Tegen Dubbeldam begon EBOH met grotendeels de kampioensploeg van vorig jaar. Alleen Kevin van Meerkerk in de goal en Jay Tahloe waren de nieuwelingen. Voordat iedereen wakker was, stond het al 0-2 voor Dubbeldam door 2 doelpunten van topscorer Dennis Geschiere. De eerste uit een strafschop na een duw in de rug van Jordany Martinus en de tweede met een fraaie lob over Kevin van Meerkerk.
Daarna liet EBOH aan de bal zien de betere ploeg te zijn, maar ex EBOH’er doelman Roy de Graaf (vorig seizoen nog promotie met EBOH 2) bleek een behoorlijke sta in de weg voor de Rood Zwarten. Op slag van rust moest hij zich toch gewonnen geven na een tikkie takkie combinatie door de midden en de stift van Jeffrey Monster.

Na rust ging EBOH met nieuwkomers Jan Arie Kouwenhoven, Junior Calmera, Simon Brand en Reggie de Windt op jacht naar de gelijkmaker, maar zag Dubbeldam in de omschakeling weer toeslaan met opnieuw een goal van Dennis Geschiere, die vrij voor Jan Arie het net gemakkelijk weet te vinden.  Omdat Roy de Graaf zich niet gewonnen wil geven tegen zijn oude ploeg wordt het zelfs 1-4 uit een prachtige vrije trap van Sjors Volder(in) in de bovenhoek. Het slotakkoord is voor EBOH als Simon Brand hard inschiet na een voorzet op maat van Ricardo van Yperen. En zo boekte Dubbeldam, dat een jonge frisse ploeg heeft, onder leiding van de nieuwe trainer Richard Smaal een mooie oefenzege tegen de buurman.

“Het rendement lag bij Dubbeldam met 4 uit 6 een stuk hoger dan bij EBOH met 2 uit 10”, aldus trainer Ries Fok, die het nog zonder de licht geblesseerde  Regga Regales en de van een operatie terug komende  Henk te Slaa moest doen. Zoon Jordi Fok en Jeffrey Monster vielen geblesseerd uit, maar de schade valt mee volgens beide heren

Bron: www.eboh.nl