Selecteer pagina

Dubbeldam 3 wint doelpuntrijke derby

Er is natuurlijk veel nagepraat en geschreven over de afgelopen weken. Twee keer verloren met 4-3. De teleurstelling was merkbaar. De koppies hingen flink na beneden na afgelopen zondag. SC Gastel was ons de baas geweest in eigen huis. Niet alleen is verliezen natuurlijk. Maar tegen FC Engnek verliezen is extra zuur. Deze week stond dus ook in het teken van herstel. Rehabilitatie. De gokjes weer dezelfde kant op krijgen. We moesten flink aan de bak want op het programma stond de onvervalste derby tegen GSC…

Thuis hadden we verloren van GSC dus we wisten wat ons te doen stond. In de thuiswedstrijd was uw trouwe verslaggever destijds even afwezig wegens ziekte (Lees: Thunderdome). Het enige verslag wat u dit seizoen heeft moeten missen dus ook u weet verdomd weinig van deze tegenstander. Behalve dan dat het een interlandje is en dat we thuis met 6-3 verloren hadden. 

Het was wederom geen ideale voorbereiding op de wedstrijd want slecht een handjevol mensen hadden zich aangemeld voor de training dus er was geen training. Iets wat sommige mensen opzich best kunnen gebruiken. Het vet druipt nog net niet van de kin af maar veel schelen doet het niet. Het schijnt wel dat Sjoerd lange wandeltochten maakt en Patje weer flink wat stappen heeft gemaakt van het Peerdt naar de Kazerne en weer terug. Heeft hij toch weer een calorietje of 200 verbrand. Oke vermoedelijk heeft hij er ook 7800 calorietjes ingegooid. Maar alle beetjes helpen. 

Van een aantal spelers ontbreekt nog steeds ieder spoor. Zo is er van onze Pietertje Prada nog steeds geen enkel teken van leven. De mensen beginnen zich nu toch echt zorgen te maken. De ooit zo bevlogen voetballende bulldog is momenteel zo mak als een lammetje. En zelfs vlaggen zit er dus niet meer in. We willen dan vanaf deze plek ook graag oproepen om je kleding in te leveren. We hebben het een aantal maanden aangekeken maar helaas blijkt dat de roem van in een sterrenteam spelen je toch te veel geworden is. En je helaas onder de druk bezweken bent. “Het begon onschuldig met meevlaggen bij de televisie”, vertelt zijn vriendin. Maar dat werd ook steeds gekker. Gillend voor de tv: “Niels loop nou eens door!! Niet kappen, Wappie en Grijze tering dakduif kom nou eens op” waren de woorden van Pietertje. Maar het werd veel gekker. Hij rende ook in de Wilgenwende op wildevreemde mensen af en vlak voor hun gooide hij de vlag in de lucht en riep: OFFSIDE! Of in het winkelcentrum bij de C&A liep hij als een bezeten te wapper tijdens vlaggetjesweek. “Er is maar een echte vlagger en dat is gvd Dun BULLDOG jongeee” riep Pietertje dan. Nee het is maar beter dat hij stopt” sluit zijn betere helft af. 

Ook van Roccotje is er weinig meer gezien. Althans niet in real life. Maar de beste man is een nieuwe weg ingeslagen. Hij gaat oudere broer George Clooney achterna en wil acteur worden. De eerste tekenen zijn al zichtbaar op internet. Waarin hij acteert dat hij van een ladder gevallen is. Nu heeft Roccotje zo’n beetje alles in zijn leven al een gebroken dus kan wel putten uit eigen werk zullen we maar zeggen. Maar grote kans dat we hem nooit meer zien op Dubbeldam. “Nee, hij richt zich echt helemaal op Hollywood nu. Pauper volk wat bij Dubbeldam rondloopt is niet meer zijn doelgroep,” aldus zijn druifje Annie. 

