Selecteer pagina

Dubbeldam 3 zet zegereeks voort op kunstgras

DD3-wedstrijdverslagen-2022-2023 | 0 Reacties

Na wederom een weekje vrij moesten de gigantjes van Dubbeldam 3 deze week weer eens thuis opdraven. Na de overwinning op laagvlieger JEKA stond er deze week een lastige pot op het programma namelijk tegen Internos 4. Een aantal seizoenen geleden hadden we hier al eens tegen gespeeld en volgens de verslag-archieven hadden we destijds onnodig, onterecht en door eigen schuld verloren. Maar dat is eigenlijk de conclusie na iedere verliespartij. Dus dat zegt eigenlijk niet bijzonder veel. Afgelopen donderdag is er zelfs weer eens training afgewerkt. Grote man op deze training was Rick Klootwijk jr. Hij was ongekend fanatiek bezig en tekende ook aan voor de  “winnende” ondanks een Kamikaze actie van Arne von Wierden Alias de germaanse muur. 

 

Nu we het daar toch over hebben kunnen we gelijk even de afwezige doornemen. Te beginnen met onze Aarn. De duitse, rechtsbenige, linksback met kuiten als landingbanen was wederom een weekendje weg. Dit keer niet met zijn echte vrienden van VVGZ. Nee dit keer was het de beurt aan vrouw Jose om een heel weekend NEEEEE JOH aan te horen. En Tering bal. Of zou hij dat alleen doen waar wij bij zijn? Ik heb toch het idee dat Arne aan komt sliden naar een restaurant en op de menukaart geen Wiener Schnitzel ziet en dan keihard NEEEEE JOH roept. “Dit kan ik bevestigen,hij heeft al eens van de kinderboerderij een varkentje weggehaald en midden in de Plaza van het Vennebos dat beest staan slachten. Hij riep toen: Is dit nou zo moeilijk, chef??? Ja, wat doe je dan als vrouw? ‘probeert Jose uit te leggen. De deken van schaamte uitrollen. En er heel lang onder gaan zitten. De kinderen uitleggen dat Papa een beetje gek is. Het is soms lastig. Maar hij heeft ook zijn goede kanten hoor, echt waar!” besluit Jose. Hoe dan ook. Arne is er niet. 

Dan hebben we boezemvriendje van Arne onze DSB Sjoerdje Boutens nog. Ook hij lijkt een slechte voetbal periode te hebben. En dan doelen we niet op kwalitatief want dan had het 10 jaar geleden al klaar geweest. Nee, dan hebben we het over fitheid, aanwezigheid en zelfbeheersing. Voor dat laatste wil ik u graag doorverwijzen naar het verslag van Gastel uit. En over de eerste is vorige week al het een en ander gezegd. Maar de aanwezigheid is mede door blessures niet al te best. Normaliter is hij nog wel bereid een wijnproeverijtje in kleedkamer 4 mee te pikken maar niets van het alles. Sjoerdje had het ingenieuze idee om naar de Efteling af te reizen. Het was immer heerlijk weer. Even er lekker tussen uit. Lekker in zon park banjeren. Als hij net zo snel loopt als normaal op een zondag is hij niet verder gekomen dan de Fata Morgana vermoed ik. 

Nu bleek achteraf dat Sjoerd een missie had. En daarvoor naar de Efteling is gegaan. (zie foto) Het was namelijk Holle Bolle Gijs die Sjoerd had gevraagd een dagje in te vallen voor hem. Dit maal roepend BIER HIER en KAPSALON HIER ipv papier. Maar geen haan die daar naar kraait natuurlijk. “Dit doet hij ieder jaar weer, “zegt zijn vrouw die liever niet haar naam wil prijsgeven in het verslag. “Hij doet het thuis ook wel vaak hoor. Gaat hij door de wijk lopen en roept dan telkens BIER HIER BIER HIER”legt ze uit. En dan zijn er altijd wel een paar andere alcoholisten die hem een Schultenbrau toewerpen. Oke, keihard vanuit het raam, mikkend op zijn hoofd. Maar dat heeft Sjoerdje dan niet zo door, joh. Negatieve aandacht is ook aandacht, zegt hij dan altijd, legt zijn vrouw uit. “Het waren lange uurtjes ja! Normaal op zondag zit ik maar 80 tot 85 minuten op de bank. Nu moest ik 8 uur lang Holle Bolle Gijs vervangen. Dit is topsport. Maar al met al heb ik het goed gedaan. En eigenlijk bijna niemand had door dat het iemand anders was joh. Lijk er natuurlijk verdomd veel op!” aldus DSB. 

