Selecteer pagina

Dubbeldam 3 wint de allerbelangrijkste wedstrijd van het jaar

Dubbeldam 3 wint de allerbelangrijkste wedstrijd van het jaar

Afgelopen zondag stond de wedstrijd der wedstrijden weer op het programma. De klassieker der klassiekers. RCD-Dubbeldam. Voor deze wedstrijd hoef je niemand te motiveren. Niemand met een Dubbeldam-hart wil van RCD verliezen. De rivaliteit is nog altijd groot, al is het wel wat minder haat en nijd als vroeger. Maar niemand wil verliezen van engnekken als Werner Dielessen, Mark Vermey, William Luijten of Erik Smulders( ik weet dat jullie meelezen ;-))

Donderdag was er ongekend scherp getraind door een 8-tal helden dus er werd vol goede moed afgereisd naar de Reeweg oost. Eenmaal daar aangekomen zag jullie verslaggever dat ook Balr.Rory zijn tasje had meegenomen en zijn voornemen was ook om een Balrtje te gaan trappen. Heugelijk nieuws voor iedereen die van voetbal houdt. Zeker ook voor mama ConnY.”Tuurlijk, er speelt nog een kind van ons mee, maar bij BalrRory ziet alles er toch net wat aerodynamischer, beter, sneller, mooier en aantrekkelijker uit, we hebben niet voor niks een tweede gemaakt uiteindelijk, “ waren de verterende woorden van Nicks moeder.  Ook Cockie kon zich vinden in de verterende woorden van vrouwlief. “We zijn nou eenmaal gevoelsmensen,  vult hij zijn allessie aan. 

Nog meer goed nieuws voor een ieder die Dubbeldam 3 een warm hart toedraagt: Stefan de misser alias Lionel Missi aka Young Jesus was een weekendje weg. De supporters hoefde dus een weekendje geen mislukte acties, tientallen buitenspelvallen, onnodig balverlies, foute keuzes, veel te veel loopwerk te zien. Stefan was samen met zijn liefde in Brussel om te genieten van een rustig weekendje.  Wellicht een tijdje voor manneke pis staan op zondag is geen slecht idee dan is Stefan een keer niet de enige die afgezeken wordt. Wel zo lekker. 

Slecht nieuws was er ook te melden. Wappie alias Noppovic was geblesseerd geraakt in de ontmoeting met Buik Vooruit. Hij ondervond te veel last van zijn rug om te kunnen starten. Een aderlating natuurlijk. Gelukkig is Stolkie er dit jaar ieder week bij om dit op te vangen. En met de coaching van Kampikoentje die deze week wel de moeite had genomen om zijn team te bedienen van goede tips en uitleg over het mooie voetbalspel. Zoals alleen een groot leider dat kan. “Nu maar hopen dat Stolk het oppakt. Zeker zonder Wijnier kan hij nog wel eens onzeker overkomen maar laten we hopen dat die stappen gaat maken” aldus Coach Koentje. 

Ook Jespertje Jankovic is weer hersteld van een blessure en ondanks een poging van Ferdy om hem af te schoppen op de training is die er vandaag gewoon bij en ook Jeroentje is zijn buikgriep te boven gekomen en is inzetbaar. Al met al keuzes genoeg dus. De gnoe kampt nog met teveel last die begint vandaag wel op de bank tegen zijn oude club.  Rocco heeft gisteren wel 3 geniest dus het is even afwachten of hij wel fit genoeg is om een wedstrijd te kunnen spelen. 

We begonnen dan ook met de volgende 11. In de Goal uiteraard onze man in vorm Sweety”Hesses”Man, achterin Rocco, Stolkie Jeroen en Jesper. Op het middenveld Dicky van der Net, Jeff, Balrrory, Tak, Schellenbach en in de spits Beverinho. 

We speelde niet op het kunstgras gelukkig dus dat konden we deze week niet aanhalen als excuus. Een ouderwetse grasmat moest vandaag het toneel zijn van de sterren om RCD eens even een lesje te leren. 

