Dat DFC A1 opnieuw verlies (1-5) leed tegen een klas lager acterende ploeg was niet alleen een nare verrassing. Het was deels ook onnodig gezien de wijze waarop de te ruim uitgevallen nederlaag woensdagavond tot stand kwam. Tegenstander Dubbeldam A1 gaf vooral na rust een stevig lesje effectief afronden op basis van slordigheden bij de tegenpartij.

 

Scherpschutters bij Dubbeldam waren Patrick de Kievit en Sjors Volder die zich met respectievelijk 3 en 2 goals ijzersterk kandideerden voor de topscorers-prijs van het populaire toernooi om de Dordt Centraal Jeugdbokaal.

 

Dubbeldam staat in de eerste klas bovenaan met evenveel verliespunten als Groote Lindt dat vorige week de Jeugdbokaal-tegenstander was van hoofdklasser DFC. De nederlaag tegen Groote Lindt (1-6) had voor DFC een waarschuwing moeten zijn om niet al te lichtvaardig over het treffen met Dubbeldam te denken. Dat deed de ploeg voor rust ook niet.

 

Defensief stak het deze keer redelijk in elkaar. Het Dubbeldamse overwicht leidde zodoende wel tot enige dreiging maar niet tot veel reële kansen. DFC stak op zijn beurt ook menigmaal de kop uit het raam waardoor Dubbeldam-keeper Daan Masson flink bij de les moest blijven. Hij kende de mazzel dat DFC door interne communicatiestoornissen een paar fraaie mogelijkheden liet liggen.

 

In de 35ste minuut besloot DFC´s beste man Lutfullah Kilic het in z´n eentje te proberen. Hij rondde zijn fraaie actie af met een diagonale onhoudbare inzet: 0-1. DFC leek op basis van die voorsprong het duel naar zich toe te trekken. Dubbeldam kwam nauwelijks nog tot behoorlijke aanvalsacties. Het kon slechts hopen op een misser bij de tegenpartij. En die bleef helaas voor DFC niet uit toen keeper Koen van Torenburg zich kort voor rust verkeek op een vrije trap van Patrick de Kievit (1-1).

 

Na de hervatting zette DFC druk en bracht het Dubbeldam enkele malen in verlegenheid. Ahman Dhondai had geen geluk bij het afronden van een doorbraak en Hikmet Uysal en Musti Aynihan vergaten even later af te spreken wie van hen uit kansrijke positie de bal tegen het net zou duwen. Dat laatste misverstand leidde tot een vlijmscherpe counter van Dubbeldam waaruit Sjors Volder de thuisploeg voor het eerst op voorsprong zette (2-1).

 

Voor DFC. dat bij een gelijkspel zich vrijwel zeker zou kwalificeren voor de achtste finales, restte weinig anders dan meer accent te leggen op de aanval waardoor Dubbeldam nieuwe counterkansen kreeg. Daarbij kreeg de thuisploeg onbedoeld assistentie van DFC dat organisatorisch enkele malen misgreep bij het pareren van de Dubbeldamse uitbraken. Dubbeldam kon zo in het vierde kwart van de wedstrijd eenvoudig uitlopen naar een overigens geflatteerde 5-1 eindstand via goals van opnieuw Patrick de Kievit (3-1 in de 22ste minuut en 5-1 in de 40ste) en Sjors Volder (4-1 in de 35ste).*Verslag Fred van Dongen*

 

Basis DFC A1: Koen van Torenburg, Davey Bakker (46m Leon Raaymakers), Jelle Cové (25m Wilson Dongo), Matthijs Jongeneel, Jonathan Dubbeldam, Hikmet Uysal, Lutfullah Kilic, Firat Kaynar, Askin Ciftci (63m Helder Dongo), Musti Aynihan, Ahman Dhondai.