Selecteer pagina

Reinier Wapperom
Dubbeldam 3 wint bij de koplopert

Na de oorwassing van 2 weken geleden in Breda moesten de sterren van Dubbeldam 3 wederom aantreden. Even was er twijfel door alle Corona perikelen. Moesten we wel of niet spelen? Zijn wij A of B categorie? Want zoals wij onze presenteren vallen wij toch niet in de B categorie toch? Iedereen die wel eens komt kijken weet natuurlijk dat wij eigenlijk een hele andere categorie zijn. En dat is de buitencategorie…

Vorige week was voor veel spelers een zeer teleurstellende week. Er is door Markje en Hugo besloten dat er na 17:00 niet meer getraind mag worden. Dit was voor sommige van ons team natuurlijk een immens grote teleurstelling. Niet meer trainen?? Zoals de meeste weten hebben wij een aantal spelers die eigenlijk niet zonder trainen kunnen. Speler die hun lichaam als tempel beschouwen. En hier terecht heel zuinig en trots op zijn. “Als wij niet kunnen trainen dan ga ik zondags ook niet spelen. Dat is onverantwoord” zegt Patrick de Koevoet. “Ik wil geen risico’s nemen op blessures. En ik ga niet ongetraind in de goal staan. Zonder de trainingen past dat gele shirt mij trouwens helemaal niet meer” aldus de Petertje Gillis van Dubbeldam. “ Bij de GGD hebben bij mij per ongeluk frituurvet ingespoten in plaats van Moderna dus dat werkt ook allemaal niet mee” , besluit Petertje.  

Ook Errory scheen volgens intimi ontroostbaar te zijn na de berichtgeving dat er voorlopig niet getraind mag worden. De sfeer in huizen Willemstijn was om te snijden. “ Hij was helemaal door het dolle heen. Niet te houden. Alsof zijn meest dierbare bezit werd afgenomen, verteld Mama Conny. “ Die gozah is helemaal knettah. Wat een teringlijaaah is dat joh”, aldus papa Cor. Hij begon in de tuin te voetballen, opdrukken, met de tuinstoelen te gooien, heeft de steen uit de muur gekopt en sloeg het glas uit de schuurdeur. Zo teleurgesteld was. En teleurstelling kan bij ons Rorytje wel eens omslaan naar Error. Ja dat weet niemand. Maar Rory heeft zijn donkere kanten. Het is niet alleen die alleen die olijke guitige knul die iedereen ziet op Dubbeldam. Hier thuis komt soms het ware aardje naar boven, zegt Cockie uit de havuh. “ Ik heb hem wel vaker gezien. Gooide hij dartpijlen richting Ceta. Of sloeg die bever een stuk van zijn tanden. Maar dat was gewoon spelenderwijs. En het was bij Nick. Dat was vast wel terecht!” vult Conny aan. “Ik hoop echt dat ze snel weer de trainingen zullen goedkeuren want op deze manier is er echt geen houden aan en komt onze Rory echt in een mega dip. En dat willen we zeker niet. Want dat is onze normale lieve zoon echt staatsgevaarlijk”, besluit Conny. 

U merkt het wel de spanningen binnen de selectie eisen al bijna zijn tol. Hoe komen we hier als derde uit? De trainingen blijken zowel fysiek als sociaal van ongekende waarde te zijn geweest. Zo erg dat sommige niet zonder kunnen zelfs. De aanloop naar de wedstrijd toe ging dus niet zonder slag of stoot. En dan moeten we ook nog eens tegen de koploper. 

Ook Danny Soeteman alias de ballenvanger van Hamelen is ook nog steeds niet beschikbaar. Hij heeft nog teveel last van Patrick en kan mentaal niet de klop omzetten. “Als die kut bever gewoon Petertje de kans geeft dan hoeft het van mij allemaal niet meer. Ik voel me gewoon misbruikt. Nee, ik sluit het hoofdstuk Dubbeldam 3 en ga mijn neus lekker in andere zaken steken. De koek is op, “ Aldus Sweetyman. 