De wedstrijd begon een beetje zoals al mijn wedstrijdverslagen beginnen: Het was niet best, er werden een hoop fouten gemaakt. Het publiek vermaakte zich wel en onder aanvoering van de Gnoe werden er menig spelers uitgelachen. Een typische zondagochtend zou je kunnen concluderen.  Al snel werd wel duidelijk dat wij het spel moesten (proberen) te maken. RCD wilde vooral loeren op een counter. Via Gokinho en Balrrory hadden we ook behoorlijk wat snelheid en diepgang en Robert Schellibacchi er achter voor de controle. Jammer dat Nick niet achteruit mag spelen en alleen vooruit mag. Zal wel een nieuwe regel zijn, we ondervonden er wel wat last van want Nickje wilde graag de eindpass geven daar waar soms even rust een beter idee zou zijn geweest. We kwamen er zo lamgzaam wat kansjes die helaas nog niet afgerond konden worden.

Op de linkerkant was ondertussen een fikse hetse gaande tussen Dicky en Jankovic. Jankovic deed zijn naam weer eer aan en was het met de gang van zaken dan ook zeker niet eens. Hij nam het roer over van Dicky en dook (letterlijk) in alle gaten op de linkerflank. Vier slidings, 6 valpartijen en een aantal nutteloze loopacties verder was de balans idem als toen dick er nog stond maar Janko is toch even lekker bezig geweest. Niet veel later kwam dan toch de bevrijdende 1-0. Na een schitterende pass van Gokinho op Nick was het raak. Hij schoof hem dit keer beheerst binnen. 0-1. Vlak hierna kreeg Beverinho nog een tweetal kansen maar via een lob(of iets wat er op moet lijken)en een mislukte kopbal wist hij niet te scoren. 

Niet veel later kreeg Tak de bal die wilde uithalen maar helaas werd hij neergehaald waarop Nick kon plaatstnemen op de voor hem zo geliefde plek. Achter een bal voor een vrije trap. Het is jammer om te zeggen. Maar ik moet mijn objectiviteit wel behouden dus moet het helaas zeggen: Hij zat er lekker in. Strakke bal in het zijnetje was genoeg om de 0-2 aan te tekenen.  Er waren nog een aantal kansen en een poging van een meter of 75 van BalrRory die maar 90 meter over en naast vloog. Een paar minuten later werd de voordeelregel niet goed gehanteerd volgens Errory en die had even een zwaktemomentje en verzocht de scheids vriendelijk zijn beslissing te heroverwegen. De man in het zwart besloot echter dat De Struis even moest gaan zitten om af te koelen. Eeuwig zonde want hij speelde op dat moment een lekker pot. “ Dat soort dingen zullen mij nooit overkomen” zei Patrick. Het blijft ongelooflijk, en dat in de week van de scheidsrechter.” Met een mannetje minder was het even lastig maar vrij snel floot de scheids voor rust.

In de rust werden er een aantal dingen omgezet. Nick maakte plaats voor Michel en Wols kwam er in voor Rocco. Zo brachten we onze supersubs in om de wedstrijd direct in het slot te gooien. En het tactische strijdplan pakte direct goed uit. Een fraaie pass van Jesper kwam bij Michel terecht en die aarzelde geen moment en knalde de bal met zijn sushi been de touwen in. Nu was het helemaal over met het verzet van de thuisploeg. Er volgde kans op kans en de Gnoe was naarstig op zoek naar een doelpuntje. Hij had alleen niet veel geluk in de afronding. Een aantal balrtjes kan je wellicht terugvinden op de N3. 

Het werd er allemaal niet beter op en nadat Michel neer werd gelegd in de 16 mocht Dubbeldam aanleggen voor een penal. Omdat vaste penaltykiller er al uit was nam zijn broertjebroertje dit keer de verantwoording. Hij pakte de bal en begon een aantal keer heel hard te schreeuwen: ALLAH AKBALR. ALLAH AKBALR. Een aparte gewaarwording maar goed ieder zo zijn ritueel natuurlijk, kan je verder niks van zeggen. Maar helaas: De Balr vloog en meter of 2 links van de goal. Errory Balrde als een stekker maar de wedstrijd ging weer gewoon door. Niet veel later maakte Jeff de mooiste goal van de wedstrijd. Na een uitstekende aanval over vele schijven aarzelde hij geen moment en haalde de Gok over en schoot de bal keihard in de verre gok. Een uitstekende goal. 