Maar oke genoeg over Sjoerd. Je moet ze ook niet belangrijker maken dan ze zijn. Daarom ook nog een mededeling. Soeteman was er niet. Statistisch gezien is dit niet meer noemenswaardig. Dit is dan ook het laatste was ik over Hesses met Spychische vormen heb gemeld. 

Ook stand-ins Stefan en Michel waren vandaag niet inzetbaar. Zij gingen met voormalig trainer Koentje Kampioentje en Waltertje Burgers een weekendje weg. Lekker even de bossen in. Fietsen, praten, kaartje leggen, biertje drinken, voetballen kijken. Eigenlijk gewoon even lekker ertussen uit. Het is je gegund Stefan. “Maar die band ben je kwijt, tering kneus!”begint Boy ineens te schreeuwen. “Ik heb dit gewoon ongekend goed ingevuld. Coaching, looplijnen, afronding. Op alle facettes was ik beter dan onze Stefan. Laat hem lekker de tyfus krijgen.” vervolgt Boy zijn ietwat boze verhaal. Ik ben die gozer al jaren zat. Altijd agressief. Altijd boos. Met zijn perfecte baardje. En altijd maar mensen uitschelden. Het is gewoon eens klaar. Sterker nog: je hebt best kans dat wanneer hij zondag weer naar de voetbal komt ik die blije peeneend gewoon vol op zijn muil stomp.” Aldus Boy. Het is een apart statement maar ook hiervoor moet ruimte zijn in het verslag. Hoor en wederhoor, Ook van onze nieuwkomers zoals Boyke. 

Gelukkig hadden we ook nog wat mensen die ons wilde helpen. Axel en DBB waren bereid om te ondersteunen en mee te doen met de wedstrijd. DBB hoefde gelukkig niet mee naar de Efteling en was zeer bereid om de schoenen van DSB op te vullen. Dan hoef je natuurlijk niet zo goed te spelen om toch complimentjes te krijgen.Das altijd lekker! Bedankt Beste Boutens. Als jij er niet was waren er alleen maar slechte Boutens geweest. “Das logisch” zou Cruijff gezegd hebben. 

Dan hebben we ook nog steeds een afwezige in de vorm van Waterhoofdje Kniedoetau. Tuurlijk, het zag er allemaal (na wat photoshop van Sandra) erg indrukwekkend uit en ongekend zielig natuurlijk dat hij op deze manier geblesseerd is geraakt. Maar het begint er nu toch verdomd veel op te lijken dat hij nu niet meer mag voetballen. Zoals gezegd allemaal erg zielig hoor maar dit heeft niks met blessures te maken. Dit is gewoon van uitstel komt afstel gedrag. Ook vader Maarten kan die beamen. “ZO begon het bij mij ook toen ik 36 was. Dus niks nieuws eigenlijk. En van de week zag ik hem nog sprintend door de straat gaan. Toen zijn vrouw achter hem aanzat. Dus van een blessure kan geen sprake zijn. Ik denk dat er meer aan de hand is. Heel eerlijk denk ik als vader zijnde niet dat we Rory ooit nog op een voetbalveld zullen terug zien”. Niet alleen slecht nieuws dus uit die hoek. We wachten het rustig af en zien wel op hij zondag weer aansluit. En als dat niet zo is kunnen wij inderdaad met elkaar de conclusie wel trekken. 

