Selecteer pagina

Dubbeldam en RCD maken spektakel van derby

Dubbeldam en RCD maken spektakel van derby

Dordrecht – De stadsderby in de derde klas tussen Dubbeldam en RCD, die beide ook vol in de race zijn voor het kampioenschap, leverde vanmiddag een waar spektakel op. In de spannende en kwaliteitsrijke confrontatie werden de punten gedeeld (3-3).
Onze man langs de lijn Alex Mulders: “In mijn ogen een terechte uitslag. De wedstrijd was een reclame voor het voetbal met twee aantrekkelijk spelende ploegen en veel strijd.”
Dubbeldam stond binnen zestig seconden al met 1-0 voor door een kopbal van Jerry van Ingen. “RCD liet zich niet van de wijs brengen en na wat kleine kansjes wist Jeroen Snoek met een fraai afstandsschot de 1-1 op het scorebord te zetten. Tien minuten later scoorde Elmersoni Agate de 1-2 wat tevens de ruststand was”.
Alex Mulders vervolgt: “De tweede helft kwam Dubbeldam beter uit de kleedkamer en kon het ook in de 55ste minuut de 2-2 aantekenen door Dennis Geschierre. Danny Jongeneel wist RCD weer op 2-3 te brengen. De wedstrijd bleef spannend met kansen over en weer. Uiteindelijk wist Jeffrey Stam de 3-3 te scoren. Een terechte uitslag”.
Het gelijkspel in de stadsderby klonk buitengewoon prettig in de oren van de andere titelkandidaten, Meeuwenplaat en Virtus. Virtus won moeitelijk bij Zuiderpark. Meeuwenplaat zag z’n uitduel bij het puntloze Victoria bij een 0-1 voorsprong gestaakt door de scheidsrechter omdat volgens hem enkele spelers hun boekje te buiten gingen. De stand aan de top van de derde klasse D luidt nu als volgt: Virtus 7-19, Meeuwenplaat 6-18, RCD 7-17 en Dubbeldam 7-16. Over twee weken staat Meeuwenplaat tegen RCD op de rol.
Bron: Stem van Dordt