Boezemvriend Errory heeft ook na zijn laatste optreden maar besloten voor eens en voor altijd de schoenen aan de wilgen te hangen. Het is niet meer verantwoord om nog verder door te gaan. Het zou levens kunnen ruïneren. Niet alleen zijn eigen leven natuurlijk maar vooral ook van de tegenstander. En niet te vergeten de rest van zijn familie. Nu gunnen we Cor en Connie natuurlijk het beste maar broer Nick is inmiddels door de hele wereld gehaat. “Met die gozer wil ik niet meer samenspelen joh. Dat kan ik gewoon niet meer serieus nemen. En je neemt dat gevoel toch mee naar de wedstrijd. Nee het is beter zo. Ik ga mij volledig richten op bodybuilden. Zoals iedereen weet ben ik bizar sterk en heb ik eigenlijk nooit pijn. Hier moet ik gewoon meer mee doen. Over een paar maanden barst ik uit elkaar en wordt ik een groter speler in het Body builden. Wacht maar”, aldus Errory. Dan heb ik geen heftruck meer nodig en los ik die vrachtwagentjes gewoon met mijn blote mannenklauwen, snappie! “ sluit Rory af.  

Ook moesten we het vandaag stellen zonder Boy. Hij wil geen risico’s nemen. Hij heeft vorige week immers al gescoord. “Ik moet wel gewoon mijn gemiddelde van 1 doelpunt uit 40 wedstrijden houden natuurlijk. Daarom kan ik beter de komende weken gewoon lekker thuis blijven. We zien volgend seizoen wel weer verder joh. Bovendien stelt Nick mij geen rechtsback op. En iedereen weet dat daar mijn roots liggen en ik daar ook het best tot mijn recht kom. Nee ik ben wel ff klaar met dat tyfusvoetbal” legt Boy uit. Bovendien werk ik ook graag op zondag en ben ik dol op de IKEA en Intratuin”. 

Dan hebben we ook nog probleem geval en enfent terrible Enzotje van den Gepenberg. Vorige week natuurlijk het allerslechtste van zichzelf laten zien. Niet komen opdagen. Het team in de steek laten. En dat alles door een kater. Dat is eigenlijk gewoon einde carrière. Zeker als je in een team zit vol sterren kan je dit soort malle fratsen niet veroorloven. Maar zoals wel vaker heeft Nicksnut weer alles zelf besloten. Daar waar de selectie twijfelde tussen kruizigen op het damplein of ophangen op het Bagijnhof nam Nick het heft weer in zijn eigen handen. Vroeger had hij nog wel overwicht (nu alleen overgewicht) en nam hij soms waar nodig keiharde beslissingen. Maar sinds hij katten heeft is het een ongekende relnicht van de bovenste plank geworden. Een Lafaard. Een engnek en een datalek. Hij heeft dus in zijn eigen poliohagje besloten dat Enzo wel gewoon mag terugkomen. Als hij maar een helfie vlagt en een kratje bier neerzet. Ongekend. Na zulk wangedrag er zo makkelijk van af komen. En dat beslist onze GepenBever gewoon even in zijn eentje. Nee ook hier over is het laatste woord niet gezegd. Nicksnut was al niet serieus te nemen maar de geloofwaardigheid is nu echt weg. 

We hebben dan ook besloten om met ons team een stemming te gaan doen. We zouden het zeer waarderen als jullie als volgers en fans van ons team dan ook willen reageren op de volgende stelling: 

Nick zijn tijd is voorbij het is tijd voor vers bloed 

Nick mag blijven. Hij is al zo zielig en gehaat. Gun hen nog wel zijn zelfbenoemde macht. 

Stemmen kan via www.vvdubbeldam.nl of app Weg met de Bever naar 9292

Alvast dank voor uw moeite! 

Overigens ben ik door bepaalde mensen benaderd om niets meer over Jespertje te schrijven. Hij zou wel erg raar en gek gedrag hebben vertoond. Ook door hem zelf ben ik meerdere malen benaderd om hem maar eens te skippen. Ik heb hier natuurlijk echt wel over nagedacht. Maar na een seconde of 6 wist ik al wel dat Jespertje zeker even de revue zou passeren dit verslag. Hij was overigens wel aanwezig bij de wedstrijd. Maar veelal negatief en scheldend. En behoorlijk raar gedrag vertonend. Althans ik vind in de foetushouding in het hoekje van de dug out en roepen IK WIL ER NIET IN, IK WIL ER NIET IN best vreemd gedrag. Dat hij vervolgens onschuldige kindjes die de bal af en toe tegen de dugout schoten dan achterna ging met een lasergun en komkommer was ook vrij apart. Nee we kunnen stellen dat Jespertje nog niet de oude is. Maar ik had beloofd niet teveel te schrijven dus dat doe ik dan ook niet. Een ieder die toch graag met Jespertje even wil kletsen. Hij zit vaak in de ochtend in het park te schelden op voorbijgangers en onschuldige dieren. Ga er gerust eens nazitten en sla een arm om hem heen. 

