Selecteer pagina

Dubbeldam 4 stunt tegen vlaggenschip van HZ’75

Dubbeldam 4 stunt tegen vlaggenschip van HZ’75

Deze week stond er een doordeweekse avondwedstrijd op het programma en tegen niemand minder dan het eerste elftal van HZ 75’. En bij zo’n topper hoort natuurlijk ook een veld waar ons sterrenensemble zich echt thuis voelt dus we mochten aantreden op het hoofdveld aan de schenkeldijk. De voorbereiding was weer prima. We hadden een aantal afwezige omdat de aftrap al om 18:45 gepland stond en onze mannen doordeweeks ook gewoon hard werken voor de baas en nog niet kunnen leven van een carrière in het voetbal. Gelukkig waren onze vaste invalkrachten Frankie, Valentino en Kevin weer van de partij, en ook Mark, die voor het eerst mocht proeven aan het tactische spel van Dubbeldam 4. En last but not least was ook good old Sweetieman bereid gevonden om plaats te nemen onder de lat. Laatst genoemde vertoond zoals jullie wel weten zijn kunstjes normaliter onder de lat bij het 3e elftal van Dubbeldam.

Ook hadden we vandaag een bijzondere scheidsrechter. Niemand minder dan Andeloss bij de meeste in de omgeving drechtsteden en Noord-Brabant beter bekend als Ralph van Andel van Facebook was bereid gevonden om deze wedstrijd in goede banen te leiden. 

De volgende 11 mannen werden door interim Trainert/Spelert Tanktop Mike het veld in gestuurd:

Sweetieman op de goal.

Adje, Damaru, Tanktop mike en Turbo Tijn in de verdedigende linie.

MMA Boy rechtshalf, Axeltie en Gigssie centraal en Skreutem op Links.

Kevin en Koster in de spits.

De wedstrijd begon ietwat slordig maar al snel kregen wij de meeste grip op de wedstrijd. Tot echte kansen leidde het nog niet maar als we op dezelfde voet door gingen dan zouden die er zeker wel komen. We kwamen dan ook niet veel later om een 1-0 voorsprong. Kevin gaf de bal goed door op Koster die de bal nog net langs de keeper kon tikken maar helaas op de paal belandde. Door de paniek in de verdediging van HZ’75 kwam de bal aan de rechterkant bij Adje terecht. Die zag de keeper iets te ver voor zijn doel staan en bedacht zich geen moment. Met het krijt van de zijlijn nog aan zijn schoenen schoot hij de bal vanaf een meter of 25 strak over de keeper in de verre kruising. Allemaal precies zoals hij dat bedoeld had natuurlijk! De rest van de eerste helft ging een beetje door zoals het voor het doelpunt was. HZ’75 werd niet echt gevaarlijk en Dubbeldan wist niet meer tot echte kansen te komen.

In de rust besloot Tanktop Mike de boel even op scherp te zetten. De mannen die ons uit de brand hielpen deze avond moesten natuurlijk ook allemaal gewoon minuten maken. Mike deed zijn zegje, besloot dat het prima was, en verliet daarna gelijk de kleedkamer.

De tweede helft was een stuk minder aantrekkelijk als de 1e helft. We kwamen minder aan voetballen toe maar wisten toch de 2-0 te maken. Na een snelle uitbraak gaf MMA Boy de bal mee aan Koster die beheerst met buitenkantje rechts de bal in de verre hoek wist te schieten. Zijn eerste doelpunt na de winterstop, die zoals jullie weten alweer een tijdje geleden was, dus dat beloofd nog wat voor de rest van het seizoen! De rest van de wedstrijd ging de vermoeidheid ons toch parten spelen. Een hele dag werken en dan gelijk door om 90 minuten achter een bal aan te rennen gaat niet in de koude kleren zitten. Voor de mensen die de 2e helft van Ajax tegen Tottenham gekeken hebben gisteren hebben dan ook gelijk een visueel plaatje van hoe onze tweede helft verliep. Het was vooral tegenhouden. En dat is iets wat onze verdediging vandaag sowieso goed deed. Het stond ondanks de wisselingen in de verdediging op 1 momentje na als een huis deze avond. Chapeau!