Selecteer pagina

Dubbeldam 3 wint titanenstrijd

Dubbeldam 3 wint titanenstrijd

Het is weer zondag. Dus matchday. En wat voor match. Een onvervalste topper stond er op het programma voor onze helden van Dubbeldam 3. De tegenstander van vandaag was Jeka 10(!!) Puur afgaand op het team zou je zeggen dat is een makkie. Maar niets is minder waar. De tegenstander uit Breda had ook nog niets verloren deze competitie. Dus echt een ploeg om rekening mee te houden dus. Het scheen wel een ouder team te zijn. Nog ouder dan ons…dus dat beloofde wat… 

Nog maar amper bijgekomen van de knotsgekke partij van vorige met 12 doelpunten waarvan zeker 10 niet hadden mogen vallen moesten we vandaag alweer aantreden. Een onvervalste kraker stond er op het programma. JEKA 10 met als keeper Sjoerd Mossou (Journalist AD en studio sport)  kwam op bezoek en wilde niets liever dan ons verslaan en zo de koppositite overnemen van ons. Maar we waren zo goed als compleet vandaag dus waren zeer strijdlustig om dit varkentje te wassen. 

paul PluijmertWe waren zo goed als compleet vandaag. Helaas kreeg deze nacht/ochtend nog wel een gitzwart randje. Rory Willemstijn liet dan ook de wedstrijd aan zich voorbij gaan. Zoals de meeste wel weten was Rory een zeer goede bekende van de zaterdagnacht neergestoken Paul Pluijmert. Dit ongekend schokkende nieuws sloeg bij iedereen in als een bom maar toch zeker voor Rory ook die jarenlang bij de familie over de vloer kwam en om is gegaan met hem(toen als zwager). Wij wensen dan ook Rory en natuurlijk de familie en vrienden alle kracht en sterkte toe om dit extreme verlies te verwerken. Zie ook: Rory Willemstijn eert Paul Pluijmert in de Kuip

Verder waren er weinig afwezige te melden. Alleen Jeroen was nog geblesseerd van zijn geweldige partij van vorige week en begon dan ook vandaag op de bank. Ook de Gnoe was nog licht geblesseerd en koos ervoor om op de bank beginnen. Hij was uiteraard wel inzetbaar als de ploeg een balvaste spits nodig zou hebben. We begonnen dan ook in de volgende opstelling: 

Soeteman op doel, Jesper, Stolkie, Wappie, en Dick. Middenveld bestond uit Tak, Robert, Jeff, Michel en Stefan en in de spits stond Nick geposteerd.  Op de bank dus Jeroen, Wols en Ferdy. 

De wedstrijd begon wat later omdat de verwarring nogal groot leek qua shirts. “Dat heb ik nou iedere week,” aldus Stefan. “ Nou we kunnen we andere shirts aantrekken maar ik speel de bal gewoon lekker naar de tegenstander hoor zodat ik weer lekker kan rennen en de bal weer kan afpakken” vulde hij zichzelf aan.  Ook Jeff snapte niet helemaal dat hier problemen over waren. “Gewoon lekker dribbelen, kappen, draaien en lopen met de bal. Dan maakt het toch niks uit wie welke shirts aan heeft” zegt gokinho”. “Overspelen is zooooo 2017. “ aldus Gokinho. 

De wedstrijd begon en we kwamen er al snel achter dat dit een ploeg is die we niet zo maar even  over de knie gaan leggen.  Ze wisten elkaar heel makkelijk te vinden en combineerde er lustig op los. Een berg routine en een aantal goede spelers maakte het een sterk elftal. En zo hadden wij het eerste half uur vrij weinig te vertellen maar hadden zij ook nauwelijks kansen.  Jesper is de laatste tijd de man in vorm en het verlengstuk van de trainer geworden. Ook vandaag speelde die weer fantastisch. Hij deed eigenlijk alles goed. Inspeelpasses, looplijnen, kopballen, man uitschakelen, coachen, ingooien, corrigeren, slidings maken. Het waren 3 geweldige minuten. Want zolang heeft het optreden van Jankovic geduurd deze wedstrijd. Tijdens een van zijn fantastische acties schoot het acuut in de hamstringggggg van Jankovic. En helaas, u raadt het misschien al, Jespertje kon niet verder. De pijn overheerste en zo kon hij niet verder. Een fikse aderlating voor de ploeg. En dat is tweeledig. Want EN Jesper moest eruit, maar ook moest Jeroen er dus in. Dubbele pech dus voor Dubbeldam 3. 