Dan is het nu hoogtijd voor de orde van de dag. De wedstrijd. Tegenstander van ongeveer vergelijkbaar niveau als wij. Wat ouder team. Die wel willen proberen te voetballen. Maar het niet meer zo goed kunnen en allemaal wat zwaarder, ouder en trager worden. Nou opzich voldoet deze analyse ook wel aan ons eigen sterrenteampje. Ofwel het kon een leuke pot worden. We starten in de volgende samenstelling: Patje in de goal. Adje, Jeroen, Wappie en Martin B achterin. Middenveld met Corne, Sven, Axel en Tak. En voorin Boy en Nick. 

Ja u leest het goed. Nick stelt zichzelf gewoon weer op. Na alle schandalige vertoningen durft hij het gewoon nog aan om zichzelf in de basis te formeren. “Teringlijaaah!” aldus Ome Cor. “Die jongen is niet goed bij zijn bovahkamah”vervolgt Ome Cor. Als ik zo slecht had geweest was ik allang gestopt joh, tyfusgek” legt Ome Cor uit. Ome Cor, natuurlijk vol op in de media geweest met zijn nieuwe film is nog steeds dezelfde Cockie uit de havuh. “Ik blijft gewoon me eigen, toch. Ik heb het ergste en meest trieste in mijn leven al meegemaakt joh. De geboorte van Nick. Daarna was eigenlijk iedere dag een beetje betah. Vooral toen die mongool het huis uit ging.” 

Hoe dan ook, we gaan beginnen met de wedstrijd. De eerste helft begon zoals altijd. En zoals de laatste 350 verslagen ook zeggen. Tegenstander ietsje beter. Iets meer de bal. En wij reageren daarop met wat counterachtig voetbal hopend op een ingeving van SleepieSven. Gokinho was vandaag helaas afwezig. Hij had teveel last nog van de blessure van zijn hamstring. Nu bleek dat hij de afgelopen weken met veterstrikken ook een paar keer met zijn gokkie in zijn knie had zitten porren ook dat wat last opleverde. Zoveeeeeel last zelfs dat Gokinho de weg naar de Schekeldijk niet wist te vinden afgelopen zondag. Maar hier ga ik natuurlijk geen waardeoordeel over vellen. En ik ga daar verder ook geen aandacht aan besteden. Maar feit is: Jeff was er niet. Niet als speler. Niet als supporter. Niet als steun. Gewoon niet. 

De eerste helft stond bol van verassingen. Jeroentje, thuis natuurlijk altijd gekleineerd en gepest door de vrouwen aldaar, had weer (na het Griekse paal incident) suicidale neigingen en wilde zograag KO gaan dat hij head-first schwalbes gaan inzetten met hoofsletsel tot gevolg. Tak kreeg een handje vol kansen en wist ze stuk voor stuk om zeep te helpen door ongekend slecht afronding. Nu is dat laatste niet zo verrassend. En het aller opvallendste was de goal van Boy. Geen kansen gehad nog tot op dat moment. Een keer diepgestuurd en onze Boy bewaard zijn rust en rond koelbloedig af. “Die band geeft mij vertrouwen. En het feit dat Stefan er niet is. Geeft mij ook veel vertrouwen. Wat een LUL is dat toch!!” begint ons Boyke wederom over Stefan. 

In de rust keken we terug op een op zich prima eerste helft waarin we veel kansen kregen en weinig weggaven. Dus prima tot nu toe. Niels was inmiddels al ingevallen voor Jeroentje kopt een schoentje. En in de rust hielden we topinvallers als DBB, Djeppie en Rick Jr de vierde nog even achter de hand. We keken eerst even aan hoe het verder ging en hoopte op een snelle 2-0. 