We kregen nog een penalty tegen wegens vermeend hands van Blikkie Stolk. “ Daar aan zie je dat die er nog lang niet is, zegt Coach Koentje. “ Dit soort momenten onderscheidt (nee niet jeroen deze week) een grote speler zoals ik was met een prutser als hij. “ verteld de coach. “ Je traint, je praat, je legt uit, je coached maar die jongen wil het maar gewoon niet snappen. Nee, die jongen heeft nog veel te leren.” De woorden van Coach koen waren hard. Keihard. Maar gevolg was dus een penalty. 1-4 dus.  Patrick protesteerde verder niet en gaf na de wedstrijd aan dat het inderdaad onkunde was en dat het een 100% handsbal was. Ook no show Johan gaf het aan. Van de zijkant zag je heel duidelijk dat het hands was. De scheids twijfelde maar toen ik heel hard schreeuwde en hem lichtjes bedreigde was die vrij snel bang en nam die de enige juiste beslissing”, aldus Jo “de beul” Bruijstens. 

In de slotfase scoorde we nog twee keer via niet hele mooie goals maar ze tellen uiteindelijk wel. De 1-5 werd gemaakt door Dick van der Net. Die heeft met deze goal nu twee keer achter elkaar gescoord in competitieverband. Dit is volgens de statistieken voor het laatst voorgekomen in het seizoen 1926-1927 toen Dick in A1 zat. Knappe prestatie Dick hou dit vast knul! De 1-6 was na een cornerbal genomen door Rory in de voeten van De Gnoe. Hij draaide als een heuse Gnoe de kont erin en met een hakbal wist hij de bal over de achterlijn te drijven. Pure klasse. 

Niet veel later floot de scheids af en was iedereen blij dat het erop zat. Vooral de supporters want het beste was er al een minuut of 81 van af. De supporters die in grote getalen waren op komen draven waren blij met de drie punten. Helaas was onze voorheen zo trouwe supporter Ries net te laat. Hij arriveerde om 14:00 op RCD samen met Stanley booy die sinds hij bij zijn schoonmoeder woont opvallend vaak de weg richting voetbalveld weer weet te vinden. Je kan ook je tasje meenemen en gewoon douchen he Stanley. Dat maakt het verhaal net wat beter. Hoe dan ook weer drie punten bijgeschreven en ook Dubbeldam 1 maakte een Balrtje gehakt van RCD dus het bleef nog lang onrustig aan de reeweg. Nou is dat niet zo gek want het personeel achter de bar is net zo snel als de gemiddelde sprint van Nick dus dat werkte niet erg mee. 

Komend weekend mogen we weer. Tegen UVV’40 Thuis. Zeker niet te onderschatten tegenstander want vorig seizoen thuis erg geflatteerd gewonnen en uit kansloos verloren. We hebben wat recht te zetten dus. Dus supporters. Komt allen. Ries we spelen om 12:00 dan weet je het he. Komende zondag spelen alle zondag teams weer thuis dus een dag vol vertier en schitterend voetbal. 

Tot zondag ! 

RKsv RCD 4

1

Dubbeldam 3

Danny Soeteman Keeper
Rocco Bootsma Verdediger
Jesper de Bruyn Verdediger
Patrick Stolk Verdediger
Ferdy Overduin Middenvelder
Michel Nainggolan Aanvaller
Dennis Wols Aanvaller
Nick Willemstijn Middenvelder
Robert Schellenbach Middenvelder
Dick van der Net Middenvelder
Reinier Wapperom Verdediger
Erik Jan Tak Middenvelder
Rory Willemstijn Middenvelder
Jeroen Burgers Verdediger
Jeffrey Stam Middenvelder
  6 5