Dan even over na de orde van de dag: matchday. We waren verre van compleet. Maar gelukkig hadden we nog de beschikking over Edje Kadetje alias “Kartel-hu-Edje dan is het..” Ook Michel was weer bereid gevonden zijn verrote schoenen uit het vet te halen en vast te plakken met ductape, normaal tape, seconde lijm en de gel van Corne. Vooral dat laatste leek een uitstekende oplossing. 

We verzamelde vandaag in de kantine van GSC. De sfeer zat er lekker in. 4 bejaarde en 14 gepen (wij dus) namen een bakje slootkoffie en sommige jongens trakteerde zichzelf op een AA-tje. Niels kwam ook nog even binnen gezet. Hij beledigde 4 man. Sloeg er nog 2 en ging toen naar de kleedkamer. Dit leek voor Nicksnut genoeg info. Hij besloot Niels maar op bankje te zetten. Nielsje leek nog een tikje hinder te ondervinden van de versnaperingen van de avond ervoor. 

Ook ondergetekende was niet geheel okselfris want er was dit weekend een (zeer geslaagd overigens) Jeugdkamp geweest en daarin was ik begelijder. Weinig slaap. Veel kinderen. Het lijkt geen combinatie als je erg veel behoefte hebt aan energie en de wil om te leven. Maar voor deze wedstrijd kwam ik natuurlijk graag teruggereden. 

Ok nu echt over naar de wedstrijd. Enzo was dus vlagger. Niels zat dus op de bank. Samen met Nick. 

Patje in de goal, Adje, Jeroen, Wappie en Arne. Edje, Tak, Corne en Sven. En voorin Michel en Sjoerd. 

De tegenstander zag er best fit uit en snel. De scheidsrechter leek ook net iets te fanatiek voor dit niveau maar dat mocht de pret niet drukken. De eerste helft stond wederom (ja het is herhaling van de afgelopen 200 verslagen) in het teken van veel balverlies en domme keuzes. De slaap leek Tak toch behoorlijk dwars te zitten want hij leek de ballen wel erg graag af te willen pakken want hij gaf ze het liefst aan een GSC speler. Nu stond ik hier niet alleen in. Maar het was dus erg rommelig. Ook Patje leek nog even te moeten wennen aan de bal. Een rollend ding. Dat is Patje niet gewend. Die bitterballen en gehaktballen liggen altijd gewoon stil op die schaal voor hem. Je zag dat hij hier even aan moest wennen. 

De 1-0 lag er dan ook al snel in. Slap verdedigen en niet ingrijpen waren de grootste boosdoenders. Hert spel sukkelde door. Balverlies. Nog meer balverlies. Blundertje van patje. Nog meer balverlies. We kwamen er ook wel uit via Michel en Sven. Een ook de zijkanten met Spatify en Mexicano hadden wel wat diepgang. Maar tot echte kansen kwam het nauwelijks. Gelukkig kregen we via Michel nog wel een penalty mee die zeer koelbloedig werd afgerond door ex-spits Sjoerd Boutens. Die vervolgens wel door zijn hoeven zakte en in een scheut last kreeg van lies, kuit, knie, hamstring, buik en onderkin. Maar 1-1. 

Ook de 1-2 viel nog voor de rust. Via Michel. Sven kwam goed door na een … u raad het al: mooie sleepbeweging en bracht Sjoerd in stelling maar die miste net en de bal kwam voor de voeten van Michel en die haalde de trekker over: 1-2. Lekker! 

In de rust werden er nog wat wissels doorgevoerd. Sjoerd ging eruit door wat lichamelijke mankementen. En Nick kwam erin met wat lichamelijke mankementen. Wel zo eerlijk voor het wedstrijdbeeld. Hoeft de tegenstander zich ook niet aan te passen en komt iedereen lekker aan spelen toe. Enzo was er inmiddels ingekomen voor Cornetje die moest gaan vlaggen bij het eerste. Hij moest onze oud speler Stolk assisteren. Stolk? Hoor ik u denken. Ja u weet wel. Die jongen die ooit furore maakte in ons team maar nu assistent trainer is van Dubbeldam 1. Helaas nog geen punt gepakt maar dat geheel terzijde. 

