijk moeten maken.”

De begin jaren van Ries als trainer was het voor hem nog echt zoeken en zijn eigen stijl ontdekken. “Ik heb een hele goede leerschool gehad. Van het betaalde voetbal heb ik een aantal trainers gehad, en heb ook niet de minste trainers in het amateurvoetbal gehad. Je steekt van iedereen wat op. Zo heeft iedereen wel goede en minder goede punten. Ik heb zeker van iedereen wat geleerd en zo heb ik mijn eigen stijl proberen te creëren.” Ries is ongeveer veertien jaar trainer geweest bij EBOH. Daarna maakte hij de uitstap naar Unitasvoor drie jaar. Hierna was Fok even een jaartje niet actief als trainer, in dit jaar volgde hij EBOH op de voet. “Na een tijdje sloot ik weer aan bij EBOH om hier trainer te worden.” Toen Ries bij de club waar hij begon nog een aantal jaar trainer was, werd hij benaderd door Dubbeldam. “We hebben hier goede gesprekken gevoerd hoe we alles willen gaan aanpakken. Uiteindelijk zijn we er beide heel positief uitgekomen en verheug ik me dan ook op mijn periode bij Dubbeldam.”

Wat de toekomst brengt voor Ries weet hij nu nog niet precies. “Ik ben heel blij dat ik met Dubbeldam akkoord ben. Wat ik heb gehoord over de club is dat het een grote maar toch hechte vereniging is. De insteek is in ieder geval om er meerdere jaren te gaan zitten. We willen er iets neer gaan zetten en of ik er nou twee, vier of acht jaar zit, ik vind het spelletje zo leuk. Dus ik blijf in ieder geval trainen want dat is het mooiste wat er is.” Aldus Ries Fok.

Bron: voetbaljournaal

Dubbeldam is een grote maar hechte vereniging

Ries Fok, trainer Dubbeldam 1 seizoen 2020-2021

Laatste nieuws Dubbeldam 1

Fred Koster

Fred Koster

Diepbedroefd en verslagen hebben wij kennisgenomen van het overlijden van FRED KOSTER Na een kort ziekbed overleed hij vandaag op de leeftijd van 70 jaar.   Twee periodes was Fred Koster hoofdtrainer van Dubbeldam. In 1998 werd hij met zijn team na een zware...

Promotie naar tweede klasse moet doel zijn

Promotie naar tweede klasse moet doel zijn

seizoen 2020-2021Davey en Michel van Pelt De broers keren na de zomer terug bij DubbeldamKeeper Davey van Pelt (23) volgde zijn ambitie, zijn vier jaar oudere broer en goaltjesdief Michel zijn trainer. Beiden keren na drie jaar terug bij hun grote voetballiefde, vv...

Davey van Pelt keert terug

Davey van Pelt keert terug

Het gerucht ging al lange tijd maar nu is het bevestigd: Davey van Pelt keert terug bij Dubbeldam. Tijdens zijn jeugdopleiding bij Dubbeldam werd hij door diverse Betaald Voetbal organisaties gevraagd. In 2014 keerde hij terug op de Schenkeldijk. Tijdens het eerste...