Selecteer pagina

Dubbeldam geen moment in de problemen

Dubbeldam geen moment in de problemen

Wat op papier een zinderende voetbalderby zou worden mondde uiteindelijk uit in een eenzijdig duel. Dubbeldam was vanmiddag oppermachtig en schoof thuisclub RCD met 0-5 aan de kant.
Door Fred van Dongen
Dordrecht – Veel publiek langs de zonnige lijnen en een speciaal voor de derby door de bond ‘ingevlogen’ talentrijke jonge scheidsrechter. Het zou – net als de confrontatie in de herfst op het complex van Dubbeldam (uitslag 3-3) – het decor moeten zijn van een hete stadsderby waarin om elke graspol met gevaar voor eigen leven zou worden gestreden.
Het liep allemaal anders. Hét gevecht om de stadseer in de derde klas kreeg al na zo’n twintig minuten het karakter van een saaie pot. Toen stond al een 0-2 stand op het scorebord door toedoen van twee Dubbeldamse ‘musketiers’. Eerste deponeerde Dennis Geschiere op aangeven van Jerry van Ingen de 0-1 in het RCD-net. Een kleine tien minuten later lagen de rollen precies omgekeerd en scoorde Jetty op assist van schuttersmaatje Dennis.
De goals leidden een lange fase van status quo in. RCD wilde wel de aansluitingstreffer aantekenen, maar kon niet. Dubbeldam legde zich vooral toe op consolidatie van de snelle voorsprong, loerend op een uitbraak via het rappe duo Dennis & Jerry. Pas in de slotminuten van het eerste bedrijf wist de thuisploeg de Dubbeldamse doelman Robin van Dijk van wat werk te voorzien.
Na de hervatting zette het saaie spelbeeld zich voort. Dennis Geschiere tikte al na zo’n tien minuten de allesbeslissende 0-3 binnen. Daarna kreeg de andere vaardige spits van Dubbeldam, Jordy Wouters, gelegenheid zijn score-sheet uit te breiden met twee handige goals (0-5). In de slotfase liet Dennis Geschiere na weer eens een hattrick achter zijn naam te zetten. Hij zag zijn terecht toegekende strafschop knap gestopt door RCD’s keeper Mitchel Meijdam. “Ik raakte de bal verkeerd. Meer kan ik er niet van maken”, aldus Dennis. Hij zat er niet echt mee in de maag. Per slot zaten de drie punten toen al in vol ornaat in de Dubbeldamse knip.
RCD verscheen door allerlei omstandigheden aan de aftrap met enkele nieuwe en ook oude gezichten. Zo maakte de gelouterde oud-gediende Louis Laros in het tweede bedrijf zijn rentree.
Bij Dubbeldam vonden ze het allemaal prima. Jordy Wouters, die met zijn twee goals zijn productie opvoerde naar 8: “Het was een goede wed strijd van onze kant. Na rust had RCD niets meer te vertellen. Ze hebben eigenlijk maar een halve kans gekregen. Dat was net voor rust.”
De andere Dubbeldamse musketier Jerry van Ingen: “In de tweede helft liepen we over ze heen. De eerste helft vond ik wel pittig. Als het 1-2 wordt kan zo’n wedstrijd best nog eens de andere kant opgaan”. Met zijn vroege goal staat Jerry’s doelpuntenteller nu op 13 goals.
Waarmee hij nog altijd acht treffers ‘achterloopt’ bij dé koningsschutter Dennis Geschiere. Die heeft er dit seizoen al 21 inleggen. Zijn tweede treffer van deze middag (0-3) betekende de genadeklap voor RCD vonden hij en zijn collega’s. Dennis nam het allemaal na afloop voor kennisgeving aan. “Komend weekeinde thuis tegen concurrent FC IJsselmonde moeten we ons weer bewijzen.”
Dubbeldam verstevigde met de riante triomf in elk geval zijn positie in het topsegment van het klassement al lijkt de achterstand op koploper Meeuwenplaat onoverbrugbaar. Toch azen op de titel of focussen op de nacompetitie om promotie? Voor Dennis Geschiere is het allemaal om het even. “Gewoon zelf alles blijven winnen”, is en blijft zijn devies én dat van zijn medespelers.