Ook Jeroen Burgers ontbreekt nog steeds vanwege een blessure opgelopen 2 weken geleden in de horrormatch tegen PCP (4-0 verliespartij , red.) En Jeroen kennende kan dit wel even gaan duren. Een ieder die Jeroentje een beetje kent weet dat dit wel eens heel lang kan duren. Benen als satestokjes, armen als mikado en het lichaam van een peer met rotte plekken. Daar hoef je dus geen wonderen van te verwachten. Fijne kerst alvast Jeroentje. We zien de foto’s wel weer verschijnen op de Insta van je wederhelft. Joe. 

We hebben geluk dat het achtste dit weekend door omstandigheden geen programma had en wij dus wat spelers de kans konden geven om aan het niveau van de buitencategorie te ruiken. Dus we hadden dit keer geen personele problemen in het aantal spelers. De gebruikelijke afwezige zoals Ex-Coach Koen en Ex-speler Stolk hoef ik niet meer te noemen daar is inmiddels genoeg over geschreven en gezegd. Wat wel zeer opmerkelijk was is de keeperskeuze deze week. Petertje Gillis is alweer aan de kant gezet door onze TD Ceta “ TD”  Bever. “ De keeper van het achtste is nadrukkelijk op de deur aan het kloppen en Petertje heeft de laatste wedstrijd toch wat foutjes gemaakt,” aldus Ceta. “ Ik moet soms harde keuzes maken en ik heb gekozen om Petertje even te slachtofferen. Peter Gillis wilde niet reageren. “ Ik ga zondag wel om 08:00 naar het peerdt dan. Gooi me helemaal vol met Bier, shotjes en bittergarnituur. Dat is mijn manier om dit soort tegenslagen te verwerken. Gelukkig hebben ze champagneontbijt bij het peerdt” , zegt Patrick. “ Maar ik moet hem de komende dagen niet tegenkomen. Ik sla die Ivorentanden uit zijn bakkes, zegt Petertje. Niet wetende dat dit in Ceta zijn geval natuurlijk helemaal niet kan. Om die tanden te verwijderen heb je echt wel een koevoet of slaghamer nodig. 

Hoe dan ook we begonnen met de volgende 11: 

Davey op doel dus , Wesley , Wappie, Rocco en Aaaarn achterin Op het middenveld stonden Stefan ©, Tak, Weyden en Enzo. In de spits de Gnoe en Jerry. 

Ook Jerry was weer bereid mee te doen. “ Tuurlijk als het achtste vrij is wil ik best met 3 meedoen. Hoop alleen dat ik het niveau aankan.  De vorige wedstrijd hebben Sjoerd, Stefan en Nick de spitspositie ingevuld dus het zal niet meevallen om dat soort klassespitsen op te volgen. Nee je mag het gerust weten maar ik heb vannacht niet veel geslapen. Dit is toch een mogelijkheid voor mij om mij in de basis van het 3e te spelen. Dat zou natuurlijk een mega promotie zijn”, aldus Jerry. 

Bij aankomst van de sterren bij het terrein van VCW concludeerde wij 2 bijzondere dingen:

  1. Het complex was nog ouder en lelijker als dat van ons. En dat is knap. 
  2. De tegenstander was al bezig met warmlopen (10:23). Zij hadden er dus zin in. Positiespel, inspeelvormen, afronden. Alles kwam aan bod. 

We konden de borst dus natmaken. De tegenstander was gretig! En een ieder die ons kent weet hoe wij er doorgaans instaan : Iets minder gretig. 

Hoe dan ook de wedstrijd begon. We hadden al vrij snel door dat er wel iets te halen viel vandaag. We hadden het meeste balbezit en speelde eigenlijk helemaal niet slecht. Er werd vrij aardig rondgespeeld en kwamen er zo nu en dan via de Gnoe en Jerry prima uit en zij maakte het de verdedigers erg lastig. Helaas kwamen de kansen die we kregen voor de voeten van Stefan en dus bleef de stand zoals u wellicht al verwacht 0-0. 

Maar helaas tuinde wij toch in de al eeuwenoude wet van het voetbal. Zelf veel de bal hebben en dan de counter om de oren krijgen. Helaas het was weer waar. En dus stonden we na een minuut of 15 met 1-0 achter. En ook de 2-0 volgde vrij snel hierop. Een lange bal werd niet al te best inschat door onze laatste man Reintje. Reintje stond nog een beetje te slapen. En de keeper van het achtste moest nog een beetje wennen aan het hogere niveau en zodoende profiteerde de spits van VCW optimaal van dit prutsonderonsje van Davey en Reintje. 0-2 dus. 