Het was voor een objectief supporter waarschijnlijk niet om aan te gluren. Nou hebben wij ook geen objectieve supporters. Dat scheelt. Zelfs de scheidsrechter neigde meer voor Jeka te zijn dan voor Dubbeldam dus de objectiviteit was ver te zoeken. Een aantal kansjes voor ons werden helaas niet benut en zodoende bleef het een ongekend lastige tegenstander. De grootste kans was voor Michel. Maar zoals het hele jaar al is Michel niet heel scherp voor de goal. Hij ging alleen op de keeper af maar mikte net aan de verkeerde kant van de paal. Helaas. 

Niet veel later werd Nick aangespeeld in de 16 en kapte zijn tegenstander uit en werd op onorthodoxe wijze naar de grond gewerkt door de toch al vrij lompe verdediger van JEKA. De scheids leek even naar de stip te wijzen. Maar de vlagger van Jeka stond met de vlag omhoog en leek zich ermee te willen bemoeien. Normaal gesproken wordt dat genegeerd door de scheidsrechter maar helaas had de scheids van zondag de behoefte wel om de mening te horen van de vlagger van Jeka. Bizar genoeg was de man van mening dat Nick buiten de 16 werd geraakt. Je verwacht het niet van de vlagger van de tegenpartij. De scheids had wellicht verwacht te kunnen terugvallen op een VAR. Maar de vlagger van Jeka die toch al een aantal dubieuze beslissingen had genomen werd dus als GAR (Gepen Assistant Referee) gebruikt. Helaas liet de scheidsrechter zich ompraten door een man met een hele vreemde zonnebril. Het zij zo. Vrije trap. Normaal een wapen. Maar Nick zag nog sterretjes van de avond er voor dus schoot de bal vrij kansloos in de muur.  Niet veel later haalde hij ook nog even zijn gram en schoffelde de tegenstander op identieke wijze als bij hem gebeurde naar de grond. Dat is eigenlijk het enige wat Nick geraakt heeft de eerste 45 minuten. 

Hij liet zich dan ook wisselen in de rust voor de Gnoe. De Gnoe was volgens ivoorzitter Nick hetgeen deze ploeg nodig had en bleef zodoende zelf achter in de kleedkamer. “ Ik kon helaas niet brengen wat ik normaal wel breng” knaagde Nick. “ Dan moet je gewoon alle tanden op een rijtje zetten en kiezen voor Dennis.”waren de wijze woorden van Ceta. 

De tweede helft was een heel ander spelbeeld zichtbaar. Wij waren nu duidelijk de betere ploeg en hadden het beste van het spel. De Gnoe had het flink op de heupen. En kreeg ook aardig wat tikjes te verwerken van de robuuste verdedigers van jeka die zichtbaar geen grip hadden op Dennis . Helaas ging het allemaal wat te snel voor de mannen achterin en was schoppen de enige remedie om Dennis af te stoppen. Dennis zei hier uiteraard niks van en speelde lekker zijn eigen wedstrijd en stond boven dit gemene spel. Dennisje ten voeten uit eigenlijk. Ook Jeffrey en Michel kregen meer grip en maakte meer acties. En Stefan werkte weer als een paard om 3 verkeerde ballen op Dennis te geven. Jammer, Stefan, Jammer! “ waren de woorden van Dennis. “ Tuurlijk is dat jammer. Maar ik zou daar nooit boos om worden. Die jongen werkt altijd keihard. Dan kan je wel eens een verkeerd passje geven. Alleen jammer dat het 5 keer op rij gebeurde.Jammer, heel jammer. Had ik al gezegd dat het jammer was? “aldus Dennis. Er komen meer kansen voor Dubbeldam en de druk op hun doel neemt toe en het spel wordt ook beter. Helaas kwamen de kansen ook bij de verkeerde mensen terecht. Zo kreeg Tak een kopkans. En als je iets niet wilt is het Tak die een kopkans krijgt. Dan is de kans net zo groot als wanneer Stefan een kans krijgt. 0.000001 % dus. De kans dat je wordt geraakt door een UFO is waarschijnlijk groter. En ja hoor, Tak ging naar de bal toe als een aangereden pasgeboren gehandicapt lammetje en miste de bal volledig. Jammer zou Dennis zeggen. En iets ervoor had Tak ook al een andere kans vakkundig om zeep geholpen. Het was dus zaak om andere mensen voor de doel te krijgen. 