Enzo weer erin. Het was een gok van Nick. Zou dit de trigger zijn van onze Adolf. Zou hij de juiste snaar geraakt hebben bij onze Bandiet. Bij onze verrader. Bij de man van 30 in het lichaam van een 11 jarige. Zou het? Misschien had hij dit juist even nodig. Om weer zichzelf te vinden. EN weer belangrijk te worden voor het team. Wie weet? 

De 3-1 volgde vrij snel na rust trouwens door Michel. Het leek even goed te gaan maar hierna brak een periode aan waarin heel weinig goed ging en waarin GSC 3x (!!!) wist te scoren. Ofwel in no-time stond het 4-3 voor de thuisclub. En dan hebben ze ook nog een aantal kansen gemist. Het waren echt even compleet doldwaze slechte minuten van Dubbeldam. Zou het te maken hebben met het inbrengen van Enzo? Of juist van Nicksnut zelf? Of de combinatie van beiden supergepen? Zoveel vragen maar geen antwoorden. Ongekend. Maar feit blijft we staan 3-4 achter. En toen gebeurde het. Waar iedereen op hoopte maar Nick al had voorspeld. Enzo had door dat hij wat extra’s moest brengen en nam het team op sleeptouw. Hij besefte eindelijk wat er nodig was om een topspeler van DD3 te kunnen zijn. “Ja ik kreeg een boodschap van boven. Ik moest wat doen. Moest het nu laten zien anders was het echt einde carrière. Ik moest die knop omzetten en belangrijk zijn voor het team. Alleen dan kon ik mijzelf nog recht in de spiegel aankijken. 

En zo geschiedden. We kregen een penal door een goede actie van Enzo. En ja hoor Enzo zelf rondde deze mooi af. Een jongensboek in wording. Nee niet die van Rory, daar is al genoeg over geschreven (door hemzelf) een jongensboek zoals in de sterren staat geschreven. Enzo en zijn super rentree! Een kinderboek in wording. En lieve mensen, het wordt nog veel gekker. Enzo kreeg het nog meer op de peuterheupjes. Hij passeerde 2 man en kwam de 16 in en…. En….en…. Schoot de bal keurig in de verre hoek. Man man man wat een rentree. Hij weet weer wat lachen is. En hoe.  4-5 dus! 

Wat een verhaal. En om het allemaal nog mooier te maken scoorde onze Mexicaanse sterspelert ook nog de 4-6. Een koele schuiver in de verre hoek omdat de keeper naar voren kwam. Een bekeken schot van onze ouwe rot in het vak. Edje Kadetje! Verdomme wat een mooie middag. Alles klopte. Helaas ook Nicks hart maar buiten dat gewoon een topmiddag. 

Enzo was weer in genade aangenomen. En hij wilde meer. Hij had de wedstrijd doen kantelen. En dat verdiende meer dan dit. Daarom is hij maandag ook naar de Coolsingel gegaan en is hij, geheel terecht natuurlijk, ook gehuldigd op het bordes van de Coolsingel. (Zie foto). Het is een maandag om nooit te vergeten voor Enzotje. Tranen van geluk. Hij weet niet wat hij zeggen moet. “Ik kan maar een iemand bedanken en dat is Nick. Zonder hem had ik nu een touwtje op het bagijnhof gehangen. EN moet je kijken waar ik nu sta. Alleen maar door Nick. Ik ben hem eeuwig dankbaar. En zal dan ook voor altijd bij hem blijven spelen en nooit meer te laat komen,” Sluit Enzotje af.

Wat een dag. Wat een pot. Wat een ontknoping.
Zondag wacht nog een thuispot tegen Madese Boys. Zij zijn al kampioen inmiddels. Maar we gaan er vanuit dat zij hun sportieve plicht vervullen en gezellig naar de Schenkeldijk afreizen om de massale toestroom van de supporters weer te trakteren op een wedstrijd vol vertier en knotsgekke momenten. 

Tot zondag! 

VV Dubbeldam 3 perschef