We kregen dus de spreekwoordelijke deksel op de neus. De sfeer in de eerste helft werd wat grimmiger omdat de scheidsrechter ook niet helemaal er lekker in zat. En veelal alles tegen ons gefloten en andersom wilde hij het nog wel eens door vingers zien. Maar er was nog niks aan de hand want we speelde nog steeds beter dan de opponent. Dus we bleven het proberen. Wat de juiste manier bleek want we wisten vrij snel de aansluitingstreffer binnen te schieten. Een mooie pass van Jerry op Enzo was het begin van deze goal. Enzo bleef koelbloedig en schoot de bal netjes in de verre hoek en liet de keeper kansloos. 

En zo gingen wij de rust in met een 2-1 achterstand maar gelukkig hadden wij nog wat troeven in handen. Zo zat Kotsiaantje Sven nog op de bank na zijn wanvertoning van twee weken geleden en had nu de kans zich weer te herpakken. Hij ging de tweede helft erin. Evenals Sjoerdje. Sjoerdje heeft laten zien de spitspositie absoluut niet aan te kunnen en zo werd hij deze week achterin neergezet. Wesley ging naar de rechtsback en zo ontstond het dynamische duo Reintje-Sjoerdje achterin. 

Ook Michel kwam er in voor de Gnoe die uitgeraasd was. Alles gegeven in de eerste helft. Michel kampte met wat blessures de laatste tijd. Hamstring, Onderrug, Bamibenen. Alles zat tegen maar vandaag voelde het goed weer wat minuten te maken. Flink wat wisselingen dus maar er moest ook iets gebeuren. 

Een houdini act was hetgeen we nodig hebben om nog met drie punten uit Wagenberg weg te komen. De tweede helft begon zoals de eerste eindigde. Dubbeldam tikt de tegenstander van het kastje naar de muur. En legt aanval na aanval op de mat. Helaas in de afronding wat pech en ongelukkig. Michel raakt de bal nog op de lat. En Stefan mist nog wat kansjes hier en daar. Ook spits van het achtste Jerry is zichtbaar nog gespannen door het hogere niveau dan hij normaliter gewend is en mist ook nog wat kansjes. 

Maar gelukkig is daar de witte Keniaan. Onze Svennie was duidelijk beter in vorm als 2 weken geleden en liep weer te slepen alsof hij bij de ANWB aan het werk was. De ene sleep nog mooier dan de ander. De rechtsback van VCW is helemaal dronken gesleept door onze Svennie. En uiteindelijk stond Sven ook aan het einde van de aanval van de 2-2. Keurig gespeeld door Dubbeldam en bij de tweede paal koeltjes afgerond door onze Ted die Braakt. 2-2. 

Je merkte dat er weer iets ging leven in de groep. En als zelfs Sjoerd 3 ballen achter elkaar naar het zelfde shirt weet te spelen dan weet je dat er wel eens iets heeeeeul moois kon gaan ontstaan. En zo geschiedde. Na de 2-2 kreeg Dubbeldam vleugels. Jerry en Michel waren een ware plaag voor de verdediging en het was dan ook niet vreemd dat juist onze Turbo Pinda de 2-3 wist binnen te harken. Op karakter. Doorgaan en nooit opgeven. Zo is onze pinda. Het is net als met bier drinken. Tuurlijk is die ketslam na 4 bier maar hij neemt ook gewoon de 5e en de 6e nog zonder te klagen. Dat is onze Michel. Wat een kanjert! En zo gewoon gebleven ondanks al zijn successen. Fijn dat je er weer bij bent ouwe Bamisliert. 

Na de 2-3 volgde ook snel de 2-4. Jerry leek de schroom van zich te hebben afgegooid en kapte de verdediger volledig het bos in en schoot de bal mooi in de verre hoek met rechts. Klasse, Jerry. Wat mooi om te zien he dat hij het niveau zo goed oppakt. Ondanks die extreme zenuwen weet Jerrytje toch mooi een goal te maken. Een jongensboek. Hier heeft hij alleen maar van kunnen dromen. Grote klasse.  Yes he can! Jerry can! Wat een klasbak. Hier gaan we nog meer van horen de komen tijd. Dat geef ik u op een briefje. 