Helaas bleek dit niet een reeele gedachte te zijn en liepen we vrij snel tegen een zeperd aan in de vorm van een tegengoal. Niks aan de hand natuurlijk. Al werd het spel wel steeds rommeliger en minder scherp. Maar we hadden nog wel de beste kansen en meeste dreiging. Helaas telkens net niet. Net niet de juiste keus of net niet naar de juiste pion. Na een kwartier moest de moe gestreden Martin eruit en kwam Jespertje erin. Op linksback. Dit bleek een gouden zet. 

Voor Internos dan tenminste. Jespertje. Het is een goed ventje. Altijd ontzettend positief. Vriendelijk. Sociaal. Maar het voetballen zit er eigenlijk niet meer in. De Daley Blind van Dubbeldam 3. Iedereen weet heus wel dat hij het ooit kon. Maar het zit er gewoon niet meer in. Iedereen heeft het door. Behalve… juist behalve het lijdend voorwerp zelf. Na 3 ballen met mach 3 over de zij en achterlijn te hebben gepeerd kwam Jesper tot ook tot de conlcusie dat hij er niet lekker inzat. Nog een aantal “steekpassjes” eindigde op het hoofdveld, de Zuidendijk en het dak van de kantine. Maar oh oh oh wat kan die jongen gamen he!!! Ohja hoor en wederhoor. Jespertje:”lk had hele koude voetjes. En als Jespertje koude voetjes heeft kan hij eigelijk niet functioneren. Jespertje heeft best snel kou. Dat is heel stom. En heus niet leuk. Dus dat is de reden voor mij 21 kansloze kutballen. De teentjes. Koud. Ijs en ijskoud waren ze. Dus dat.”aldus Jespertje. 

Gelukkig kwam er toch nog een redding. Twee eigenlijk. DBB kwam in het veld voor Nick. En dan is iedereen blij. Zolang Nick er maar uit gaat. Ik denk eerlijk gezegd dat als Adolf Hitler erin komt voor Nick hij nog groot applaus krijgt. Mensen willen gewoon heel graag van Nick af. En ook Boy mocht de warme douche opzoeken en werd afgelost door Rick. DBB viel natuurlijk weer foutloos in Doorkoppen, kaatsen, passjes, gevaar stichten. Alles wat je van DBB verwacht. Maar onze Rick kwam er dus ook in. Ooit een genadigd speler. Met gif, snelheid, acties, goal en dreiging. De man die nu in de spits stond heeft die Rick vermoedelijk opgegeten. Een kaats eindigde terug in onze eigen 16. Een sprintduel verloor hij van een man van 210 KG en een actie eindigde in een ongeplande splagaat met knieletsel tot gevolg. Maareh Rick, leuk dat je er bij bent! We love u long time! 

Gelukkig had Sven iets daarvoor de score op magische wijze tot 2-1 gebracht. SleepieSven had al een paar kansjes gehad maar nu was het toch echt raak. De meest moeilijke kans tot nog toe schoot hij feiloos in de verre hoek. Heerlijke treffer. En een bevrijding voor het team. Die hierdoor de zege over de eindstreep wisten te trekken. Een lekkere 3 punter! 

Genieten natuurlijk! 

Helaas zonder Jeffrey Stam. Had ik al gemeld dat hij er niet was? Over er niet zijn gesproken. Ook heb ik van 20 bronnen en zeer sterkte off the record insiders vernomen dat Ries van A wederom veel en veel te laat was. Het begint onderhand schrijnend te worden. Nog even en Ome Cor begint op de deur te kloppen als voorzitter van de supportersvereniging Dubbeldam 3. “Dan moet wel Nick uit het team. Anders doe ik helemaal niks!”aldus Ome Cor. 

Komende zondag spelen we weer eens uit. Uit bij Madese Boys. Komt gerust kijken. Maar doe het ook vooral niet. Dat laatste is wellicht beter. Maar als je echt thuis niks leuks hebt en gepest wordt mag je natuurlijk altijd komen. Tot zondag Jeroen en Weyden. En andere supporters! 

Voor nu een hele fijne WK week en tot zondag! 

Perschef DD3

Related Articles