De tijd begon ook te dringen. Het was inmiddels nog maar een kwartier spelen toen Michel op rechts op karakter een duel wist te winnen en de bal afpakte van een van de verdedigers die zichbaar vermoeid waren geworden. Michel speelde de bal; naar Tak die de verdediger door de benen speelde en dacht door te lopen en de trekker over te halen. Echter Gokinho had Tak al prutswerk zien afleveren de minuten ervoor en stak hier met zijn gok even een stokje voor. Hij nam de bal over en schoot beheerst de bal tegen de touwen. Terecht wel gezien het spelbeeld de tweede helft. Lekkere 1-0 zo vlak voor tijd. Er kwam nu meer en meer ruimte. Helaas was het geluk ook  niet aan onze zijde en ging de 2-0 er maar niet in. Een miscommunicatie tussen Jeroen en Tak zorgde er nog bijna voor dat Jeka de 1-1 binnen kon tikken. Jeroen had blijkbaar niet gehoord dat Tak TAKKKKKKKK riep toen hij wilde uitverdedigen en liep vakkundig in de weg waardoor Jeka de bal kon overnemen maar gelukkig schoot de spits de bal naast. 

Achterin werden de duels gewonnen en alle hoge ballen werden gewonnen en zodoende gaven we weinig weg. Stolk klapte ook als een jonge god de duels in en naar het schijnt liggen er langs de zijlijn nog 2 tanden en een stukje schouderblad van de tegenstander toen hij het duel aanging. Grote klasse Stolk. Er werd gestreden als leeuwen. Wel leeuwen met een beperkte conditie en snelheid maar wel leeuwen met een Dubbeldam hart. Langs de kant was de spanning ook om te snijden. En moest Johan BeulBruijstens nog een paar keer worden tegengehouden door VriendjeVisscher anders was die zeker het veld ingevloegen met alles risico’s van dien. “ Ik word morgen 49 maar dat zegt niks hoor, ik sloop ze nog allemaal” waren de liefkozende woorden van Johan. “No show Johan gaat voor niemand opzij. VOOR NIEMAND HOOR JE ME” vervolgde Johan een tikje opgefokt zijn relaas.

Niet veel later werd nog tweemaal de lat getroffen en zodoende bleef het bij de 1-0. En zodoende wisten de helden van weleer de 3 punten over de streep te trekken. Een lekkere overwinning.  Op karakter en ook met best aardig voetbal de tweede helft werden de mannen van Jeka naar huis gestuurd met een kater. Het was een heerlijke pot voetbal waar alles in zat. Volgende week moeten we thuis tegen IFC. Dan hebben we wederom alle steun nodig van jullie geweldige supporters die zondag ook weer in grote getalen aanwezig waren. Bedankt vrienden van Dubbeldam 3 voor de steun en tot komende zondag!! 

Dubbeldam 3

Danny Soeteman Keeper
Jesper de Bruyn Verdediger
Patrick Stolk Verdediger
Ferdy Overduin Middenvelder
Michel Nainggolan Aanvaller
Dennis Wols Aanvaller
Nick Willemstijn Middenvelder
Robert Schellenbach Middenvelder
Rory Willemstijn Middenvelder
Stefan de Meyer Middenvelder
Jeffrey Stam Middenvelder
Erik Jan Tak Middenvelder
Reinier Wapperom Verdediger
Jeroen Burgers Verdediger
  1

JEKA 10