De scheidsrechter vond het nu wel erg saai worden en meende de wedstrijd nog een mooie twist te geven door een penalty cadeau te doen aan de thuisploeg. De spits van VCW deed een poging om de nieuwe muur van vlees Sjoerdje omver te kegelen maar had toen pas door dat je 107 KG niet zomaar op zij beukt en vloog hierdoor richting de kantine. Maar de scheids wees  (met links) naar de stip en gaf een penalty. Het was lachwekkend maar sportief als wij zijn hoorde je ons natuurlijk klagen. Het is maar een spelletje tenslotte. 3-4. 

De gretigheid kwam nu wel erg hard boven drijven. We laten ons hier toch niet beetnemen door de scheidsrechter zeker. We gingen rustig door met mooi combinatiespel en de tegenstander werd ook wat geirriteerd door deze situatie en dit kwam ze duur te staan. Ze kregen 2x geel en dus 2x 10 minuten tijdstraf. Tegen 9 man was het natuurlijk zo gedaan door de kanjers van Dubbeldam 3 en zodoende werd het nog 3-5 door onze Turbopinda. Het was nu echt gedaan en dus gingen de punten gewoon mee naar Dordrecht! Heerlijk! 

In de kleedkamer werd nog even nagepraat onder het genot van een pilsje en lekkere rustgevende muziek van de tegenstander. De leiding van VCW had blijkbaar de 5e goal gemist en vulde even 3-4 in. Maakt ons allemaal niet uit natuurlijk. De koploper is in ieder geval verslagen en we kunnen met een gerust hart Sinterklaas gaan vieren. Reinier moest nog even snel naar de winkels want die had al 2 kadootjes weggeven vandaag aan de spits van VCW en kwam dus wat tekort voor thuis. 

Hoe dan ook was het een geslaagde ochtend en gaan wij ons voorbereiden op de topper van het seizoen: RCD thuis. Helaas zonder publiek en zonder training. Maar dat mag de pret natuurlijk niet drukken. 

We houden onze fans uiteraard wel op de hoogte middels deze verslagen. Tot later!

Dubbeldam 3 perschef. 

Titel kan Dubbeldam 3 eigenlijk niet meer ontgaan

Na maanden van voetballoze zondagen moesten de mannen van Dubbeldam 3 vandaag dan eindelijk weer eens spelen. De honger naar de bal was ongekend hoog. De behoefte om te shinen, de lust naar prestatie, de drang om te winnen. Het was daar allemaal. En als klap op de...

Bericht van de ledenadministratie

Bericht van de ledenadministratie Vanaf de categorie Onder 13 jaar en ouder ben je verplicht een goedgelijkende foto op je digitale spelerspas te hebben. Als speler, maar ook als teammanager kan je deze foto in Sportlink toevoegen of wijzigen. Nu zien wij de meest...

Oase aan rust levert Dubbeldam 3 de volle winst op

Het doek was reeds gevallen voor de helden van Dubbeldam 3. Aankomend tegenstander Madese Boys hadden al beslag gelegd op de titel dit seizoen door thuis met 2-1 te winnen van Chaam. VV Chaam: Het Arsenal van de vierde klasse onderbond mongooltjes league, zo leek het....

Dubbeldam 3 wint doelpuntrijke derby

Er is natuurlijk veel nagepraat en geschreven over de afgelopen weken. Twee keer verloren met 4-3. De teleurstelling was merkbaar. De koppies hingen flink na beneden na afgelopen zondag. SC Gastel was ons de baas geweest in eigen huis. Niet alleen is verliezen...

Voor Ron

Related Articles

Afwezigheid Enzo kost Dubbeldam 3 punten

De week na de zure verliespartij tegen Madese boys stond er alweer direct een nieuwe topper te wachten aan de Schenkeldijk. De vrienden uit Brabant waar wij zo’n warme band mee hebben opgebouwd in de loop der jaren. SC Gastel alias FC Engnek. De afgelopen 6...

Strijd om plek een

Related Articles

Dubbeldam 3 onterecht onderuit in kraker

De week na de ruime winst van vorige week op Internos stond er deze week een onvervalste topper op het programma. De minimale tegenstand van vorige zal deze week van een andere kaliber zijn. We zullen dus uit een ander spreekwoordelijk vaatje moeten tappen om vandaag...