Leden en supporters van de Dordtse voetbalclub Dubbeldam reageren zeer sceptisch op een nieuw plan van de gemeente Dordrecht voor nieuwe huisvesting. De gemeente wil de club verplaatsen naar een centrale plek op sportpark Schenkeldijk, maar de afgelopen twaalf jaar is dat niet gelukt. Telkens was er discussie over de verdeling van de kosten.

“Dit duurt allemaal veel te lang”, “diep triest hoe hier met sportclubs wordt omgegaan” en “als ik zo zou werken, had ik geen werk meer”, luiden de reacties. Arie in ’t Veld, voorzitter van de club, blijft diplomatiek. “We gaan eens goed naar die plannen kijken. Wat er ook gebeurt, als het maar snel gebeurt. Anders knappen we liever ons oude clubhuis op.” 

Eind vorig jaar eiste de gemeenteraad dat wethouder Marco Stam (Beter voor Dordt) vóór 1 maart met een nieuw plan zou komen. Dat ligt er nu, maar bevat maar liefst zes varianten. Nieuw in het plan is om korfbalvereniging Movado en Tafeltennisvereniging Dordrecht onder te brengen in Sporthal De Dijk, die de korfballers en tafeltennissers dan moeten delen met de volleyballers van Next Volley.

Lang werd uitgegaan van één nieuwe, gezamenlijke accommodatie voor Dubbeldam, Movado, dat weg moet van de Patersweg, en TTV Dordrecht, dat weg moet van sportpark Corridor. Dat plan blijkt nu 2,3 miljoen euro duurder dan de 5,5 miljoen euro, die de gemeenteraad beschikbaar stelde. Voorzitter Arie in’t Veld van Dubbeldam twijfelt echter opnieuw aan de cijfers.

“Daar moet nog eens kritisch naar gekeken worden. De bouwkosten zijn veel hoger dan een paar jaar geleden”. Wethouder Stam zegt echter dat daarmee rekening gehouden is. Dubbeldam zou in het nieuwe plan dus een weer een eigen accommodatie krijgen. “En natuurlijk moet de club daar zelf aan meebetalen”, zegt Stam. “Dat is altijd de bedoeling geweest”.

Hoeveel de clubs moeten bijpassen is niet duidelijk. Daarom gaat Stam met de clubs een haalbaarheidsonderzoek doen. Dat moet voor de komende zomer zijn afgerond.

Bron: RTV Dordrecht